Στο νοσοκομείο της Λάρισας με τη μητέρα του το βρέφος 2 μηνών με κορωνοϊό από τη Λαμία

Στο νοσοκομείο της Λάρισας με τη μητέρα του το βρέφος 2 μηνών με κορωνοϊό από τη Λαμία

Θετικοί στον κορωνοϊό και ο πατέρας με το δεύτερο από τα τρία παιδιά της οικογένειας - Παραμένουν σε καραντίνα στο σπίτι τους στη Λαμία

pn-larisa
Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές στη Λαμία και ολόκληρη τη Φθιώτιδα με τα κρούσματα κορωνοϊού στη ίδια μάλιστα περιοχή.

Η αρχή έγινε με τον 85χρονο άνδρα, την σύζυγό του, την κόρη τους και τον εγγονό τους που επέστρεψαν από την Αμερική. Αν και αρχικά στο αεροδρόμιο, τα τεστ που τους έγιναν ήταν αρνητικά, στη συνέχεια νόσησαν.

Αυτή την ώρα, ο 85χρονος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου της Λαμίας. Μαζί του στη μονάδα είναι η κόρη του, σε καλύτερη κατάσταση, ενώ η γιαγιά και ο εγγονός νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Λάρισας.

Θετική στον κορωνοϊό οικογένεια με μικρά παιδιά στη Λαμία

Η πρώτη είδηση για την οικογένεια, η οποία έμενε δίπλα από την οικογένεια του 85χρονου, ήρθε το απόγευμα της Τρίτης όταν το βρέφος των δύο μηνών, μεταφέρθηκε από τους γονείς του στο νοσοκομείο της Λαμίας με συμπτώματα.

Το τεστ επιβεβαίωσε τους φόβους και το βρέφος βρέθηκε θετικό.

Το κακό σενάριο είχε και συνέχεια, καθώς μετά τα μεσάνυχτα τα τεστ έδειξαν πως είναι θετικοί στον κορωνοϊό οι γονείς και το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας.

Κλείσιμο
Το άλλο παιδί είναι αρνητικό και θα υποβληθεί σε νέο τεστ.

Οι γιατροί έκριναν πως το βρέφος έπρεπε να μεταφερθεί στη Λάρισα όπου και διεκομίσθη στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της πόλης, στη μονάδα παίδων μαζί με την μητέρα του.

Ο πατέρας και το μεγαλύτερο παιδί δεν έχουν συμπτώματα και βρίσκονται σε καραντίνα 14 ημερών στο σπίτι, μαζί με το παιδί που δεν έχει νοσήσει.

Από σήμερα ξεκινά η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών τους προκειμένου να υποβληθούν σε τεστ.

Στο μεταξύ σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα των 19 τεστ που πήρε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ το πρωί της Τρίτης στην Αταλάντη από τις επαφές του 28χρονου που επέστρεψε από την Αμερική.

Ειδήσεις σήμερα:

Θρίλερ με φορτηγό πλοίο που μεταφέρει όπλα στη Λιβύη συνοδεία τουρκικών πολεμικών

«Συναγερμός» στη Θεσσαλονίκη μετά από πάρτι φοιτήτριας που έπρεπε να είναι σε καραντίνα

Συμφωνία Ελλάδας-Ιταλίας για την ΑΟΖ: Τα μυστικά της - Τι σηματοδοτεί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης