Διάσωση στον Μύρτο: «Παραλίγο θα πέφταμε στα βράχια» - Μιλά ο ναυαγοσώστης που έσωσε τον κολυμβητή - Βίντεο

Διάσωση στον Μύρτο: «Παραλίγο θα πέφταμε στα βράχια» - Μιλά ο ναυαγοσώστης που έσωσε τον κολυμβητή - Βίντεο

Τι έλεγε στον κολυμβητή για να τον κρατήσει σε εγρήγορση -  «Θεέ μου μη μου δώσεις αυτό που δεν μπορώ να αντέξω» η σκέψη που έκανε για να αντέξει

mirto-diasosi-arthro
Για τις πολύ δύσκολες έξι ώρες που πέρασε μαζί με τον κολυμβητή τον οποίο προσπάθησε να σώσει μίλησε ο ναυαγοσώστης από την Πάτρα που επίσης χρειάστηκε τελικά την παρέμβαση του ελικόπτερου «Σικόρσκι» προκειμένου και οι δύο να σωθούν από τα μανιασμένα κύματα στον Μύρτο της Κεφαλονιάς το βράδυ της Παρασκευής.

Δείτε το βίντεο που έστειλε στο protothema.gr ο φωτογράφος Δημήτρης Καβαλλιεράτος.

Διάσωση στο Μύρτο

Δείτε τη διάσωση και από μια άλλη λήψη

ΔΙΑΣΩΣΗ 2 ΚΟΛΥΜΒΗΤΏΝ ΣΤΟ ΜΥΡΤΟ  ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΙΚΌΠΤΕΡΟ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ


Όπως λέει παραλίγο και θα έπεφταν στα βράχια αν δεν υπήρχε το σχοινί που τους είχαν πετάξει από την ακτή.

Ο ναυαγοσώστης Ηλίας Παπαγεωργόπουλος είναι μέλος της ομάδας marine rescue Patras μέλη της οποίας ήταν και αυτά που τον βοήθησαν στην περιπέτεια αυτή που, ευτυχώς, είχε αίσιο τέλος.

Όπως λέει στο tempo24.news «είχα πάει σπίτι μου μετά τη λήξη της βάρδιάς μας, μέχρι που κατά τις 8 το βράδυ με ενημέρωσε η ομάδα ότι κινδυνεύει ένας νεαρός στον Μύρτο. Αμέσως, πήγαμε όλοι μαζί στο σημείο καταστρώνοντας το σχέδιο διάσωσης. Όμως, βλέπαμε ότι ο νεαρός παρόλο που είχε πιαστεί από τις πλευστικές συσκευές μας, άρχισε να πανικοβάλλεται και να μη μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση. Από την άλλη πλευρά, ήταν απαγορευτικό να μπει το σκάφος μας μέσα λόγω των 7 μποφώρ. Αμέσως, βούτηξα μέσα κι έφτασα κοντά του».

Όσο για την πρώτη σκέψη που έκανε όταν βούτηξε στον μανιασμένο Μύρτο ο ίδιος λέει ότι «ήξερα ότι η ομάδα μου, θα κάνει τα πάντα για να μας σώσει. Ήμουν σίγουρος, ότι από την ακτή θα είχα τη βοήθεια που πρέπει. Είμαστε άρτια εκπαιδευμένοι και προετοιμασμένοι».

Κλείσιμο
Περιγράφοντας τις δυσκολίες της διάσωσης λέει ότι «η ομάδα μου, με πολύ μεγάλη δυσκολία λόγω των κυμάτων, μας έστειλε ένα σκοινί το οποίο μας έσωσε να μη χτυπήσουμε στα βράχια… Οι πλευστικές συσκευές πλέον δεν άντεχαν τόσες ώρες και μας πήγαινε προς τα βράχια… Το σκοινί που μας πέταξαν οι διασώστες συνάδελφοι από την ακτή, λειτούργησε σαν άγκυρα. Ευτυχώς…».

«Ο νεαρός δεν αισθανόταν καλά. Έπρεπε να το διαχειριστώ. Σκέφτηκα λοιπόν να του μιλάω για πολλά πράγματα. Μέχρι που η κουβέντα ήρθε για τον Ολυμπιακό. Η κατάσταση δυσκόλευε. Ο νεαρός έπαθε ναυτία. Ο θόρυβος των κυμάτων δεν μας άφηνε να ακούμε τίποτα… Μέχρι που μετά από έξι ώρες είδαμε στον ουρανό το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού» συνεχίζει ο Ηλίας.

Μέσα στις σκέψεις του νεαρού ναυαγοσώστη που έπρεπε να σώσει και να σωθεί, ήταν «Θεέ μου μη μου δώσεις αυτό που δεν μπορώ να αντέξω… Αυτό σκέφτηκα κοιτώντας τον ουρανό… Και τότε είδα τα φώτα του ελικοπτέρου… Λύτρωση. Ευτυχώς όλα καλά για το παιδί και για μένα» προσθέτει και καταλήγει: «Βεβαίως και θα το ξανάκανα. Αυτή είναι η δουλειά μας. Γι αυτό έχουμε εκπαιδευτεί. Για να σώζουμε ανθρώπους…».

Ειδήσεις σήμερα:

Αρνητικά τα υπόλοιπα τεστ κορωνοϊού στην Εθνική Ελλάδας - Φεύγει για Κόσοβο

Ναόμι Κάμπελ: Πρώην σύντροφός της την σέρνει στα δικαστήρια

Άλλα δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού αποκάλυψαν τα τεστ στη Μόρια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης