«Ο γιατρός με το στραντιβάριους»: Αναβιώνει στο Εφετείο Αθηνών η δολοφονία του

«Ο γιατρός με το στραντιβάριους»: Αναβιώνει στο Εφετείο Αθηνών η δολοφονία του

Ξεκινά αύριο η δίκη σε δεύτερο βαθμό – Σε δις ισόβια είχαν καταδικαστεί οι δράστες πρωτοδίκως - Τον έπνιξαν με το κασκόλ

giatros000
Το σκηνικό της άγριας δολοφονίας του 70χρονου γιατρού Χρήστου Φωτίου, στην πλατεία Βάθη, από έναν σεσημασμένο Ρουμάνο ληστή και έναν Έλληνα απατεώνα τζογαδόρο, που προσποιούμενοι τους ασθενείς, επισκέφθηκαν το ιατρείο για να τον ληστέψουν καταδικάζοντας τον σε μαρτυρικό θάνατο, δένοντας τον χειροπόδαρα και πνίγοντας τον με ένα κασκόλ, αναβιώνει αύριο στο Εφετείο Αθηνών. Οι δυο μεσήλικες κακοποιοί, ο 55χρονος Ρουμάνος και ο 62χρονος Έλληνας «φορτωμένοι» με δις ισόβια, θα βρεθούν και πάλι στο εδώλιο προκειμένου να δικαστούν σε δεύτερο βαθμό για το αποτρόπαιο σκηνικό που έστησαν και εκτέλεσαν το ανοιξιάτικο βράδυ της 5ης Απριλίου του 2017 στο ιατρείο του ηπειρώτη ανδρολόγου στο κέντρο της Αθήνας. Ενός ανθρώπου, γνωριμου στις διωκτικές αρχές από την υπόθεση Stradivarius με φόντο το βιολί του 1.5 εκατομμυρίου ευρώ, για το οποίο είχε κατηγορηθεί ότι είχε στήσει την απαγωγή μιας νεαρής Αλβανίδας όπου τη δεκαετία του 90 το είχε φέρει από την πατρίδα της, για να το αρπάξει και να αποδειχθεί στη συνέχεια πως δεν ήταν γνήσιο.
dikigoros2345346
Ο δικηγόρος του 62χρονου Έλληνα καταδικασθέντος σε δις ισόβια κ. Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης

«Ο εντολέας μου ουδέποτε είχε σκοπό τη δολοφονία του ιατρού και φυσικά ούτε την ληστεία εις βάρος του. Εξ αρχής έχει δηλώσει την μεταμέλεια του για ότι έγινε. Το σύνολο της δικογραφίας αποδεικνύει την μη συμμετοχή του στην ληστεία μετά φόνου» τονίζει στο protothema.gr ο δικηγόρος του 62χρονου Έλληνα καταδικασθέντος σε δις ισόβια κ. Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης.

Τον έπνιξαν με το κασκόλ

Το ζοφερό σκηνικό στο ιατρείο του 70χρονου Χρήστου Φωτίου, στήθηκε το απόγευμα της 5ης Απριλίου. Ο Ρουμάνος ληστής στην αρχική απολογία του και αφού ομολόγησε όλα όσα αποτρόπαια διέπραξε, ανέφερε πως τις προηγούμενες ημέρες είχε επισκεφθεί τον 70χρονο στο ιατρείο του ως ασθενής και όταν διαπίστωσε πως διέθετε μεγάλα χρηματικά ποσά, αποφάσισε να τα «βάλει στο χέρι».

Η μεγάλη δουλειά θα γινόταν το ανοιξιάτικο απόγευμα του Απριλίου. Συνεργός του αλλοδαπού ληστή που είχε φάκελο στην Ασφάλεια για ληστείες, οπλοκατοχή,κλοπές, αρπαγή, σύσταση συμμορίας και παραβάσεις του νόμου περί παιγνίων, ένας μεσήλικας Έλληνας τζογαδόρος, επίσης σεσημασμένος για παραβιάσεις του νόμου περί παιγνίων, περί καζίνων, πλαστογραφία, απάτη.

Κλείσιμο
Οι δύο δράστες, επισκέφθηκαν το ιατρείο του Φωτίου και αφού τον ακινητοποίησαν τον έδεσαν χειροπόδαρα με tie wrap. Όμως το θύμα αντιδρούσε και έβαλε τις φωνές σε μια ύστατη προσπάθεια να σώσει τη ζωή του. Και τότε οι δυο ληστές πέρασαν στην τελική και πιο άγρια φάση του σχεδίου τους. Τον πέταξαν κάτω και ο ένας από αυτούς του πέρασε γύρω από το λαιμό ένα κασκόλ και το έσφιξε μέχρι να του πάρει τη ζωή…
giatros2

Ένοικοι του κτηρίου, άκουσαν τα ουρλιαχτά του 70χρονου και τη φασαρία και ειδοποίησαν την Αστυνομία. Η άμεση επέμβαση των αρχών, είχε ως αποτέλεσμα οι δυο άνδρες να εγκλωβιστούν και να συλληφθούν.

Ο Ρουμάνος ομολόγησε τις πράξεις του ενώ ο Έλληνας τζογαδόρος, ισχυρίστηκε πως δεν είχε εμπλοκή στο ληστρικό σχέδιο και τη δολοφονία του γιατρού και πως βρέθηκε εκεί για άλλο λόγο μετά από ραντεβού που είχε κλείσει με τον Ρουμάνο. Όμως δεν έπεισαν και πρωτόδικα τιμωρήθηκαν με δις ισόβια.


Ειδήσεις σήμερα:

Στα 140 εκατ. η περιουσία του Τράγκα - Η θυρίδα με τις ράβδους χρυσού

Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε αμερικανικά και ευρωπαϊκά όπλα στην Ανατολική Ουκρανία

Αποθέωση στο live της Φουρέιρα στη Μύκονο, ουρά χιλιομέτρων για τον «Scorpio» και μία κρέπα… «χρυσάφι»  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης