Παολίνα Σβαρόφσκι: Άφησε τα... οικογενειακά κρύσταλλα για να γίνει μοντέλο

Παολίνα Σβαρόφσκι: Άφησε τα... οικογενειακά κρύσταλλα για να γίνει μοντέλο

«Η αισθητική για μένα είναι τρόπος ζωής» λέει το Glam model   - Η απόγονος της οικογένειας που έγινε συνώνυμη με τα φίνα κρύσταλλα και τα διαχρονικά κοσμήματα Swarovski γράφει τη δική της ιστορία ως διάσημο μοντέλο και interior designer

svarofski-main
Απόγονος των Σβαρόφσκι, της διακεκριμένης αυστριακής οικογένειας που συνέδεσε το όνομά της διεθνώς με τα περίφημα ομώνυμα κρύσταλλα και τα διαχρονικά κομψά κοσμήματα, η Παολίνα Σβαρόφσκι διαγράφει τη δική της επαγγελματική πορεία, αφού είναι το μοντέλο που επιλέγουν πλέον μεγάλα fashion brands για τα editorial και τις επιδείξεις τους. Η 22χρονη με την αριστοκρατική φινέτσα και το «χρυσό» επώνυμο κατάφερε να κάνει εξαιρετικά επιλεκτικά βήματα, με περιοδικά όπως το «Paris Match», το «Vanity Fair» και το «Tatler» να στρέφουν τα φλας πάνω της.

Από την Αρχιτεκτονική στην πασαρέλα
«Ξεκίνησα να ασχολούμαι με τη μόδα τελείως τυχαία. Εχω γαλουχηθεί σε μια οικογένεια όπου η αισθητική και η αρμονία είναι μέρος της καθημερινής ζωής. Μικρή μού άρεσε να παρακολουθώ τις επιδείξεις μόδας στις οποίες καλούσαν τη μητέρα μου, αλλά και τη διαδικασία δημιουργίας των δικών μας συλλογών. Mεγαλώνοντας έκανα κάποια δοκιμαστικά με έναν φωτογράφο και δημιούργησα ένα book που μου άνοιξε πόρτες. Η μόδα είναι ένας ωραίος τρόπος για να αναδείξει μια γυναίκα την αισθητική αλλά και την προσωπικότητά της. Η καριέρα μου πάντως ξεκίνησε από Γερμανούς σχεδιαστές και οίκους μόδας», αναφέρει στο «Gala» η Παολίνα, που επί πολλά χρόνια είναι το μοντέλο που κυριαρχεί στη γερμανική Εβδομάδα Μόδας μονοπωλώντας τα φλας και το ενδιαφέρον του Τύπου. Στη γιορτή της μόδας στο Βερολίνο έχει περπατήσει για μεγάλα γερμανικά και αυστριακά fashion brands (Riani, Irene Luft, Lana Muller, Anja Gocker κ.ά.), ενώ έχει στηρίξει και πολλά υποσχόμενους new comers στον χώρο της μόδας.

Κόρη της δημοσιογράφου Αλεξάντρα και του επιχειρηματία Πολ Σβαρόφσκι, η Παολίνα αντιμετώπισε αρχικά τη μόδα ως ένα μέσο για να κερδίσει χρήματα σε μια εποχή όπου ακόμα αναζητούσε τον επαγγελματικό προσανατολισμό της. «Από τη στιγμή που τελείωσα το σχολείο ονειρευόμουν να γίνω αρχιτέκτονας. Η αισθητική μιας πόλης είναι το πρώτο πράγμα που προσέχω όταν επισκέπτομαι ένα μέρος για πρώτη φορά. Τα κτίρια, τα μουσεία, η αγάπη για την τέχνη αποπνέουν τη φιλοσοφία ενός λαού. Με συναρπάζει το γεγονός ότι μπορώ να συμβάλω σε μια σύγχρονη αισθητική, μια αισθητική που μπορεί να συνδεθεί με το μέλλον σεβόμενη όμως το παρελθόν ενός τόπου», διευκρινίζει.

Σπούδασε Ιστορία της Τέχνης στη Βιέννη και στη συνέχεια Αρχιτεκτονική και Interior Design στο Λονδίνο. «Ενας άνθρωπος με καλαισθησία πρέπει να είναι συνεπής μαζί της σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής. Καλαισθησία πρέπει να διακατέχει τη συμπεριφορά, τον τρόπο που ντυνόμαστε, τους χώρους όπου ζούμε και κινούμαστε. Η πραγματική καλαισθησία είναι θέμα ταμπεραμέντου και τρόπου ζωής», περιγράφει. H Παολίνα είναι μια πολίτης του κόσμου καθώς έχει γαλουχηθεί με διάφορες κουλτούρες. Γεννήθηκε στην Αυστρία, έζησε κάποια χρόνια με την οικογένειά της στις ΗΠΑ, επέστρεψε στη γενέτειρά της και, αφού το modeling μπήκε στη ζωή της, άρχισε να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο έχοντας ως βάση το Λονδίνο και τη Βιέννη.

svar__1_
svar__2_


Κλείσιμο
«Σαφώς και το επώνυμο Σβαρόφσκι είναι αναγνωρίσιμο. Η αγάπη του κόσμου για το brand είναι κάτι που το εισπράττει θετικά όλη η οικογένεια. Δεν θα ήμουν ειλικρινής αν διαφωνούσα ότι ένα τέτοιο όνομα ανοίγει πόρτες. Από την άλλη, υπάρχει και μια μικρή μερίδα του κόσμου που πιστεύει ότι λόγω του ονόματός μας δεν χρειάζεται να εργαστούμε, ότι δεν έχουμε όνειρα και επαγγελματικές φιλοδοξίες. Ειδικότερα εμείς, τα νεότερα μέλη της οικογένειας. Κάτι τέτοιο σαφώς και δεν συμβαίνει καθώς δραστηριοποιούμαστε σε διάφορους τομείς, και μάλιστα με αγάπη και πάθος σε αυτό που έχει επιλέξει ο καθένας μας», μου εξηγεί.

Oταν δεν ποζάρει ως περιζήτητο μοντέλο ή δεν ταξιδεύει, ασχολείται με τα σπορ. Περνά καθημερινά αρκετές ώρες στο γυμναστήριο, κολυμπά και, όπως ομολογεί, πρόσφατα απέκτησε μια νέα αγάπη, το γκολφ. «Τα σπορ σε κρατούν σε καλή φυσική κατάσταση, διατηρούν την κοινωνικότητά σου και σε εκτονώνουν κατά τη διάρκεια ακόμη και ενός σκληρού lockdown», αναφέρει φέρνοντας την κουβέντα στην πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνει ο πλανήτης. «Η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος της μόδας αναγκάστηκε να αλλάξει τον τρόπο προσέγγισης του κοινού. Μπορεί να χάθηκε η ανθρώπινη επαφή, όμως η παγκόσμια κοινότητα της μόδας απέδειξε ότι διαθέτει γρήγορα αντανακλαστικά. Η μόδα αγκάλιασε την τεχνολογία. Πολλοί οίκοι έδειξαν τις δημιουργίες τους διαδικτυακά, ενώ στο Ιντερνετ μεταφέρθηκαν και οι πωλήσεις. Βιώνουμε μια νέα εποχή. Και είναι ωραίο το ότι η μόδα αποδείχτηκε ένας ζωντανός οργανισμός, ένας χαμαιλέων που έχει τη δυνατότητα να προσαρμόζεται στις εκάστοτε συνθήκες».

svar__6_
svar__7_
svar__8_


Δεσμοί αίματος
Από τη Γερμανία, όπου βρίσκεται αυτές τις ημέρες για τα γενέθλια ενός καλού της φίλου, η Παολίνα μάς μιλά για τα καλοκαιρινά σχέδιά της. «Θα πάω διακοπές προκειμένου να αλλάξω παραστάσεις και να ξεκουραστώ. Αλλωστε μετά την πίεση του lockdown, αυτό το καλοκαίρι έχουμε την ευκαιρία να επιστρέψουμε σε κάποιου είδους κανονικότητα. Θα ξανασυναντηθούμε οικογενειακώς σε πιο χαλαρούς ρυθμούς έχοντας τη δυνατότητα να περάσουμε όλοι μαζί ένα μέρος των διακοπών μας. Είναι όμορφο που τα κορίτσια -κι ενώ η καθεμία έχει τις δικές της διαφορετικές δραστηριότητες- θα μπορέσουμε να ξανασυναντηθούμε όλες μαζί και να κάνουμε παρέα. Είμαστε πολύ δεμένες και πολύ αγαπημένες». Τα πέντε αδέλφια της, Μαρία-Κλάρα, Βικτόρια, Λετίσια, Πολ και Ρίτσαρντ, δεν είναι απλά συγγενείς αλλά και η στενή παρέα της. «Ξέρεις τι είναι να μεγαλώνεις σε μια οικογένεια που έχει τέσσερα κορίτσια;», με ρωτάει με διάθεση χιούμορ. «Η πιο μικρή ντύνεται με τα ρούχα των μεγαλύτερων. Εχει πλάκα αυτή η μικρή γυναικεία παρέα. Ενωμένες σαν μια γροθιά. Και είμαστε όλες πολύ υπερήφανες για την αδελφή μας Βικτόρια, που πλέον είναι επιτυχημένη ως τηλεοπτικό πρόσωπο αλλά και ως τραγουδίστρια. Πρωταγωνιστούσε και στο αυστριακό “Let’s dance”, μια εκπομπή ιδιαίτερα δημοφιλή στις γερμανόφωνες χώρες».

Αμέσως μετά το καλοκαίρι η Παολίνα θα μετακομίσει στο Μιλάνο όπου θα εργαστεί στο αρχιτεκτονικό γραφείο της διάσημης Ισπανίδας Πατρίθια Ουρκιόλα συνδυάζοντας την αγάπη της για το interior design με τη μόδα. «Το Μιλάνο είναι μια ερωτεύσιμη πόλη τόσο για το lifestyle όσο και για την αισθητική της. Ποιος μπορεί να ισχυριστεί εξάλλου ότι υπερτερεί του γούστου των Ιταλών;», αναρωτιέται, χωρίς φυσικά να αναζητά κάποια απάντηση. Παράλληλα, την έχουν προσεγγίσει και κάποια ισχυρά πρακτορεία μόδας. Αλλωστε, τα celebrities models όπως η Παολίνα έχουν μεγάλη ζήτηση στην Ευρώπη, αφού θεωρούνται οι ιδανικές influencers για το upper class κοινό που αναζητά πρότυπα.

svar__3_
svar__4_


Τα κοσμήματα Swarovski δεν θα μπορούσαν να λείψουν από την κουβέντα μας: «Φαντάζομαι ότι δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τα φοράω από μικρό κοριτσάκι. Είναι υπέροχα κομμάτια που συνδέονται με την ιστορία της οικογένειάς μου. Το brand Swarovski είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο. Δημιουργίες του έχουν φορεθεί από εκατομμύρια γυναίκες παγκοσμίως. Και ενθουσιάζομαι όλο και περισσότερο με τις νέες σειρές μας.
Η επωνυμία Swarovski είναι απόλυτα συνυφασμένη με τις διαχρονικές αξίες της μόδας και την αίσθηση κομψότητας. Κάποια κομμάτια πραγματικά τα λατρεύω!».

Η Παολίνα Σβαρόφσκι έχει επισκεφτεί την Ελλάδα πολλές φορές στο παρελθόν αφού εδώ έχει και αγαπημένα ξαδέλφια. «Αγαπώ ιδιαίτερα τη Μαρίνα (Ραφαήλ) με την οποία συναντιόμαστε όποτε μας το επιτρέπει ο χρόνος. Εχουμε την ίδια αγάπη για τη μόδα. Οι τσάντες που σχεδιάζει έχουν κάνει μεγάλη επιτυχία. Καθόλου τυχαία βέβαια - κι εγώ τις επιλέγω σε πολλές εξόδους μου. Οι Σβαρόφσκι είμαστε υπερήφανοι όταν κάποιο από τα μέλη της πολυπληθούς οικογένειάς μας γράφει μια νέα σελίδα ιστορίας. Οσο για τη χώρα σας, την έχω συνδυάσει με καλοκαίρια πλημμυρισμένα από ανεμελιά, επισκέψεις σε νησιά και πολύωρη ηλιοθεραπεία. Η Ελλάδα είναι σαν μια καρτ ποστάλ με τον ζεστό ήλιο να καλύπτει τα πάντα. Αυτή τη ζεστασιά εισπράττω πάντα όταν επισκέπτομαι τον πανέμορφο αυτό τόπο» 


svar__9_
svar__10_
svar__11_
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK