Κιμ Καρντάσιαν-Κάνιε Γουέστ: Η μεγάλη μοιρασιά

Κιμ Καρντάσιαν-Κάνιε Γουέστ: Η μεγάλη μοιρασιά

Μεγάλα καράβια, μεγάλες φουρτούνες για τους Kimye, αλλά και τους δικηγόρους που ανέλαβαν το διαζύγιό τους - Hτοι, να μοιράσουν δίκαια μια περιουσία κοντά στα 2 δισ. δολάρια, αποτελούμενη από σπίτια, αυτοκίνητα, έργα τέχνης, κερδοφόρες εταιρείες και ένα αεροπλάνο

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
kardashian-west
Είναι επίσημο. Η Κιμ Καρντάσιαν και ο Κάνιε Γουέστ παίρνουν διαζύγιο. Επειτα από μήνες εικασιών, φημών και υποθέσεων, το πιο επιδραστικό power couple χωρίζει από τραπέζης και κλίνης. Και η αλήθεια είναι ότι αναλαμβάνουν βαρύ έργο. Μετά την αίτηση που κατέθεσε η ναυαρχίδα των όπου Γης influencers σε δικαστήριο του Λος Αντζελες, η 40χρονη Καρντάσιαν και ο 43χρονος Γουέστ είναι αντιμέτωποι με μια σπαζοκεφαλιά μεγαλύτερη και από τη φήμη τους. Εχουν να μοιράσουν την κοινή περιουσία τους που αριθμητικά αποτιμάται κοντά στα 2 δισ. δολάρια. Ναι, το ζευγάρι, εκτός από έναν μέχρι πρότινος επιτυχημένο γάμο διαφεντεύει μια ακόμα πιο επιτυχημένη επιχείρηση, που στο χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνονται σπίτια στη Δυτική και την Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ, έναν στόλο πολυτελών αυτοκινήτων, ένα αεροπλάνο τύπου Boeing 747, έργα τέχνης, brands ένδυσης, υπόδησης και εσωρούχων, αλλά και ένα ποίμνιο 210 εκατομμυρίων ινσταγκραμικών followers. Τραγική ειρωνεία. Το μέγεθος και η αξία των περιουσιακών στοιχείων τους μοιάζει να περιγράφει μέχρι κεραίας τις αγεφύρωτες μεταξύ τους διαφορές.
kardashian-west__9_
kardashian-west__8_

Ούτε η μικρή αυτοκρατορία που έχτισαν στα εννέα χρόνια της κοινής ζωής τους δεν μπορεί να ανακόψει την εκ των πραγμάτων δύσκολη και χρονοβόρα διαίρεσή της. Μπορεί η Κιμ Καρντάσιαν και ο Κάνιε Γουέστ να έχουν προνοήσει, όπως διαδίδεται από τα ανεπίσημα γραφεία Τύπου τους, δηλαδή τα σκανδαλοθηρικά έντυπα και sites, για ένα προγαμιαίο σύμφωνο, όμως τα συναισθήματα και οι αναμνήσεις με τα οποία επένδυσαν τα άψυχα σπίτια και αυτοκίνητα σίγουρα θα δυσκολέψει το μεγάλο αναμεταξύ τους παζάρι που μόλις ξεκινά. Πριν από ακριβώς έναν χρόνο το ζευγάρι άνοιγε τις πόρτες του «φτωχικού» του στο προάστιο Καλαμπάσας του Λος Αντζελες στην αρχιτεκτονική βίβλο του περιοδικού Τύπου, το «Architectural Digest».
kardashian-west__5_
Κάνιε Γουέστ και Κιμ Καρντάσιαν χωρίζουν μετά από εφτά χρόνια γάμου και τέσσερα παιδιά
kardashian-west__6_

Κλείσιμο
Η εικόνα του τέλεια αταίριαστου αλλά σχεδόν ανυπόφορα ερωτευμένου ζευγαριού που με μεθοδικότητα έχτιζαν αποκρυσταλλώθηκε μαεστρικά στη φωτογράφηση της οικογενειακής εστίας τους, η αξία της οποίας εκτιμάται στα 60 εκατ. δολάρια. Μάλιστα, όταν πριν από λίγα χρόνια διακινήθηκε πως το άντρο του ζευγαριού δεν ξεπερνούσε σε αξία τα 20 εκατ., η momager Κρις Τζένερ έσπευσε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, επισημαίνοντας την πραγματικά τριπλάσια αξία του. Παρεμπιπτόντως, τόσο η μητέρα των Καρντάσιαν όσο και οι υπόλοιπες αδελφές έχουν στήσει τα δικά τους σπιτικά στην ίδια γειτονιά με την Κιμ. Αλλωστε ποτέ δεν ξέρεις πότε θα χρειαστείς ένα λεμόνι ή πότε θα σου τελειώσει η ζάχαρη και θα πέσεις στην ανάγκη των γειτόνων.

Σε περσινή συνέντευξή τους η Καρντάσιαν και ο Γουέστ θυμήθηκαν πώς εντόπισαν την έπαυλη όπου θα στέγαζαν τον έρωτα και την οικογένειά τους το 2013. Η Κιμ είχε μόλις γεννήσει τη Νορθ και ανάγκαζε τον Κάνιε να περπατούν προκειμένου να χάσει τα κιλά της γέννας. Το σπίτι στο Καλαμπάσας πρόβαλε μπροστά τους σε μια τέτοια βόλτα σαν οπτασία. Τουλάχιστον έτσι το είχε δει η Καρντάσιαν. Για τον 43χρονο σήμερα ράπερ είχε απλώς υλικό που μπορούσε να δουλευτεί. Επτά χρόνια, τέσσερα παιδιά και έναν διάσημο αρχιτέκτονα μετά, η vintage χολιγουντιανή έπαυλη μεταμορφώθηκε στην επιτομή της μινιμαλιστικής προαστιακής οικιστικής ονείρωξης.
kardashian-west__7_

Ο Βέλγος interior designer Axel Vervoordt, προσωπικός φίλος του Γουέστ με τον οποίο περιδιάβαιναν συχνά τις ευρωπαϊκές φουάρ τέχνης, ανέλαβε ένα μεγαλόπνοο αρχιτεκτονικό έργο, το οποίο στην πραγματικότητα μοιάζει εντελώς ξένο και παράταιρο με τις πληθωρικές συνεκδοχές που γεννά το όνομα Καρντάσιαν στο άκουσμά του και μόνο. Ο σχεδιαστής έχει πει πως δεν πρόκειται απλώς για ένα σπίτι, αλλά για φιλοσοφία ζωής - την οποία προφανώς το ζευγάρι φρόντιζε να κρατά καλά κρυμμένη στις δημόσιες δραστηριότητές του. Το πρόβλημα στην περίπτωση του διαζυγίου είναι ότι το οίκημα ανήκει στην Καρντάσιαν, ενώ το οικόπεδο στον Γουέστ. Επίσης, πολλά από τα έργα τέχνης και τα πανάκριβα -για άλλους υπερκοστολογημένα- design αντικείμενα της συλλογής του βρίσκονται στο σπίτι στο Καλαμπάσας.

Οπως για παράδειγμα o συλλεκτικός καναπές Polar Bear του Γάλλου σχεδιαστή Jean Royere, τον οποίο ο Γουέστ απέκτησε πουλώντας τη Maybach του και η αξία του οποίου εκτιμάται λίγο κάτω από το 1 εκατ. δολάρια. Μα χαλάνε οι ανθρώπινες σχέσεις για έναν καναπέ, θα αναρωτηθεί εύλογα κανείς. Η απάντηση είναι ότι οξύνονται και για πολύ πιο επουσιώδη και φθηνά (διπλής ανάγνωσης) πράγματα. Σε κάθε περίπτωση, το οικιστικό κομψοτέχνημα του Καλαμπάσας φαίνεται πως θα παραμείνει στα χέρια της Κιμ Καρντάσιαν, η οποία κάπου πρέπει να στεγάσει τα τέσσερα παιδιά της -δύο που απέκτησε φυσιολογικά και δύο μέσω παρένθετης κύησης- ενώ ο Γουέστ θα μπορεί να περνά κάθε τόσο για ένα «γεια», αφού μερικές δρασκελιές μακριά από το μέχρι πρότινος σπίτι του βρίσκεται η αρχιτεκτονική ουτοπία των κεντρικών γραφείων της εταιρείας του, το Yeezy Studio. Στη δικαιοδοσία του φαίνεται πως θα περάσει και το περίφημο ράντσο στο Γουαϊόμινγκ, ονόματι Monster Lake, το οποίο αγόρασε το 2019. Κυριολεκτικά στη μέση του πουθενά, ο ράπερ λέγεται πως έχει εγκατασταθεί εκεί μετά την ψυχολογική κατάρρευσή του, η οποία αποτυπώθηκε και στις δημοσιεύσεις του στο Twitter, πέρσι το καλοκαίρι. Στην απέραντη έκταση έχει ήδη πάρει άδεια για την οικοδόμηση μιας κατοικίας 5 στρεμμάτων, η οποία προφανώς θα ανεβάσει κατακόρυφα την αξία του ράντσου που αγοράστηκε προς 14 εκατ. δολάρια και θα προσφέρει φιλόξενη στέγη στα περίπου 500 ζευγάρια sneakers τα οποία ο Γουέστ έχει ήδη μεταφέρει στο ράντσο του.
kardashian-west__4_
Η έπαυλη του ζευγαριού στο Καλαμπάσας του Λος Αντζελες θα παραμείνει στην Κιμ και τα μικρά
kardashian-west__3_
Ενα απ’ τα ακίνητα του ζευγαριού βρίσκεται στο πολυτελές συγκρότημα κατοικιών Faena House στο Μαϊάμι

Τα ακίνητα περιουσιακά στοιχεία της Καρντάσιαν και του πρώην πλέον συζύγου της περιλαμβάνουν ακόμα ένα διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη που είναι όσο νεοϋορκέζικο μπορεί να υποθέσει κανείς, αλλά και ένα ακόμα στο πολυτελές συγκρότημα κατοικιών Faena House στο εξωτικό Μαϊάμι - στην απίθανη περίπτωση πάντως που ενδιαφέρεται κάποιος να επενδύσει τα εκατομμύριά του, υπάρχουν ακόμα διαθέσιμες κατοικίες προς πώληση εκεί.
kardashian-west__2_
Η κατοικία τους στο περίφημο Μπελ Ερ

Διόλου ευκαταφρόνητη είναι και η κινητή κοινή περιουσία του ζευγαριού πάντως. O στόλος των πολυτελών αυτοκινήτων τους απαρτίζεται από μια Lamborghini Gallardo, μια Aston Martin DBS (επίσημη αγαπημένη του Κάνιε), μια Mercedes SLR Stirling Moss, μια Mercedes SLR McLaren, μια Lamborghini Aventador, τη λατρεμένη της Κιμ Bentley Continental GTC, αλλά και μια Rolls Royce Ghost. Μη σας αγχώνουν τα έξοδα για τη συντήρηση και το service των πολυτελών τετράτροχων. Μια τοποθέτηση προϊόντος της Κιμ στο Instagram φτάνει και περισσεύει για λάδια, μπουζί και λάστιχα, αφού για κάθε ανάρτησή της αμείβεται με περίπου 1 εκατ. δολάρια. Εκτός από τα επίγεια μέσα μεταφοράς τους οι Kimye έχουν να χωρίσουν και τα εναέρια. Συγκεκριμένα, ένα σχεδόν παλιομοδίτικο Boeing 747 SP με εργοστασιακή χωρητικότητα 660 επιβατών. Ωστόσο δεν είναι σαφές εάν το ιδιωτικό αεροσκάφος της οικογένειας που φιγούραρε πολλάκις στις δημοσιεύσεις τους στα κοινωνικά δίκτυα ως εκ των ων ουκ άνευ συστατικό της ευμάρειάς τους ανήκει στην Καρντάσιαν και τον Γουέστ ή εάν η βραχυχρόνια μίσθωσή του είχε δοθεί ως δώρο στον ράπερ από εταιρεία αθλητικής ένδυσης με την οποία συνεργάζεται και στην οποία οφείλει εν πολλοίς το βιός του 1,2 δισ. δολαρίων.
kardashian-west__1_
Ο κινητός στόλος των Kymie περιλαμβάνει πληθώρα πανάκριβων Mercedes
kardashian-west__11_
Παλιότερη οικογενειακή απόδραση με την αγαπημένη τους Rolls Royce

Παρότι πάντως το διαζύγιο προοιωνίζεται βελούδινο, το πρώην ζευγάρι, που κατέφυγε μάλιστα και σε ειδικό θεραπευτή για να σώσει το οικοδόμημα του γάμου του, εδώ και μήνες δεν μιλιέται. Τα διαδικαστικά προφανώς και θα τα εξυπηρετήσουν οι δικηγόροι. Οι ίδιοι μάλλον θα δώσουν τη συνέχεια του σπονδυλωτού ερωτικού δράματός τους σε κάποιο επεισόδιο του νέου reality της οικογένειας Καρντάσιαν, το οποίο προς τη δόξα του δικτύου Hulu τραβά.
kardashian-west__10_
O Κάνιε Γουέστ έχει απομονωθεί από το περασμένο καλοκαίρι στο Μonster Lake, το απέραντο ράντσο στο Γουαϊόμινγκ που αγόρασε το 2019 προς 14 εκατ. δολάρια

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: SPLASHNEWS / GETTY IMAGES / IDEAL IMAGE
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ