Ηράκλειο - Εμβόλιο AstraZeneca: Σε σοβαρή κατάσταση δύο γυναίκες, εξιτήριο για τον 35χρονο

Ηράκλειο - Εμβόλιο AstraZeneca: Σε σοβαρή κατάσταση δύο γυναίκες, εξιτήριο για τον 35χρονο

Στα συγκεκριμένα τρία περιστατικά αναφέρθηκε χθες και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας - Ο 35χρονος σκοπεύει να κινηθεί νομικά

strazeneca-94
Την μεταφορά της στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, αποφάσισαν οι θεράποντες ιατροί, για την 44χρονη γυναίκα η οποία παρουσίασε με προβλήματα στην πηκτικότητα του αίματος μετά τον εμβολιασμό της με το εμβόλιο της AstraZeneca, αφού στο Βενιζέλειο όπου και νοσηλευόταν δεν υπήρχαν οι κατάλληλες ιατρικές ειδικότητες.

Η 44χρονη είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο με διαταραχή στην πηκτικότητα του αίματος, η οποία οδήγησε χθες σε θρόμβωση στον εγκέφαλο και κρίθηκε επιβεβλημένη η μεταφορά της σε μονάδα αυξημένης φροντίδας του ΠΑΓΝΗ.

Την ίδια ώρα, ένα ακόμα περιστατικό έχει προκαλέσει ανησυχία αφού μία 47χρονη νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στην νευρολογική κλινική του ΠΑΓΝΗ μετά από θρόμβωση που υπέστη, επίσης λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό της με το AstraZeneca.

Από την άλλη, ένας 35χρονος ο οποίος επίσης εμφάνισε προβλήματα μετά τον εμβολιασμό του με AstraZeneca, όπως εμβολή και θρόμβωση, πήρε τελικά εξιτήριο μετά τις δύο χειρουργικές επεμβάσεις στις οποίες και υπεβλήθη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 35χρονος σκοπεύει να κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθύνου, εφόσον αποδειχθεί ότι η περιπέτεια της υγείας του σχετίζεται με το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Και για τις τρεις περιπτώσεις, οι γιατροί είναι σε αναμονή για τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που έχουν σταλεί σε εργαστήρια της Αθήνας και που θα δείξουν αν αυτές οι αιματολογικές διαταραχές σχετίζονται με το συγκεκριμένο εμβόλιο. Οι επιστήμονες, ωστόσο, θεωρούν ότι είναι εξαιρετικά σπάνιο και περίεργο να παρουσιαστούν 3 περιστατικά επιπλοκών στις περίπου 50 χιλιάδες δόσεις AstraZeneca που έχουν διατεθεί στην Κρήτη.

Στα συγκεκριμένα τρία περιστατικά αναφέρθηκε πάντως χθες και ο υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος τόνισε ότι ερευνώνται επιστημονικά από τους ειδικούς και ότι συντάσσεται κίτρινη κάρτα για τους τρεις ασθενείς. Ταυτόχρονα, ο υπουργός Υγείας απέκλεισε την πιθανότητα να έφτασε στην Κρήτη ελαττωματική παρτίδα εμβολίων.

Ειδήσεις σήμερα: 

Με το πρόσχημα ότι θα τους πλήρωναν, άδειασαν δύο λογαριασμούς στην Δράμα!

«Ανησυχίες» των Τούρκων: «Οι ΗΠΑ θέλουν στρατιωτική βάση και στην Σαμοθράκη»

«Ανταρσία» Ρεπουμπλικανών σε ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων για την εισβολή στο Καπιτώλιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης