Γιώργος Κυπαρίσσης: Σκληροί ληστές των ΑΤΜ οι απαγωγείς - Παρακολουθούσαν τη ζωή του Κυπαρίσση μέσω Instagram

Γιώργος Κυπαρίσσης: Σκληροί ληστές των ΑΤΜ οι απαγωγείς - Παρακολουθούσαν τη ζωή του Κυπαρίσση μέσω Instagram

Ποινική δίωξη για 12 αδικήματα σε βάρος των τριών απαγωγέων - Ο 34χρονος αρχηγός και τα δύο κρησφύγετα που άλλαξαν μέσα σε 65 μέρες - Επικοινωνούσαν με την οικογένεια μόνο μέσω Viber - Πώς έγινε η απαγωγή και πως η ΕΛΑΣ έφτασε στα ίχνη τους – Βρέθηκαν 300.000 ευρώ από τα λύτρα

kiparissis_apagwgi_drastes_art
Σεσημασμένοι ληστές για ανατινάξεις ΑΤΜs που αποφυλακίστηκαν το 2020 και επέλεξαν να αρπάξουν τον «Βασιλιά των ανταλλακτικών» Γιώργο Κυπαρίσση για να λύσουν τα οικονομικά τους προβλήματα είναι οι απαγωγείς του 40χρονου.

Αρχηγός φέρεται να είναι ο 34χρονος ενώ το ζευγάρι, ο 41χρονος άνδρας και η 39χρονη σύντροφος του η οποία είναι «καθαρή» είχαν ρόλο επιχειρησιακό. Παράλληλα αναζητούνται άλλα 3-4 άτομα σε περιφερειακό ρόλο ενώ είπαν οτι επέλεξαν τον Κυπαρίσση καθώς ήταν πρόσωπο γνωστό στα δυτικά προάστιά ενώ είχαν ακτινογραφήσει τις κινήσεις και τη ζωή του από τις αναρτήσεις που έκανε το θύμα στα social media και ειδικότερα το instargam. Μέσα στις 65 ημέρες, άλλαξαν 2 κρησφύγετα, έστειλαν 3 βίντεο στην οικογένεια του απαχθέντος ενώ οι επαφές γίνονταν μέσω viber.

Δηλώσεις για την εξιχνίαση της απαγωγής 41χρονου ημεδαπού που είχε γίνει την 29η Δεκεμβρίου 2021


Η γυναικά φέρεται να είναι αυτή που έβρισκε τα τηλέφωνα ενώ μιλούσε με την οικογένεια και στις διαπραγματεύσεις. Οι αστυνομικοί, έδωσαν το χρονικό της απαγωγής του «Βασιλιά των ανταλλακτικών» και όλα όσα συνέβησαν στις 65 ήμερες της ομηρίας του, μετά τη σύλληψη των απαγωγέων και την εξιχνίαση της υπόθεσης. Όπως είπαν η ομάδα των τριών, στις 29 Δεκεμβρίου 2021 προσποιούμενοι τους αστυνομικούς προσέγγισαν τον 41χρόνο σε κοντινή τοποθεσία από το σπίτι του, στο Ντράφι Παλλήνης, τον δέσμευσαν με χειροπέδες και το χτύπησαν. Στη συνέχεια τον επιβίβασαν με τη βία σε αυτοκίνητο, μετέβησαν σε άλλο σημείο στον οικισμό Φοίνικα Σπάτων, όπου έκαψαν τα οχήματα τους και τον έβαλαν σε άλλο όχημα, με το οποίο τον οδήγησαν σε κρησφύγετο.

Εκεί, τον κράτησαν για λίγες ημέρες και έπειτα τον μετέφεραν σε άλλο κρησφύγετο. Καθόλη τη διάρκεια της κράτησης του, οι δράστες, τον χτύπησαν προκαλώντας του ελαφρές κακώσεις σε πολλές περιπτώσεις βιντεοσκοπώντας τον με σκοπό να στείλουν το βίντεο στους συγγενείς του. Κατά το χρονικό διάστημα της κράτησης του, οι δράστες επικοινώνησαν πολλές φορές, είτε τηλεφωνικά, είτε μέσω μηνυμάτων με μέλη της οικογένειας του, απαιτώντας αρχικά την καταβολή του χρηματικού ποσού του 1.000.000€ ώστε να τον απελευθερώσουν. Μετά από πολύ ημέρες διαπραγματεύσεις, μείωσαν τελικά την απαίτηση τους, στο ποσό των 700.000 €, το οποίο τους παραδόθηκε και στη συνέχεια πρωινές ώρες της περασμένης Παρασκευής 4, Μαρτίου 2022, απελευθέρωσαν τον 40χρονο σε δασώδη έκταση στις Αχαρνές Αττικής.

Κλείσιμο
euelpidwn_drastes_kiparissis_art


Στο πλαίσιο του αυτοφώρου, αστυνομικοί του τμήματος εγκλημάτων κατά ζωής της διεύθυνσης ασφάλειας Αττικής σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, συνέλαβαν τρία άτομα δύο άντρες ηλικίας 41,34 ετών και μια γυναίκα 39 ετών για την απαγωγή του επιχειρηματία. Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες και επιχειρήσεις των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν προσημειωμένα χαρτονομίσματα αξίας 300.000 ευρώ, τέσσερα πιστόλια, περίστροφο, υποπολυβόλο, πυρομαχικά, αλεξίσφαιρα γιλέκα και πλήθος κινητών τηλεφώνων.

katasxemena-apagogi-5


Ειδήσεις σήμερα:

Υπό αστυνομική επιτήρηση το μνημόσυνο των τριών παιδιών στην Πάτρα - Ξεκινούν οι καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών

Οι Ρώσοι λένε ότι κατέστρεψαν την αεροπορική βάση Σταροκοστιαντίνιβ στην Ουκρανία

Σε φάση συρρίκνωσης ο πληθυσμός γυναικών σε αναπαραγωγική ηλικία στην Ελλάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης