Κίνα: Μετά από 4 χρόνια, κατάλαβαν ότι ένα θηλυκό γιγάντιο πάντα ήταν... αρσενικό!

giant_panda

Τέσσερα χρόνια χρειάστηκε για να αποκαλυφθεί το λάθος στην ταυτοποίηση του γιγάντιου πάντα Που Που – Μετά από κάποιες κινήσεις, πήγαν να ελέγξουν και προέβησαν σε... αλλαγή ταυτότητας 

Λάθος στην ταυτοποίηση ενός γιγάντιου πάντα έκαναν τελικά οι εμπειρογνώμονες, που όταν γεννήθηκε, πριν από τέσσερα χρόνια, υποστήριξαν ότι ήταν θηλυκό, ενώ στην πραγματικότητα είναι αρσενικό, , σύμφωνα με το Κινεζικό Κέντρο Προστασίας και Έρευνας για τα Γιγάντια Πάντα.

Οι αμφιβολίες για το πραγματικό φύλο του πάντα ξεκίνησαν στις αρχές του μήνα. Οι εργαζόμενοι του Κέντρου, παρακολουθώντας το πάντα στην οθόνη, διαπίστωσαν ότι η συμπεριφορά του είχε τα χαρακτηριστικά των αρσενικών πάντα, όταν για παράδειγμα κινείται προς τα πίσω και σηκώνει ψηλά τα πόδια. Αμέσως ενημέρωσαν τη διεύθυνση του ζωολογικού κήπου που ζει προσωρινά, στη βορειοανατολική πόλη Σενγιάνγκ, στέλνοντας τον φύλακα να κοιτάξει προσεκτικά την περιοχή των γεννητικών του οργάνων. Προς μεγάλη τους έκπληξη διαπίστωσαν ότι το πάντα Που Που ήταν αρσενικό.

Πάντως, ο Χουάνγκ Γιαν, εμπειρογνώμονας στο Κέντρο Προστασίας, υποστήριξε ότι είναι δύσκολο να διαπιστωθεί το φύλο των γιγάντιων πάντα όταν γεννιούνται. Κι αυτό επειδή τα γεννητικά όργανα δεν είναι εμφανή. Άλλωστε, το νεογέννητο ζυγίζει μόλις 100 γραμμάρια. Κάποτε οι ζωολόγοι πίστευαν ότι το φύλο ενός γιγαντιαίου πάντα μπορούσε να αποσαφηνισθεί, μόνο μετά την ηλικία των τριών χρόνων.

«Σήμερα οι έμπειροι ζωολόγοι και φύλακες πολύ δύσκολα κάνουν λάθος στο φύλο των γιγάντιων πάντα. Αν και η ανάλυση του χρωμοσώματος του φύλου μπορεί να εντοπίσει το είδος του ζώου, σπάνια χρησιμοποιείται αυτή η μέθοδος», λέει ο Χουάνγκ.

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Αφου μεγαλωσε

και αρχησε να τους χουφτωνει ......, καταλαβαν πως προκειται για αρσενικο ( ΑΝ ..... περιοριστηκε ΜΟΝΟ στο χουφτωμα .....)

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

arktiki12

Eάν οι χώρες που υπέγραψαν τη Συμφωνία των Παρισίων δεν εφαρμόσουν τις δεσμεύσεις τους σε συνδυασμό με το λιώσιμο των πάγων στη Αρκτική, θα εχει ως αποτέλεσμα να επιταχυνθεί η υπερθέρμανση του πλανήτη κατά 5%