Εκλογές ΔΣΑ: Προσχώρηση του Κ. Γώγου στο συνδυασμό του Μ. Καλαντζόπουλου

Εκλογές ΔΣΑ: Προσχώρηση του Κ. Γώγου στο συνδυασμό του Μ. Καλαντζόπουλου

Τι αναφέρει στην επιστολή προς τους συναδέλφους του ο Κωνσταντίνος Γώγος

ΚΩΝ__ΓΩΓΟΣ_8_10_21
Ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Γώγος γνωστοποίησε ότι προσχώρησε στο συνδυασμό του Μιχάλη Καλαντζόπουλου και τις επερχόμενες δικηγορικές εκλογές θα είναι υποψήφιος για μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Ο κ. Γώγος απευθύνεται στους συναδέλφους του με την εξής επιστολή:

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμένα να σας ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου για τις αρχαιρεσίες ανάδειξης του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Η δυσχερής οικονομικοκοινωνικοπολιτική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα σε συνδυασμό με την πανδημία οδήγησαν το λειτούργημα και επάγγελμα του δικηγόρου σε πρωτοφανή κρίση.

Παρά τις φωνές του δικηγορικού σώματος οι εκάστοτε διοικήσεις δεν κατάφεραν να συγκρατήσουν την «επίθεση» που δεχθήκαμε με αποτέλεσμα σήμερα να απαιτούνται άμεσες, μεθοδικές και συντονισμένες ενέργειες προκειμένου όχι μόνο να ανακάμψουμε αλλά να καταφέρουμε να επαναφέρουμε το λειτούργημά μας στη θέση που του αρμόζει κατά το θεσμικό του ρόλο.

Ήμουν, είμαι και θα παραμείνω στα ακροατήρια πάντοτε με ήθος και αξιοπρέπεια απέναντι στον ασκούμενο, στον συνάδελφο, στο δικαστικό και εισαγγελικό λειτουργό, στο γραμματέα εκπληρώνοντας τις υποχρεώσεις του δικηγορικού λειτουργήματος. Με αυτό τον τρόπο γνωρίζω τις παθογένειες του συστήματος και πως μπορούν αυτές να διορθωθούν.

Παράλληλα, με προσωπική εργασία και σαφώς χρόνο, στηρίζω ως νομικός σύμβουλος την πρωτοβουλία του site νομικών ειδήσεων dikastiko.gr και διατηρώ ο ίδιος την ιστοσελίδα thegreeklawyer.gr προσπαθώντας με κάθε τρόπο να δώσω βήμα σε κάθε συνάδελφο, σε κάθε άποψη, σε κάθε προσπάθεια.

Ταυτόχρονα, με σχεδόν καθημερινή αρθρογραφία επιδιώκω να ασκώ κριτική στα κακώς κείμενα, στα κακώς νομοθετήματα και στις νομοθετικές πρωτοβουλίες που στόχο έχουν τη μείωση της δικηγορικής ύλης.

Ουδέποτε υπήρξα επαγγελματίας συνδικαλιστής αλλά μάχιμος δικηγόρος. Οι εκλογές για εμένα δεν αποτελούν αυτοσκοπό, ούτε τα δικαστήρια αρένα συλλογής ψήφων. Θα είμαι εκεί και μετά τις εκλογές όπως κάθε ημέρα.

Στις εκλογές του Νοεμβρίου προσχωρώ στο ψηφοδέλτιο για μέλος του Δ.Σ. του υποψηφίου Προέδρου ΔΣΑ Μιχάλη Καλαντζόπουλου και ευελπιστώ στην στήριξή σας για ένα δυνατό Σύλλογο που θα μάχεται για τα συμφέροντα του κλάδου μας, αναγνωρίζοντας το διττό μας ρόλο, τόσο ως λειτούργημα αλλά και ως επάγγελμα».

Ειδήσεις σήμερα:

Μέτρα για θέρμανση και ρεύμα: Διπλασιάζεται η επιδότηση - Τι θα ανακοινωθεί σήμερα

Γεωργιάδης: «Θυμάμαι που είχα πυρετό και ο Πολάκης με καλούσε να πάρω ιβερμεκτίνη» - Η έρευνα του BBC

Επίθεση με βιτριόλι: Η Έφη Κακαράντζουλα αντιμέτωπη με δικαστές και ενόρκους - Τι θα πει στην απολογία της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης