Σπάνιο εύρημα: Βρέθηκε νεογέννητο ελάφι με δύο κεφάλια

ar_el_08

Έκπληκτοι έμειναν οι επιστήμονες στη Μινεσότα των ΗΠΑ που κλήθηκαν να μελετήσουν ένα εξαιρετικά σπάνιο δικέφαλο ελάφι - Βρέθηκε τυχαία σε δάσος από κάποιον που αναζητούσε μανιτάρια

Πολλά από τα μυστήρια της φύσης είναι άλυτα, αλλά σε κάθε περίπτωση επισύρουν τον θαυμασμό, ειδικών και μη.

Αυτό συνέβη και με το απίθανο, για τα επιστημονικά δεδομένα, εύρημα σε δασώδη έκταση στη Μινεσότα των ΗΠΑ.

Ένας λάτρης μανιταριών βρέθηκε μπροστά σε ένα μοναδικό, όσο και παράξενο, θέαμα:

Αντίκρισε ένα νεογέννητο ελάφι που είχε δύο κεφάλια, να κείτεται, δυστυχώς, νεκρό στο χώμα, λέει η Mirror.

«Είναι εκπληκτικό και εξαιρετικά σπάνιο» δήλωσε ο Gino D' Angelo, ερευνητής του Πανεπιστημίου της Τζόρτζια που μελέτησε το σώμα του δικέφαλου ζώου.

elaf_908


Πρόσθεσε δε, ότι «δεν είναι δυνατόν ούτε καν να υπολογιστεί η σπανιότητα αυτού του γεγονότος. Από τα δεκάδες εκατομμύρια των ζώων που γεννιούνται κάθε χρόνο στις ΗΠΑ, υπάρχουν πιθανώς ανωμαλίες που συμβαίνουν στην άγρια φύση που δεν γνωρίζουμε καν».

Οι ερευνητές πραγματοποίησαν αυτοψία, σάρωση και μαγνητική τομογραφία.

Οι εξετάσεις που έγιναν αποκάλυψαν ότι το δικέφαλο ελάφι είχε δύο ξεχωριστούς λαιμούς, που μοιράζονταν ένα σώμα.

Επίσης, έχουν φυσιολογικό τρίχωμα, κανονικά πόδια και κεφάλια.

Επιπλέον, η ανάλυση των πνευμόνων τους επιβεβαίωσε ότι ποτέ τους αυτά τα όργανα αναπνοής δεν λειτούργησαν, χαρακτηρίζοντάς τα «θνησιγενή».

Η αυτοψία των επιστημόνων του Πανεπιστημίου της Μινεσότα έδειξε ένα ελλιπές σχηματισμένο κοινό συκώτι, επιπλέον σπλήνες και γαστρεντερικές οδούς, καθώς και δύο καρδιές.

«Η ανατομία του δείχνει ότι η μοίρα του ελαφιού είχε σφραγιστεί. Το ό,τι βρέθηκε σε φυσική θέση, υποδηλώνει πως η μητέρα του νεογέννητου έκανε το παν για να το φροντίσει» τονίζει ο Dr. D'Angelo.

Συνεχίζοντας παραδέχθηκε ότι οι λόγοι που τα δύο ελάφια συνενώθηκαν, «παραμένει μυστήριο» και κατέληξε λέγοντας: «Ακόμη και στους ανθρώπους δεν ξέρουμε. Πιστεύουμε ότι μία αφύσικη διάρρηξη των κυττάρων κατά την πρώιμη ανάπτυξη των εμβρύων».

Το 2016 ήταν η σειρά να σοκαριστούν κτηνίατροι και ντόπιοι στην Ινδία.

Στην πόλη Ουνταϊπούρ γεννήθηκε ένα μοσχαράκι με περίπου δύο κεφάλια που είχε χαρακτηριστεί ως «θεϊκή ενσάρκωση».

Είτε έτσι, είτε αλλιώς, επρόκειτο για «κάτι που συμβαίνει μία φορά στο εκατομμύριο», είπε ο τοπικός κτηνίατρος Dr. Sumit Kumar.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Boukis

Fake bull

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

stanlei-kamilopardali

Ο Στάνλεϊ, η τύχη του οποίου απασχόλησε τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, κατάφερε να επιζήσει από την πύρινη λαίλαπα στο Malibu Wine Safari μαζί με άλλα μεγάλα, εξωτικά ζώα, τα οποία δεν μπορούσαν να απομακρυνθούν από τις εγκαταστάσεις λόγω του πολύ μεγάλου κινδύνου

Εξωπλανητης_Barnards_b__καλλιτεχνικη_απεικονιση__πηγη_ESO-M__Kornmesser

Eίναι τουλάχιστον τρεις φορές μεγαλύτερος από τη Γη και κινείται γύρω από το κοντινό άστρο του Μπάρναρντ, σε απόσταση περίπου έξι ετών φωτός - Εκτιμάται ότι η μέση θερμοκρασία στην επιφάνειά του είναι μείον 150 έως 170 βαθμοί 

galactic

Ο γαλαξίας, που ονομάσθηκε Antlia 2 (ή Ant 2), είχε διαφύγει έως τώρα τον εντοπισμό του αφενός λόγω της πολύ αραιής πυκνότητας των άστρων του και αφετέρου επειδή ήταν τέλεια κρυμμένος πίσω από το «πέπλο» του δικού μας γαλαξία