Ανταποκριτής Anadolu από Καστελόριζο: Δεν μας αφήνουν να κυκλοφορήσουμε στο νησί

Ανταποκριτής Anadolu από Καστελόριζο: Δεν μας αφήνουν να κυκλοφορήσουμε στο νησί

«Παρουσίασαν μια προκλητική είδηση αναφέροντας πως είμαστε πράκτορες της ΜΙΤ και πως ήρθαμε στο νησί για άλλο σκοπό» δήλωσε ο ανταποκριτήςΗ παρουσία Τούρκων δημοσιογράφων στο Καστελόριζο, την ίδια ώρα που η ένταση με την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο «χτυπάει» κόκκινο, έφερε στη μνήμη την προβοκατόρικη ενέργεια των δημοσιογράφων της Χουριέτ κατά την κρίση στις βραχονησίδες Ίμια το 1996

ellhnotourkika
Σε ζωντανή σύνδεση με το CNN Τurk από το Καστελόριζο, ο δημοσιογράφος Τεφίκ Ντουρούλ, ανταποκριτής του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu, αναφέρθηκε στη «στοχοποίησή» του ιδίου και του συνεργάτη του φωτογράφου, από ελληνική ιστοσελίδα που τους χαρακτήρισε «πράκτορες της τουρκικής Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (MIT)». Ο Ντουρούλ, υποστήριξε πως η ελληνική αστυνομία, τους συμβούλεψε να μην κυκλοφορήσουν σήμερα στο Καστελόριζο και πως δεν ήρθαν αντιμέτωποι με κάποια αρνητικό συμβάν.

«Παρουσίασαν μια προκλητική είδηση αναφέροντας πως είμαστε πράκτορες της ΜΙΤ και πως ήρθαμε στο νησί για άλλο σκοπό. Δημοσίευσαν φωτογραφία από το διαβατήριο μου. Για αυτό τον λόγο μετά από αυτό το περιστατικό, δεν είχαμε την δυνατότητα να δούμε κάτι, άλλωστε ήταν σκοτεινά χτες το βράδυ. Σήμερα επικρατεί ένα ήρεμο περιβάλλον. Οι ελληνικές αρχές και η αστυνομία, μας συμβούλεψαν να μην βγούμε έξω. Μέχρι τώρα δεν βρεθήκαμε αντιμέτωποι με κάποια αρνητική κατάσταση με τους κατοίκους του νησιού, διότι δεν είχαμε και την δυνατότητα ιδιαίτερα να βγούμε έξω» δήλωσε στο CNN Turk o ανταποκριτής του Anadolu, συμπληρώνοντας πως:

«Εμείς ήρθαμε στο νησί ως πρακτορείο Αναντολού. Χτες το βράδυ με πλοίο φτάσαμε στο νησί. Όταν φτάσαμε ως πιστοποιημένοι δημοσιογράφοι του ΑΑ στο νησί, μια αντιτουρκική ιστοσελίδα, με προκλητική ρητορική, έκανε δημοσίευση στοχοποιώντας εμένα και τον φίλο μου φωτορεπόρτερ».

Σημερινά δημοσιεύματα στον τουρκικό τύπο, αναφέρονται στο περιστατικό κάνοντας λόγο για προσπάθεια «εκφοβισμού» του Τούρκου δημοσιογράφου. Η δημοσιοποίηση της παρουσίας του τουρκικού συνεργείου στο Καστελόριζο μάλιστα, εκνεύρισε τον υπεύθυνο επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν, που κατηγόρησε την Ελλάδα για «στοχοποίηση» των εργαζομένων του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων. Ο Αλτούν, μη τηρώντας για μια ακόμη φορά τα προσχήματα, προειδοποίησε την Αθήνα πως θα «πληρώσει το τίμημα» εφόσον κινδυνεύσουν οι Τούρκοι δημοσιογράφοι που βρίσκονται στο νησί, για τις ανάγκες του ρεπορτάζ.

Την Τρίτη σχετικές πληροφορίες και φωτογραφίες των απεσταλμένων του Anadolu στο Καστελόριζο δημοσιοποιήθηκαν στην ελληνική ιστοσελίδα tourkikanea.gr, που ασχολείται διεξοδικά με θέματα που αφορούν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, προκαλώντας τουρκικές αντιδράσεις.

Η παρουσία Τούρκων δημοσιογράφων στο Καστελόριζο, την ίδια ώρα που η ένταση με την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο «χτυπάει» κόκκινο, έφερε στη μνήμη την προβοκατόρικη ενέργεια των δημοσιογράφων της Χουριέτ κατά την κρίση στις βραχονησίδες Ίμια το 1996, όταν μετέβησαν με ελικόπτερο στη Μικρή Ίμια, υπέστειλαν την ελληνική σημαία και ύψωσαν την τουρκική σημαία. Η όλη επιχείρηση τότε βιντεοσκοπήθηκε και προβλήθηκε στα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Ειδήσεις σήμερα

Κομισιόν: Τον Νοέμβριο το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού - Πόσες δόσεις θα λάβει η Ελλάδα

Κρίση στην Αν. Μεσόγειο: Γιατί εξέδωσε η Τουρκία τις NAVTEX για τις ρωσικές ασκήσεις;

Θρίλερ στην Κρήτη με άρωμα τρομοκρατίας και εμπλοκή της ΕΥΠ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης