Σαρηγιάννης: «Ανοικτό το ενδεχόμενο να δούμε 2.000 κρούσματα τη μέρα στα μέσα Μαρτίου»

Σαρηγιάννης: «Ανοικτό το ενδεχόμενο να δούμε 2.000 κρούσματα τη μέρα στα μέσα Μαρτίου»

«Πρέπει να δράσουμε τώρα» τόνισε ο καθηγητής

estiasi_louketa_lockdown_adeia
Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να φτάσουμε μέχρι και τα 2.000 κρούσματα κορωνοϊού τη μέρα, περί τα μέσα Μαρτίου, σύμφωνα με τα όσα είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

«Πρέπει να δράσουμε τώρα» προειδοποίησε ο κ. Σαρηγιάννης, προτείνοντας αυστηρή εφαρμογή της τηλεργασίας στο 50% στον ιδιωτικό τομέα, ενώ όσον αφορά τις μεταλλάξεις ανέφερε ότι «δεν είμαστε στο σημείο που θα μπορούσαμε να πούμε ότι αντιμετωπίζουμε την πανδημία από το μηδέν».

«Υπάρχει ήδη ένα κομμάτι ανοσίας, φυσικής λόγω της νόσησης και τεχνητής λόγω του εμβολίου», είπε και υπογράμμισε πως «το σημαντικό εν προκειμένω είναι ότι κανείς ασθενής με την μετάλλαξη δεν φαίνεται να νοσεί σοβαρά. Εχουμε να κάνουμε με τη διαχείριση του υγειονομικού κινδύνου και αυτός ακριβώς ο κίνδυνος σε αυτή τη φάση είναι μειωμένος».

«Η αλήθεια είναι ότι ακόμα ο αριθμός των κρουσμάτων ανεβαίνει προβλέψιμα» ανέφερε ο καθηγητής συνυπολογίζοντας τον ρόλο που παίζει το γεγονός ότι στην χώρα έγιναν τις προηγούμενες μέρες κάποια ανοίγματα σε δραστηριότητες.

Ο καθηγητής τόνισε πως περιμένει να δει διαφορές στα στοιχεία της πορείας της πανδημίας με βάση το ότι πλέον έχουμε μεταλλαγμένα στελέχη με μεγαλύτερη διασπορά, από τα μέσα του Φεβρουαρίου κι έπειτα.

Ειδήσεις σήμερα: 

Φονική πλημμύρα στον Εβρο: Εικόνες μεγάλης καταστροφής - Εθνικό πένθος για τον πυροσβέστη

Όλες οι αλλαγές στα ΑΕΙ - Πώς θα λειτουργεί η Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Τι θα ισχύσει για την πρόωρη συνταξιοδότηση μετά το 2022
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης