Βίντεο: Η δακτυλιοειδής έκλειψη Ηλίου σε διάφορες πόλεις του κόσμου

Βίντεο: Η δακτυλιοειδής έκλειψη Ηλίου σε διάφορες πόλεις του κόσμου

Η έκλειψη «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» πέρασε κι από την Ελλάδα νωρίτερα το πρωί της Κυριακής - Πώς πήρε το όνομά της

ekleipsi_main
Μία δακτυλιοειδής έκλειψη Ηλίου έχει ξεκινήσει από νωρίς το πρωί της Κυριακής, ενώ ήταν ορατή, μερικώς, και από την Ελλάδα.

Η συγκεκριμένη έκλειψη, που συμπίπτει με το θερινό ηλιοστάσιο και ονομάζεται «Δαχτυλίδι της Φωτιάς», συμβαίνει όταν η Σελήνη είναι πολύ μακριά από τη Γη για να καλύψει τελείως τον δίσκο του Ήλιου, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένας φωτεινός δακτύλιος γύρω από το σκοτεινό φεγγάρι.

Δείτε την εξέλιξη της έκλειψης στον υπόλοιπο κόσμο

Live: Cities around the world witness the 'ring of fire' solar eclipse


Η έκλειψη περνάει από Αφρική και Ασία, ενώ στην Ελλάδα ήταν ορατή ως μερική έκλειψη με κάλυψη του ηλιακού δίσκου που ήταν μεγαλύτερη στα νότια και ανατολικά (30% στη Ρόδο), και μικρότερη στα βόρεια και δυτικά (13% στην Κέρκυρα). Στην Αθήνα η κάλυψη ήταν ποσοστό 20% επί της φαινόμενης ηλιακής διαμέτρου που αντιστοιχεί σε περίπου 11% επί της φαινόμενης ηλιακής επιφάνειας. Στην Αθήνα η διάρκεια της έκλειψης ήταν, περίπου, 1 ώρα και 23 λεπτά.

Κλείσιμο

Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι προκειμένου κάποιος να παρακολουθήσει μία έκλειψη θα πρέπει να λάβει τις απαραίτητες προφυλάξεις. Η παρατήρηση της έκλειψης πρέπει να γίνει μόνο με ειδικά ηλιακά φίλτρα και όχι με γυμνά μάτια, επειδή υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία.

Πηγή: Astrovox
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης