Ηλικιωμένος έκανε λαθρανασκαφές στην Έδεσσα

Ηλικιωμένος έκανε λαθρανασκαφές στην Έδεσσα

Στο σπίτι του βρέθηκαν αρχαία αντικείμενα και ανιχνευτές μετάλλων

PicsArt_04-14-10_37_01
Εξοπλισμένος με έναν φορητό ασύρματο που ήταν συντονισμένος στις συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ. και με ένα πιστόλι, αναζητούσε αρχαία στην Έδεσσα ένας 74χρονος, ο οποίος μάλιστα είχε εφοδιαστεί με σύγχρονο εξοπλισμό όπως αποκαλύφθηκε όταν συνελήφθη στο σπίτι του, όπου βρέθηκαν αρχαία αντικείμενα και ανιχνευτές μετάλλων.

Παρά τα χρόνια που βάρυναν την πλάτη του, ο επίδοξος «Ιντιάνα Τζόουνς» δεν σταματούσε να ψάχνει παράνομα για πολύτιμα αντικείμενα, κοντά στην περιοχή όπου βρίσκεται η πρωτεύουσα των Μακεδόνων βασιλέων! Κατά την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί του τμήματος Προστασίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης το πρωί της Δευτέρας στο σπίτι του στην Έδεσσα, βρήκαν πλήθος αρχαίων αντικειμένων, μεταξύ των οποίων έξι όστρακα από πλίνθους και αγγεία, τέσσερις λαβές από αγγεία, μία σιδερένια αιχμή βέλους, μία σιδερένια κεφαλή καρφιού, έναν κρίκο σιδερένιας πόρπης και ένα σιδερένιο άγκιστρο.

Τα αντικείμενα εξετάστηκαν από αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας, ο οποίος γνωμάτευσε ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου. Εκτός από τα αρχαία που βρέθηκαν στο σπίτι τού 74χρονου, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν επίσης και πέντε ανιχνευτές μετάλλων, έναν φορητό πομποδέκτη, καθώς και ένα πιστόλι με έξι φυσίγγια στον γεμιστήρα που εστάλη για βαλλιστική εξέταση, δύο επιπλέον φυσίγγια κι ένα φυσίγγιο κρότου. Σε βάρος του ηλικιωμένου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων με την οποία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πέλλας.

Ειδήσεις σήμερα:

Ποιες ομάδες πολιτών είναι πιθανότερο να κάνουν Πάσχα στο χωριό - Το σχέδιο της κυβέρνησης

Τσίπρας: Με νέα ομάδα και πακέτο 5,7 δισ. ευρώ το σχέδιο για την οικονομία μετά την πανδημία

Οξύνεται η αντιπαράθεση για το εργασιακό νομοσχέδιο - Σημείο τριβής οι υπερωρίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης