Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών φέρεται να αρνήθηκε να συναντήσει τον Τουρκοκύπριο ηγέτη - Είναι η πρώτη φορά που αξιωματούχος των ΗΠΑ επισκέπτεται την Κύπρο και δεν πραγματοποιεί επαφή με την τουρκοκυπριακή πλευρά
Η Αμερικανίδα πρέσβειρα στη Κύπρο, ενημέρωσε χθες τον Μουσταφά Ακιντζί για την «αδυναμία» του Μάικ Πομπέο να τον συναντήσει λόγω περιορισμένης χρονικής διάρκειας της επίσκεψης του.
Ο Ακιντζί ισχυρίστηκε ότι του προτάθηκε να μιλήσει τηλεφωνικώς με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, κάτι που διαψεύδει η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Λευκωσία.
Ανακοίνωση του «εκπροσώπου της προεδρίας» του ψευδοκράτους αναφέρει ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη εξέλιξη αρνητική καθώς δεν είναι δυνατόν να υιοθετείται αυτή η στάση.
Κατά τον ίδιο τα προβλήματα στην Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο δε μπορούν να επιλυθούν με μονομερείς συναντήσεις και πρόκειται για ένα «σοβαρό λάθος» το οποίο ο τουρκοκυπριακός λαός δεν μπορεί να δεχτεί.
Είναι η πρώτη φορά που αξιωματούχος των ΗΠΑ επισκέπτεται τη Κύπρο και δεν πραγματοποιεί επαφή με την τουρκοκυπριακή πλευρά.
Παράλληλα ιδιαιτέρως ενοχλημένη είναι η τουρκική πλευρά και για τις κοινές ναυτικές ασκήσεις Κύπρου-ΗΠΑ που ξεκίνησαν σήμερα και θα ολοκληρωθούν στις 20 Σεπτεμβρίου.
Ο Πομπέο έφτασε πριν από λίγο στο αεροδρόμιο Λάρνκας και αναμένεται στο Προεδρικό Μέγαρο.
Ο διακεκριμένος επιστήμονας φωτίζει τα κρυμμένα μυστικά του διαστήματος, εξηγεί γιατί είναι απίθανο να είμαστε μόνοι στο σύμπαν, θεωρεί ότι η εποίκηση του Αρη δεν είναι ένα βιώσιμο πρότζεκτ και επισημαίνει την αποστολή που έχουμε ως ανθρωπότητα στον πλανήτη Γη.
Με απόλυτη επιτυχία και με μετρήσιμα αποτελέσματα, που αποδεικνύουν ότι η συνεργασία ιδιωτικού - δημόσιου τομέα μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά, ολοκληρώθηκαν τα έργα βιώσιμης διαχείρισης νερού στο Δήμο Τανάγρας, κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος Zero Drop Mornos.