Ως «καμπανάκι ότι τα πράγματα δεν θα πάνε καλά τους επόμενους μήνες» χαρακτήρισε στον ΘΕΜΑ 104,6 η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη την κατάσταση με την πορεία της επιδημίας του κορωνοϊού ειδκά «αν προχωρήσουμε με τους ίδιους ρυθμούς».
«Ας ελπίσουμε ότι τα μέτραθα εφαρμοστούν» πρόσθεσε η κυρία Παγώνη προσθέτοντας ότι «αν μέσα στον Οκτώβριο που ξεκινούν οι ιώσεις έχουμε τόσα κρούσματα, δεν ξέρουμε τι συμπεριφορά του κορωνοϊού με τις ιώσεις αυτές».
Υπενθυμίσε, μάλιστα, ότι «όσα κρεβάτια και αν μας δώσουν» το πρόβλημα θα παραμείνει αν συνεχίσουν οι ίδιοι ρυθμοί επισημαίνοντας ότι «το είδαμε και στην Ιταλία, όταν φτάσαμε στο σημείο να επιλέγουν ποιον θα βάλουν σε ΜΕΘ και ποιον οχι».
Ερωτηθείσα ποιο θα είναι το «σημείο μηδέν» για τα νοσοκομεία, η κυρία Παγώνη απάντησε ότι «αυτη τη στιγμή κανείς δεν μπορεί να το πει αυτό γιατί υπάρχουν τρεις παράγοντες: 1. ο αριθμός των κρουσμάτων 2. ο αριθμός αυτών που νοσηλεύονται σε κλινικές 3 ο αριθμός των διασωληνωμένων».
Υπενθυμίσε, δε, ότι «δεν έχουμε μόνο τον covid-19. Ξέρετε τι σοβάρα προβλήματα υγείας έχουμε;».
Χαρακτήρισε, τέλος, «ανησυχητικο» το γεγονός ότι από σήμερα, Δευτέρα, μπαίνουν με τμήματα για Covid-19 το «Ιπποκράτειο» και το «Λαΐκο» ενώ από την Παρσκευή μπαίνει και το «Γεώργιος Γεννηματάς».
«Αυτό είναι ανησυχυτικό γιατί μπαίνουν τρία νοσοκομεία δυνατά που σημαίνει ότι κάτι συμβαίνει, κάτι προσπαθούμε να προλάβουμε» κατέληξε η κυρία Παγώνη.
Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος υπέβαλε επίσημα αίτηση για την ίδρυση του Deree University - Τι σημαίνει αυτό για τους υποψήφιους φοιτητές και φοιτήτριες που θέλουν ένα πτυχίο, το οποίο θα αναγνωρίζει επαγγελματικά και ακαδημαϊκά δικαιώματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Στη νέα της καμπάνια, η MISKO εμπνέεται από τις μικρές στιγμές της καθημερινότητας όπου οι άνθρωποι, παρά τις διαφορές τους, βρίσκουν τρόπους να συνδεθούν γύρω από ένα πιάτο ζυμαρικών. Ένα δέσιμο που γίνεται και τίτλος της: «Όλη η νοστιμιά είναι στο δέσιμο»