Κακοκαιρία «Φίλιππος»: «Όχι» σε άσκοπες μετακινήσεις, η χιονόπτωση θα ενταθεί τις επόμενες ώρες

Κακοκαιρία «Φίλιππος»: «Όχι» σε άσκοπες μετακινήσεις, η χιονόπτωση θα ενταθεί τις επόμενες ώρες

Ισχυρή σύσταση για αποφυγή μετακινήσεων και χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων απευθύνει η Πολιτική Προστασία - Κλειστοί δρόμοι σε Φυλή και Πεντέλη - Κλειστά σχολεία και αύριο στη βορειοανατολική Αττική

xionia_attiki_odo_art
Ισχυρή σύσταση για την αποφυγή μη απαραίτητων μετακινήσεων απευθύνει με sms προς τους πολίτες η Πολιτική Προστασία λόγω της κακοκαιρίας «Φίλιππος».

Παράλληλα συστήνει τη  χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε Βόρεια και Ανατολική Αττική και στις περιοχές Βιλίων, Φυλής και Ερυθρών Βοιωτίας.

Όπως επισημαίνεται η χιονόπτωση θα ενταθεί τις επόμενες ώρες.

Κλείσιμο

Σύμφωνα με τον διευθυντή Τροχαίας Αττικής Σπύρο Λάσκο, που μίλησε στο OPEN, «αυτή την ώρα δεν υπάρχει πρόβλημα ούτε στην Αττική Οδό, ούτε στην εθνική. Παρακαλούνται ωστόσο όσοι βγουν στους δρόμους να έχουν μαζί τους αλυσίδες».

Η επέλαση του χιονιά στην Αττική ξεκίνησε από χθες το βράδυ με αποτέλεσμα η Τροχαία να έχει προχωρήσει σε έκτακτα μέτρα, προκειμένου να κρατήσει τους δρόμους ανοιχτούς.

Ήδη, από τις 10 το βράδυ σε ισχύει είναι απαγόρευση της κυκλοφορίας για τα βαρέα οχήματα και τα μεγάλα φορτηγά και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη, στην Αττική Οδό, στον περιφερειακό Υμηττού και στον περιφερειακό Αιγάλεω.

Στα διόδια των Αφιδνών, η Τροχαία λίγο πριν τις 07:00 απαγόρευσε για μισή ώρα τη διέλευση των οχημάτων λόγω της πυκνής χιονόπτωσης. Πλέον η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά για τα οχήματα. 

Στο σημείο βρίσκονται εκχιονιστικά μηχανήματα που δίνουν μάχη για να κρατήσουν ανοιχτό το δρόμο καθώς και αλατιέρες που ρίχνουν συνεχώς αλάτι στο οδόστρωμα μέχρι την Μαλακάσα όπου το ύψος του χιονιού στην εθνική οδό είναι μεγάλο.
afidnes_xionia6
afidnes_xionia7

Κλειστοί δρόμοι 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, στη Φυλή (Χασιά) λόγω χιονόπτωσης δεν διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα προς Δερβενοχώρια από το ύψος της μονής Κλειστών.

Επίσης, κλειστή είναι η οδός Διονύσου από το ύψος του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου προς τον Αγιο Πέτρο στην Πεντέλη.

Διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Αναστάσεως, από το κοιμητήριο Παπάγου προς Υμηττό. Στην επαρχιακή οδό Εκάλης – Νέας Μάκρης, από το ύψος του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου μέχρι το πάρκο Ανατολής.

afidnes_xionia
afidnes_xionia2


Κλειστά σχολεία και αύριο στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας Φίλιππος.

Στο μεταξύ, κλειστά θα παραμείνουν και αύριο ορισμένα σχολεία της βορειοανατολικής Αττικής λόγω της κακοκαιρίας «Φίλιππος», όπως είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

«Και σε ένα σημείο της Δυτικής Αττικής όπως είναι στα Βίλια αλλά και στη Φυλή» είπε προσθέτοντας ότι θα υπάρχει συνάντηση με τους δημάρχους το μεσημέρι

Βάσει των δεδομένων και των φαινομένων θα υπάρξει ανακοίνωση νωρίς το απόγευμα»
, συμπλήρωσε.

Κλειστά σχολεία στα βόρεια προάστια και σε περιοχές της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής


Υπενθυμίζεται ότι σήμερα δεν θα πραγματοποιηθούν δια ζώσης μαθήματα σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:

1. Στο σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αττικής
2. Σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής, με εξαίρεση το δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στο οποίο θα είναι όλα ανοιχτά εκτός από το 3ο Δημοτικό Πανοράματος και το 2ο -3ο γυμνάσιο Βούλας τα οποία θα είναι κλειστά.
3. Στην Περιφερειακή ενότητα Δυτικής Αττικής θα είναι κλειστά όλα τα σχολεία του Δήμου Φυλής, ενώ στο Δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας κλειστά θα είναι τα σχολεία στις Δημοτικές ενότητες Βιλίων και Ερυθρών.
Ανοιχτά θα είναι όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις παρακάτω Περιφερειακές ενότητες:
• Στην Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα
• Στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιώς
• Στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων
• Στην Περιφερειακή Ενότητα Νότιου Τομέα
• Στο Δυτικό τομέα Αθηνών

Όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, «τηλεκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί , στις περιοχές στις οποίες τα σχολεία παραμένουν κλειστά με απόφαση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η τηλεκπαίδευση πραγματοποιείται τις πρωινές ώρες και για την πρωτοβάθμια και για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα με το πρόγραμμα που στέλνουν οι διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί στους γονείς και τους μαθητές».

Ειδήσεις σήμερα:

Έκλεισε για μισή ώρα η Εθνική Οδός από Οινόφυτα έως γέφυρα Καλυφτάκη λόγω της πυκνής χιονόπτωσης

Ιατροδικαστής Λέων: Να ερευνηθεί η ασφυξία ως αιτία θανάτου για τη Μαλένα και την Ίριδα από την Πάτρα

Δημήτρης Ταϊρίδης στο MasterChef: «Νομίζουν ότι εγώ θα χάσω το ηθικό μου ή ότι έχω τάσεις αρχηγού»





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης