Η Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς βγάζει στο σφυρί την έπαυλή της στο Λονδίνο για €12 εκατ.

Η Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς βγάζει στο σφυρί την έπαυλή της στο Λονδίνο για €12 εκατ.

Με αυτό το ποσό μπορεί κανείς να αγοράσει τα παιδικά χρόνια, τις νεανικές αναμνήσεις, ένα κομμάτι από τη ζωή της δούκισσας της Κορνουάλης - Oσα δηλαδή περικλείονται στους τέσσερις τοίχους του Warwick Lodge στο κέντρο του κέντρου του Λονδίνου, που διατίθεται προς πώληση

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
camila_epauli_gala_xr
Είναι μάλλον η χειρότερη -ή τέλος πάντων όχι η ενδεδειγμένη και πολύ περισσότερο η ιδανική- περίοδος για να καταπιάνεται κανείς με τα έργα και τις ημέρες, να αναμοχλεύει την ιδιωτική ζωή ή, πολύ περισσότερο, να φυλλομετρά την περιουσία της Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, της δούκισσας της Κορνουάλης.
WarwickLodge_Pimlico_groundfloorreceptionroom1

Η αιώνια νέμεσις της πριγκίπισσας Νταϊάνα θα μπορούσε να λειτουργήσει ως το τέλειο κόκκινο πανί για τους θιασώτες της αείμνηστης λαίδης, ειδικά με δεδομένο ότι μόλις σε λίγες ημέρες, στις 31 Αυγούστου, συμπληρώνονται 25 χρόνια από το αυτοκινητικό δυστύχημα του Παρισιού. Ομως ποιος είπε ότι ο καπιταλισμός καταλαβαίνει από επετείους και μνημόσυνα, τακτ και καλούς τρόπους, θύμησες και συναισθήματα; Σίγουρα όχι τα βρετανικά μεσιτικά γραφεία Radstock και Jackson-Stops τα οποία ανέλαβαν την πώληση του Warwick Lodge, κατά κόσμον της βικτοριανής έπαυλης σε μία από τις πιο προνομιούχες περιοχές του Κεντρικού Λονδίνου, το Πίμλικο, η οποία ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια της δούκισσας της Κορνουάλης. Μάλιστα η πληροφορία πως η Καμίλα είχε περάσει μέρος των νεανικών χρόνων της στα 650 τετραγωνικά της κατοικίας που σχεδίασε και έχτισε ο προ-προ-προπάππους της Τόμας Κούμπιτ ανεβάζει κατακόρυφα το σκανδαλοθηρικό ενδιαφέρον μιας κατά τα άλλα βαρετής αγοραπωλησίας.
Κλείσιμο
WarwickLodge_Pimlico_entrancehall1
WarwickLodge_firstfloorlivingarea1

Βεβαίως, ανεξαρτήτως του DNA της δούκισσας που θα μπορούσε να εντοπίσει κανείς στην εκ βάθρων ανακαινισμένη έπαυλη ή της αίσθησης μεγαλείου που θα μπορούσε να προσφέρει στον επόμενο ιδιοκτήτη το γεγονός ότι έζησε, κοιμήθηκε, μαγείρεψε, έφαγε και πλύθηκε για βραχύ διάστημα εκεί, το σπίτι είναι ένα από εκείνα που σπάνια έχει κανείς την ευκαιρία να προσθέσει στο χαρτοφυλάκιο της ακίνητης περιουσίας του.
Ο λόγος; Ο φαραωνικών διαστάσεων περιτειχισμένος κήπος που διαθέτει, ο δεύτερος μεγαλύτερος στην περιοχή έπειτα από εκείνον του Clarence House, δηλαδή της επίσημης κατοικίας του πρίγκιπα Κάρολου και της Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς. Γι’ αυτό και ο επόμενος ιδιοκτήτης του Warwick Lodge μάλλον δεν θα αποθαρρυνθεί από το γεγονός ότι θα χρειαστεί να μοιράζεται τον κήπο με τους ενοίκους των πέντε διαμερισμάτων της διπλανής έπαυλης. Τα ’χει αυτά η ζωή στην πόλη.
WarwickLodge_firstfloordrawingroom1

Αλλά αυτό το μικρό μειονέκτημα είναι ίσως και το μοναδικό στοιχείο που θα θυμίζει στον κάτοικο της έπαυλης πως βρίσκεται όχι απλώς μέσα σε μια πόλη, αλλά στο κέντρο του κέντρου του Λονδίνου. Κατά τα άλλα, ο κήπος και η πυκνή βλάστησή του δημιουργούν ένα κέλυφος ασφάλειας από την πολλή συνάφεια του κόσμου. Χτισμένη στα μέσα του 19ου αιώνα από τον Τόμας Κούμπιτ και τον ανιψιό του, η έπαυλη στην πραγματικότητα σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε ως ιδιωτική κατοικία του θρυλικού εργολάβου, γι’ αυτό και προφανώς τίποτα, ακόμα και οι πιο μικρές και επουσιώδεις λεπτομέρειες, δεν έχει αφεθεί στην τύχη του. Και τα επτά υπνοδωμάτια είναι υπέροχα, με υπερμεγέθη παράθυρα και θέα -τα περισσότερα στον κήπο- ενώ το μέγεθος των συνολικά τεσσάρων ορόφων στους οποίους αναπτύσσονται οι χώροι του σπιτιού (υπόγειο, ισόγειο, πρώτος και δεύτερος όροφος) είναι τέτοιο ώστε να μη χρειάζεται κανείς GPS για να κυκλοφορήσει εντός της εστίας του.
WarwickLodge_outsidepatios
WarwickLodge_Pimlico_mediaroom
Η τετραώροφη κατοικία διαθέτει εφτά υπνοδωμάτια με υπερμεγέθη παράθυρα, κάποια εκ των οποίων έχουν θέα στον κήπο. Στα 650 τ.μ. περιλαμβάνονται επίσης η σάουνα, το χαμάμ, το πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο και μια αίθουσα ιδιωτικών προβολών

Τα δύο master υπνοδωμάτια διαθέτουν το δικό τους αυτόνομο λουτρό και βέβαια walking closet (γκαρνταρόμπα) ενώ στην έπαυλη υπάρχουν ακόμα πέντε μπάνια. Καθώς το κτίριο χρονολογείται από τη βικτοριανή περίοδο, υπάρχει πρόβλεψη για ένα ακόμα επιπλέον, αυτόνομο διαμέρισμα, το οποίο ήταν προορισμένο ως δωμάτιο υπηρεσίας. Στις επιπλέον -αλλά μάλλον αυτονόητες για μια έπαυλη 10 εκατ. λιρών (περίπου 12 εκατ. ευρώ)- ανέσεις ο κάτοικος του Warwick Lodge θα βρει ένα πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο, σάουνα, χαμάμ και βέβαια ειδικό δωμάτιο κινηματογραφικών προβολών.
WarwickLodge_Pimlico_principalbedroomsuite_walkindressingroom
WarwickLodge_Pimlico_bathroomphoto

Η βικτοριανή έπαυλη λέγεται πως ήταν η αγαπημένη της οικογένειας Κούμπιτ, με την οποία η Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς συνδέεται μέσω της μητέρας της Ρόζαλιντ. Μπορεί ο Τόμας Κούμπιτ να έβαλε την υπογραφή του σε μια ντουζίνα εμβληματικά κτίρια του Κεντρικού Λονδίνου (στην Μπελγκράβια και την Γκρόσβενορ Σκουέαρ), όμως το Warwick Lodge ήταν αναμφίβολα το καύχημα της καριέρας του. Φυσικά μόνο ως τραγική ειρωνεία μπορεί να εκλάβει κανείς την πληροφορία πως ο αεικίνητος εργολάβος είχε ασχοληθεί και με τα ιδιωτικά διαμερίσματα του Παλατιού Μπάκιγχαμ, στο οποίο, ως γνωστόν, από τις αρχές του αιώνα η δούκισσα της Κορνουάλης σουλατσάρει ως το άλλο μισό του διαδόχου του αγγλικού θρόνου.
WarwickLodge_Pimlico_gymnasium
WarwickLodge_Pimlico_bedroom2

«Το Warwick Lodge είναι ένα εξαιρετικό, ένα μοναδικό σπίτι, σχεδιασμένο και χτισμένο από τον Τόμας Κούμπιτ ως εστία για την οικογένειά του. Με τα ψηλά παράθυρά του και τα διαμπερή δωμάτιά του το σπίτι είναι ευάερο και φωτεινό ενώ προσφέρει ανεμπόδιστη θέα στον ιδιωτικό κήπο αλλά και τους κεντρικούς κήπους της πλατείας Γουόργουικ. Οσο για το σημείο όπου βρίσκεται, θυμίζει περισσότερο αγγλική εξοχή παρά το κέντρο του Λονδίνου», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Τζορτζ Φρανκς, διευθυντής του μεσιτικού γραφείου Radstock. Οπως θα έλεγε -με το δίκιο του- ο θυμόσοφος λαός, αν δεν παινέψεις το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει.


Ειδήσεις σήμερα:

Η Άγκυρα στέλνει στο ΝΑΤΟ την υποτιθέμενη παρενόχληση τουρκικών F-16 από ελληνικά S-300

Μιχαήλ Γκορμπατσόφ: «Ήρωας» για τη διεθνή κοινότητα, παρίας στη Ρωσία

Ο επικεφαλής των «εξορκισμών» στη Θεσσαλονίκη ήθελε να γίνει παπάς αλλά του το απαγόρευσαν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ