Αρειος Πάγος: Μαραθώνια κατάθεση του Ιωάννη Αγγελή για τη «σκευωρία Novartis»

Αρειος Πάγος: Μαραθώνια κατάθεση του Ιωάννη Αγγελή για τη «σκευωρία Novartis»

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου είναι το πρώτο μη πολιτικό πρόσωπο που καταθέτει μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου - Η κατάθεσή του θα συνεχιστεί την ερχόμενη Πέμπτη

4980143
Το πρώτο μη πολιτικό πρόσωπο, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής, κατέθεσε σήμερα στην ανακρίτρια του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου του νόμου περί ευθύνης υπουργών Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, η οποία ερευνά την σκευωρία της Novartis, μετά την άσκηση από την Βουλή της ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Η κατάθεση του κ. Αγγελή ξεκίνησε σήμερα το πρωί στις 10 π.μ. και διακόπηκε αργά σήμερα το βράδυ προκειμένου να συνεχιστεί την ερχόμενη Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021.

Ο κ. Αγγελής ήταν ένας από του πρωταγωνιστές των αποκαλύψεων για την σκευωρία της φαρμακοβιομηχανίας και έχει δεχθεί πειθαρχικές διώξεις, αλλά και μηνύσεις από τους εμπλεκόμενους συναδέλφους του στην υπόθεση της Novartis.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου είχε παραιτηθεί από επόπτης της Εισαγγελίας Διαφθοράς όταν επικεφαλής ήταν η Ελένη Τουλουπάκη, θέση στην οποία παρέμεινε μόνο για 3 μήνες, ενώ με διαδοχικές αναφορές του, τις οποίες είχε αποκαλύψει το «Πρώτο ΘΕΜΑ», έφερε στην επιφάνεια την σκευωρία, κατονόμασε τον τότε αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλο ως "Ρασπούτιν" και τον είχε χαρακτηρίσει ενορχηστρωτή της σκευωρίας σε βάρος των πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αγγελής προ έτους είχε και πάλι καταθέσει για την ίδια υπόθεση (όπως και άλλα εμπλεκόμενα πρόσωπα είχαν καταθέσει) στους συναδέλφους του Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη για σχέδιο προφυλάκισης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, αλλά και των πρώην υπουργών Άδωνι Γεωργιάδη και Ανδρέα Λοβέρδου, παραμονές των εκλογών και στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργούσε η Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Μέχρι σήμερα από το γραφείο της κυρίας Αλεβιζοπούλου έχουν περάσει και έχουν καταθέσει για την σκευωρία της Novartis, πέντε πολιτικά πρόσωπα που είναι του πρώην πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, του πρώην υπουργού και βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέα Λοβέρδου, του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του πρώην υπουργού Υγείας και πρώην Επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δημήτρη Αβραμόπουλου, του πρώην υπουργού Οικονομικών και διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα. Και τα πέντε αυτά πολιτικά πρόσωπα που έως σήμερα έχουν προσέλθει στο ανακριτικό γραφείο για την σκευωρία της φαρμακοβιομηχανίας, έχουν καταθέσει κατά το παρελθόν σχετικές μηνύσεις αναφορικά με την υπόθεση αυτή.

Παράλληλα, την ερχόμενη Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021 θα προσέλθει να καταθέσει στην κυρία Αλεβιζοπούλου, ο πρώην υπηρεσιακός Πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος και ο τέως υπουργός Υγείας και νυν υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.


Ειδήσεις σήμερα

Χαρδαλιάς: Παρατείνεται το lockdown- Κλειστό λιανεμπόριο - click away

Κορωνοϊός: Στα 721 τα νέα κρούσματα - 386 οι διασωληνωμένοι, 49 θάνατοι

Πανελλαδικές: Ανακοινώθηκε η μείωση της ύλης 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης