Καιρός: Μπόρες και σήμερα στην Αττική - Σε ποιες περιοχές θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Καιρός: Μπόρες και σήμερα στην Αττική - Σε ποιες περιοχές θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Υψηλές θερμοκρασίες - Άνεμοι έως 5 μποφόρ στα πελάγη

kataigida-athina-3108__8_
Συνεχίζεται και σήμερα η αστάθεια στην χώρα, με τοπικές βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι κατά κύριο λόγο στα ηπειρωτικά. Μπόρες θα σημειωθούν και στην Αττική στα βόρεια και δυτικά, ενώ το βράδυ τα φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Μακεδονία θα συνεχιστούν και πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα.

Χθες στην Αττική το μεγαλύτερο ύψος βρόχής σημειώθηε στον σταθμό της Εκάλης (21 χιλιοστά), με το μεγαλύτερο ύψος υετού στο σύνολο της χώρας να καταγράφεται στον Πολύγυρο Χαλκιδικής και ήταν ίσο με 45 χιλιοστά.

Ο καιρός σήμερα

Έως το πρωί αναμένονται τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά με σποραδικές πρόσκαιρες και ασθενείς βροχές στα ορεινά. Στη συνέχεια οι νεφώσεις θα αυξηθούν σταδιακά και θα επεκταθούν και στο Ιόνιο και στην Κρήτη ενώ βροχές και καταιγίδες αναμένονται στα ορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές των ηπειρωτικών, στα ορεινά της Κρήτης και ενδεχομένως σε νησιά του Ιονίου. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 19 έως 33, στη Θεσσαλία από 20 έως 34, στην Ήπειρο από 17 έως 32, στη Στερεά από 19 έως 33, στην Πελοπόννησο από 17 έως 33, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 31, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 21 έως 30, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 21 έως 34, στις Κυκλάδες από 23 έως 31, στα Δωδεκάνησα από 24 έως 30 και στην Κρήτη από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό και στις Σποράδες θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, από το πρωί όμως θα γίνουν νότιοι 2 έως 4 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Βόρειο και στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν δυτικοί 3 έως 5 μποφόρ.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmk8l2m12ufl)
Κλείσιμο


ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες από τις προμεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα περιοριστούν στη Μακεδονία και είναι πιθανό να είναι κατά τόπους έντονα.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα από το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα ενταθούν ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση στα κεντρικά και νότια το βράδυ.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά της Κρήτης.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών όμβρων.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες από τις προμεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Από αργά το βράδυ τα φαινόμενα είναι πιθανόν να είναι έντονα.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα δυτικά και τα βόρεια.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmk8imk7kwap)


ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 02-09-22
Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια άστατος καιρός με παροδικά αυξημένες νεφώσεις, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά διαστήματα και κατά τόπους πιθανόν να είναι έντονα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που στα ηπειρωτικά και την Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα ηπειρωτικά, το νότιο και ανατολικό Αιγαίο τους 30 με 32 βαθμούς και στα νησιά του Ιονίου τους 28 με 30 βαθμούς κελσίου.



Ειδήσεις σήμερα:

Νέο stop στις παραδόσεις φυσικού αερίου από Ρωσία σε Γερμανία μέσω του Nord Stream

Νέα Υόρκη: Αστυνομικός χτυπάει στο πρόσωπο 19χρονη και την «ξαπλώνει» στο πεζοδρόμιο - Δείτε βίντεο

Γυναίκα γίνεται viral αποκαλύπτοντας την πατέντα για να αποφεύγεις το κόστος αποσκευών στα αεροδρόμια - Δείτε το βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης