«Χειρόφρενο» σήμερα σε ΗΣΑΠ, Μετρό και Τραμ - Στάση εργασίας στα λεωφορεία - Χωρίς δακτύλιο η Αθήνα
Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ επισημαίνουν πως η 24ωρη απεργία στα ΜΜΜ πραγματοποιείται για να αποχαιρετήσουν τον 41χρονο συνάδελφο τους και ζητούν απόδοση ευθυνών για το δυστύχημα
«Χειρόφρενο» θα τραβήξουν σήμερα και για 24 ώρες Μετρό, Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και Τραμ, κατόπιν απόφασης των σωματείων εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ.
Η 24ωρη απεργία πραγματοποιείται στον απόηχο του θανάτου του 41χρονου εργοδηγού στον ΗΣΑΠ τα ξημερώματα της Τρίτης στη γραμμή 1.
Επίσης οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 το πρωί, και από τις 21:00 ως τη λήξη της βάρδιας.
Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των λεωφορείων και τρόλεϊ αναμένεται γύρω στις 9:30 – 10:00 (έξοδος από τα αμαξοστάσια στις 8:30), ενώ τα τελευταία δρομολόγια αναμένονται από τις 20:00 ή νωρίτερα.
Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, στις στάσεις εργασίας δεν θα συμμετάσχουν οι οδηγοί των λεωφορειακών γραμμών που έχουν αναλάβει τα ΚΤΕΛ.
Τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, συμπεριλαμβανομένου του Προαστιακού της Αθήνας, αναμένεται να κυκλοφορήσουν κανονικά.
Κλείσιμο
Οι ομοσπονδίες εργαζομένων θέτουν ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα προστασίας που λαμβάνονται από την ΣΤΑΣΥ αλλά και από την εργολαβική εταιρεία που ανέλαβε τη συντήρηση των γραμμών και ζητούν απόδοση ευθυνών για το δυστύχημα.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, δεν θα ισχύσει σήμερα οδακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας. Η ΓΑΔΑ παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων για την αποφυγή πρόκλησης περαιτέρω κυκλοφοριακών προβλημάτων.
Την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, κάθε σταγόνα φυσικό μεταλλικό νερό ΒΙΚΟΣ μας θυμίζει ότι η ενυδάτωση δεν είναι μόνο καθημερινή συνήθεια, αλλά μια πράξη φροντίδας για τον οργανισμό και τη φύση.
Οι καινοτόμες φόρμουλες της LA VIE EN ROSE χαρίζουν μια μοναδική εμπειρία απόλαυσης και αναζωογόνησης – Τα premium πασχαλινά δώρα με πραγματική αξία και ορατά αποτελέσματα.
Οι πρόσφατοι ηλεκτρονικοί έλεγχοι για τα ανασφάλιστα οχήματα ανέδειξαν το πρόβλημα με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο. Χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων εντοπίστηκαν να κυκλοφορούν χωρίς ασφάλιση, κάτι που δεν επηρεάζει μόνο τους ίδιους, αλλά συνολικά την ασφάλεια στους ελληνικούς δρόμους. Και αυτό ενώ η λύση είναι και απλή και προφανής.