Θήβα: Για τρίτο 24ωρο στο χορό των Ρίχτερ - Τοποθετήθηκαν επτά επιπλέον σεισμογράφοι - Ανησυχία στους κατοίκους

Θήβα: Για τρίτο 24ωρο στο χορό των Ρίχτερ - Τοποθετήθηκαν επτά επιπλέον σεισμογράφοι - Ανησυχία στους κατοίκους

Από τα ξημερώματα της Κυριακής όπου είχαμε σεισμό 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έχουν σημειωθεί 100αδες ασθενείς δονήσεις μεγέθους από 1,1 Ρίχτερ έως και 3,3 Ρίχτερ

seismos
Συνεχίζονται οι μικροσεισμοί στη Θήβα για τρίτο 24ωρο με τους κατοίκους να ανησυχούν και να φοβούνται ειδικά στις περιπτώσεις που προηγείται ισχυρό βουητό πριν από το ταρακούνημα των Ρίχτερ. Αυτό συμβαίνει, σύμφωνα με τους σεισμολόγους γιατί τα επίκεντρα των ασθενών αυτών σεισμών έχουν πολύ μικρό εστιακό βάθος 3 με 6 χιλιόμετρα και φυσικά βρίσκονται κάτω από την πόλη της Θήβας.

Ήδη στην ευρύτερη περιοχή έχουν στηθεί επτά επιπλέον σεισμογράφοι, όπως είπε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών Άκης Τσελέντης ώστε να παρακολουθείται η εξέλιξη του φαινομένου.

Σύμφωνα με τον κ. Τσελέντη η επιστημονική κοινότητα πρέπει να σιγουρευτεί ότι η δραστηριότητα αυτή δεν είναι προάγγελος κάποιου μεγαλύτερου σεισμού τη στιγμή μάλιστα που η περιοχή έχει βεβαρημένο ιστορικό με σεισμούς άνω των 6 Ρίχτερ.

Χθες κατά την έκτακτη σύσκεψη στο δημαρχείο της πόλης ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Δρ Γεράσιμος Χουλιάρας συνέστησε ψυχραιμία στους κατοίκους ενώ υπογράμμισε ότι «η μέχρι τώρα σεισμική δραστηριότητα χαρακτηρίζεται από μικρής έντασης σεισμούς. Αυτό μπορεί να είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο, το οποίο και θα εξακολουθήσει το επόμενο χρονικό διάστημα με ήπια σεισμική δραστηριότητα, μπορεί όμως και να αποτελεί και προάγγελο μεγαλύτερης έντασης σεισμού, λόγω του βεβαρημένου ιστορικού παρελθόντος της περιοχής. Για το λόγο αυτό, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο θα καταγράφει τις επόμενες ημέρες μέσω των φορητών σεισμογράφων τη σεισμική δραστηριότητα, ώστε να συγκεντρωθούν περισσότερα στοιχεία και να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα».

Ήδη από τα ξημερώματα της Κυριακής όπου είχαμε σεισμό 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έχουν σημειωθεί εκατοντάδες ασθενείς δονήσεις μεγέθους από 1,1 Ρίχτερ έως και 3,3 Ρίχτερ.



Ειδήσεις σήμερα

Εβδομάδα «προσαρμογής» στην μετάλλαξη Δέλτα: Δεύτερες σκέψεις για εστίαση - Στην εκκίνηση ο υποχρεωτικός εμβολιασμός

Θήβα: Ανησυχία για τους σεισμούς – Δεκάδες δονήσεις το Σαββατοκύριακο

Κατώτατος μισθός – Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση θα αποφασίσει στο τέλος Ιουλίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης