ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Μύκονος: Άλλοι για... Σεν Τροπέ, Κάπρι και Ίμπιζα τράβηξαν, άλλοι έμειναν πίσω - «Βουτιά» στα έσοδα από τη διασκέδαση

Μύκονος: Άλλοι για... Σεν Τροπέ, Κάπρι και Ίμπιζα τράβηξαν, άλλοι έμειναν πίσω - «Βουτιά» στα έσοδα από τη διασκέδαση

Το νησί είναι ακόμη «φορτωμένο» με κόσμο, αλλά η πτώση των εισπράξεων είναι πλέον ορατή, μετά τις δύο πρώτες μέρες του lockdown στα μεγάλα beach club και τα μαγαζιά, ειδικά αυτά της Χώρας - Διαφωνούν με Θεοχάρη οι επιχειρηματίες για τις ακυρώσεις

mykonos_kosmos_art
Βλέποντας κανείς καθημερινά την κίνηση στον περιφερειακό δρόμο της Μυκόνου με τα αυτοκίνητα να σχηματίζουν ουρές που δεν έχουν σχέση με το αν έχει έρθει πλοίο η όχι, διαπιστώνει ότι το νησί είναι ακόμη «φορτωμένο» με πολύ κόσμο. Κόσμο, που πλέον διασκεδάζει εντελώς διαφορετικά από το περασμένο Σάββατο, όταν από τις έξι το απόγευμα σταμάτησαν σταδιακά μέχρι να αφιχθεί και επίσημα η ΚΥΑ, οι μουσικές που δονούσαν τα διάσημα beach club.

Πολλοί τουρίστες που δεν ήταν διατεθειμένοι να διασκεδάσουν σιωπηλά, άρχισαν να φεύγουν για άλλους προορισμούς εξίσου ακριβούς και διάσημους σύμφωνα με τα όσα ακούγονται από τον κόσμο του επιχειρείν στο νησί των ανέμων. Προορισμούς, όπως το Σεν Τροπέ και η Κυανή Ακτή, το Κάπρι και η Ίμπιζα που άνοιξε σταδιακά και πλέον μπαίνει σε πιο δυνατούς ρυθμούς, όπου θα μπορέσουν να κάνουν αυτό που δεν μπορούν πλέον λόγω του lockdown να βιώσουν στη Μύκονο.

Οι επιπτώσεις των απαγορεύσεων είχαν ήδη αρχίσει να φαίνονται από την Κυριακή, όταν τα τηλέφωνα «άναψαν» και τα email από το εξωτερικό άρχισαν να έρχονται σε ξενοδοχεία και επιχειρήσεις. Η τοποθέτηση του Υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη χθες στην Βουλή ότι δεν υπάρχουν ακυρώσεις στην Μύκονο, αιφνιδίασε τους άμεσα εμπλεκόμενους στο νησί, οι οποίοι σύμφωνα με τα όσα ακούγονται και συζητιούνται τα δυο τελευταία 24ωρα, δεν έχουν την ίδια άποψη.
mykonos_woman3
mykonos_woman2
mykonos_woman

Ακυρώσεων συνέχεια

Οι ακυρώσεις στα ξενοδοχεία συνεχίζονται με σταθερό ρυθμό όπως λένε ξενοδόχοι και στελέχη του χώρου ενώ σε συγκεκριμένο πεντάστερο ξενοδοχείο οι «cancelations» έφτασαν μέχρι τις 12 Αυγούστου. Σε ένα από τα πιο γνωστά beach club του νησιού η πτώση του τζίρου άγγιξε το 30% σε δυο ημέρες, ενώ σε άλλο τα 1.600 ρεζερβέ για φαγητό την Κυριακή μειώθηκαν σε εφτακόσια.
Κλείσιμο
Μεγάλο κλαμπ-εστιατόριο φέρεται να επιστρέφει ήδη τα χρήματα που είχαν καταβάλλει πελάτες, οι οποίοι μετά τις τελευταίες εξελίξεις αποφάσισαν να μην έρθουν στο νησί των ανέμων.

Η Χώρα με τα νέα δεδομένα ζορίζεται πολύ, αφού διάσημα μπαρ και κλαμπ ουσιαστικά υπολειτουργούν χωρίς το κατεξοχήν στοιχείο τους, την μουσική, ενώ η ατμόσφαιρα παραπέμπει σε καφέ.
Την ίδια στιγμή υπάρχουν και πάρα πολλοί τουρίστες που έμειναν στο νησί παρά το lockdown και δεν έφυγαν για αλλού, επιλέγοντας να ζήσουν μια άλλη Μύκονο, που δεν θυμίζει σε τίποτε το νησί της ξέφρενης διασκέδασης που είχαν συνηθίσει άλλες σεζόν.

Η πλειοψηφία αυτών επιλέγει να περάσει σχεδόν όλη την ημέρα στην θάλασσα, σε κάποιο από τα κορυφαία sea side στέκια κάνοντας μπάνιο το οποίο ακολουθεί φαγητό και αποχωρούν κατά τις επτά η ώρα για να επιστρέψουν σε ξενοδοχεία και βίλες όπου διαμένουν.

Το μόνο που σπάει ενίοτε την σιωπή είναι η μουσική που ακούγεται από ένα κινητό ή κάποιο μικρό φορητό ηχείο που ανοίγει η παρέα κάποιου πελάτη για να λικνιστούν στις ξαπλώστρες τους.
Οι φωνές τους και οι τεκίλες που ανοίγονται είναι ένα από τα λίγα που παραπέμπουν στην Μύκονο πριν από το lockdown που ήρθε στο πιο «καυτό» εισπρακτικά 15ήμερο της φετινής σεζόν, με όλα τα επακόλουθα του.


Ειδήσεις σήμερα

Μύκονος: Άλλοι για... Σεν Τροπέ, Κάπρι και Ίμπιζα τράβηξαν, άλλοι έμειναν πίσω - «Βουτιά» στα έσοδα από τη διασκέδαση

Νέα «όπλα» στη μάχη κατά της μετάλλαξης Δέλτα: Εμβολιασμοί κατ' οίκον και αυθημερόν - «Καμπανάκι» για τα νησιά

Φολέγανδρος: Στον ανακριτή σήμερα ο 30χρονος – Ενδείξεις πως ξυλοκόπησε τη Γαρυφαλλιά πριν την ρίξει από τα βράχια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης