Το εστιακό του βάθος υπολογίστηκε στα 5 χιλιόμετρα - Η δόνηση δεν είχε διάρκεια αλλα έγινε αισθητή σε Τρίκαλα, Καρδίτσα, Λάρισα και Κατερίνη
Σεισμός μεγέθους 3,6 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ «ταρακούνησε» λίγο πριν της 3 τα ξημερώματα της Τρίτης την Ελασσόνα.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο η δόνηση εντοπίστηκε 19 χιλιόμετρα νότια νοτιοδυτικά της Ελασσόνας και το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 5 χιλιόμετρα. Η δόνηση δεν είχε διάρκεια, αλλά εγινε αισθητή και σε Τρίκαλα, Καρδίτσα, Λάρισα και Κατερίνη.
Το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο υπολόγισε τη δόνηση στα 3,7 Ρίχτερ 14 χιλιόμετρα δυτικά νοτιοδυτικά του Τυρνάβου στις 02.51 μετά τα μεσάνυχτα.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Σε μια βραδιά υψηλού συμβολισμού στην καρδιά της Αθήνας, με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τις νέες εμφανίσεις του για τη σεζόν 2026/27, εγκαινιάζοντας επισήμως παράλληλα και τη νέα στρατηγική συνεργασία του με τη Superbet, η οποία αποτελεί τον Μεγάλο Χορηγό της ομάδας