Καλάβρυτα: Αρχαιοκάπηλοι έκαναν λαθρανασκαφή σε αρχαίο νεκροταφείο

Καλάβρυτα: Αρχαιοκάπηλοι έκαναν λαθρανασκαφή σε αρχαίο νεκροταφείο

Τις έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη των αρχαιοκαπήλων, διενεργούν οι άνδρες του αστυνομικού τμήματος Κλειτορίας

DyDjQERU8AAR_4N
Στο στόχαστρο αρχαιοκαπήλων βρέθηκε το αρχαίο νεκροταφείο στον χώρο του Αρχαίου Κλείτορα στην Κλειτορία Καλαβρύτων, όπου οι δράστες έκαναν παράνομη ανασκαφή ανοίγοντας μια τάφρο μήκους δύο και πλάτους ενός μέτρου σε αρκετά μεγάλο βάθος και, όταν τελείωσαν έφυγαν σαν... κύριοι!

Δεν έχει εξακριβωθεί αν και τι βρήκαν οι άγνωστοι «κυνηγοί» θησαυρών που έσκαψαν στο σημείο, ωστόσο πριν εξαφανιστούν κάλυψαν πρόχειρα την λαθρανασκαφή σκεπάζοντάς την με κλαδιά. Όμως, τα σημάδια της παρουσίας τους στον αρχαιολογικό χώρο ήταν εμφανή. Μάλιστα, και σε άλλα σημεία υπάρχουν ίχνη ανασκαφών μικρότερης κλίμακας, ενώ η περίφραξη που υπάρχει στον αρχαιολογικό χώρο έχει υποστεί ζημιές σε αρκετά σημεία. Τις έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη των αρχαιοκαπήλων, διενεργούν οι άνδρες του αστυνομικού τμήματος Κλειτορίας.

Αξίζει να σημειωθεί, πως δεν είναι η πρώτη φορά που «επισκέπτονται» την συγκεκριμένη περιοχή. Οι παλαιότερες ανασκαφές είχαν αναδείξει ευρήματα της αρχαίας πόλης-κράτους Κλείτωρ, που έκοψε νομίσματα πρώτη από όλες τις αρκαδικές πόλεις και γι' αυτό αποτελεί πόλο έλξης για επίδοξους «Ιντιάνα Τζόουνς» που κάνουν ανά διαστήματα παράνομες ανασκαφές.

Ειδήσεις σήμερα 

Ο Μάικ Πομπέο προσελήφθη ως... σχολιαστής του Fox News

Στο «μικροσκόπιο» Αχαΐα, Θεσσαλονίκη και Κοζάνη - Πώς και πότε θα ανοίξει το λιανεμπόριο

Σήμερα αποφασίζει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών για το εμβόλιο της AstraZeneca
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης