Πλεύρης: Τι σχεδιάζεται για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών

Πλεύρης: Τι σχεδιάζεται για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών

Ο Θάνος Πλεύρης ανέφερε επίσης ότι το ΕΣΥ δεν είναι αναγκαστικά κρατικό σύστημα, ενώ ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να αρχίσει να λειτούργει με ορούς ασφαλιστικής εταιρείας

plevris_thanos
Σε αυτή τη φάση ως κυβέρνηση θεωρούμε ότι η υποχρεωτικότητα εξαντλείται στους υγειονομικούς και σε όσες άλλες ομάδες έχει ανακοινωθεί, αλλά όλα είναι επάνω στο τραπέζι ανάλογα με τις εξελίξεις, επισήμανε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Αναφερόμενος στον εμβολιασμό των παιδιών, τόνισε ότι  έχει αποδειχτεί ότι εάν οι ηλικίες 12-17 ετών εμβολιαστούν, θωρακίζουμε τα παιδιά. Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε τους γονείς να συμβουλευτούν τον παιδίατρο τους και όχι το διαδίκτυο.

Επίσης, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι η Ελλάδα στον εμβολιασμό είναι όπως και στη Φιλοσοφία της. «Είμαστε πάνω από τις Ανατολικές χώρες, άλλα κάτω από τις Δυτικές» ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
Ο Θάνος Πλεύρης ανέφερε επίσης ότι το ΕΣΥ δεν είναι αναγκαστικά κρατικό σύστημα, ενώ ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να αρχίσει να λειτούργει με όρους ασφαλιστικής εταιρείας.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι τα ΣΔΙΤ μέσα στα νοσοκομεία θα εξειδικευτούν. «Το κράτος μπορεί να θεωρεί ότι το συμφέρει καλύτερα να πληρώνει τον ιδιώτη  για εξετάσεις μέσα στα νοσοκομεία ενώ ο πολίτης δεν θα πληρώνει». 

Κλείσιμο
 Ανέφερε ακόμη ότι τα ΣΔΙΤ θα αναπτυχτούν και στην πρωτοβάθμια Υγεία. 

Ο κ. Πλεύρης διευκρίνισε ότι εμβολιασμένοι συνοδοί ασθενών δεν οφείλουν να προσκομίσουν αρνητικό rapid test κατά την επίσκεψη τους σε ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα αλλά και οδοντιατρεία. 


Ειδήσεις σήμερα

ΗΠΑ: Όταν αρνητές... της ζώνης ασφαλείας αντιδρούσαν στην υποχρεωτική χρήση της – Βίντεο από το 1984

EUMED 9: Κρίσιμη σύνοδος με τον Μακρόν στην Αθήνα, μετά τη «βόμβα» της AUKUS

«Παιχνίδια ψυχρού πολέμου»: Πως βλέπουν αναλυτές το... χτίσιμο του μετώπου ΗΠΑ-Βρετανίας-Αυστραλίας κατά της Κίνας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης