Συνεχίζονται οι δολοφονίες θαλάσσιων θηλαστικών στο Αιγαίο

thilastika2

Οι δολοφονίες θαλάσσιων θηλαστικών στο Αιγαίο δυστυχώς συνεχίζονται

Περιστατικά ακατανόητης βίας σε θηλαστικά στις ελληνικές θάλασσες καταγγέλει το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος». ¨Οπως αναφέρει σε σχετική ανάρτησή του: «Έπειτα από την πρόσφατη ανακοίνωση του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος για τις 7 Μεσογειακές φώκιες που εντοπίστηκαν νεκρές στο Αιγαίο τις ημέρες των περιορισμών, τα νέα περιστατικά για τα οποία ενημερωθήκαμε από τις τοπικές αρχές και πολίτες, και κληθήκαμε να διαχειριστούμε, εντείνουν την ανησυχία μας για την έκταση του προβλήματος.

Ακόμα μία νεαρή φώκια εντοπίστηκε νεκρή στα βόρεια Δωδεκάνησα, με ένα σχοινί δεμένο στο ουραίο πτερύγιό της, ενώ 3 νεκρά ζωνοδέλφινα εντοπίστηκαν σε 3 περιοχές του ΒΑ Αιγαίου και αυτά με εμφανή σημάδια δολοφονίας. Αξιοσημείωτο είναι ότι τα πτερύγια των δελφινιών είχαν κοπεί με μαχαίρι – δηλαδή είχαν πεταχτεί στη θάλασσα ζωντανά για να πνιγούν. Προσπαθώντας να προσδιορίσουμε ποιός θα μπορούσε να έχει διαπράξει αυτό το έγκλημα, μελετήσαμε τα θαλάσσια ρεύματα που επικρατούσαν στην περιοχή τις ημέρες πριν από τον εντοπισμό τους.

thilastika1

Τα νεκρά ζωνοδέλφινα προέρχονται από μία πολυμελή ομάδα την οποία μελετάμε εδώ και 20 χρόνια στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Ικαρία, τη Χίο και τη Σάμο, τα οποία παραμένουν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους στο ανοιχτό πέλαγος, σε περιοχές με βαθιά νερά.

Παρόλο που αυτό το είδος δελφινιού παλαιότερα δεν προσέγγιζε τα αλιευτικά εργαλεία, παρατηρούμε ότι τα τελευταία χρόνια, τα ζωνοδέλφινα προσεγγίζουν τις μηχανότρατες ολοένα και συχνότερα, λόγω της μείωσης της τροφής τους που έχει προκαλέσει η συνεχής υπεραλίευση. Εκτιμάμε λοιπόν ότι τα συγκεκριμένα δελφίνια (και ποιος ξέρει πόσα άλλα) εγκλωβίστηκαν την ώρα που οι σάκοι των μηχανοτρατών ανέβαιναν γεμάτοι με ψάρια κοντά στην επιφάνεια της θάλασσας. Με βάση τα τραύματα τους είναι ξεκάθαρο ότι τα δελφίνια βγήκαν ζωντανά στο κατάστρωμα των σκαφών και τα πέταξαν ζωντανά στη θάλασσα με κομμένα τα πτερύγια για να μην μπορούν να κολυμπήσουν, έχοντας τελικά ένα βασανιστικό θάνατο. Δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί εάν αυτή η δολοφονία προκλήθηκε από ελληνικό ή τουρκικό αλιευτικό σκάφος, καθώς σε αυτή τη θαλάσσια περιοχή δραστηριοποιούνται μηχανότρατες και από τις δύο χώρες.

Με όλα αυτά τα πραγματικά προβλήματα που προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε καθημερινά, τη μυρωδιά από τα νεκρά θηλαστικά που προσπαθούμε να αποβάλουμε από πάνω μας, αλλά και τη ψυχολογική στήριξη που πρέπει να προσφέρουμε στους συνεργάτες μας που ανταποκρίνονται σε αυτά τα δραματικά περιστατικά στο πεδίο, θα περιμέναμε τουλάχιστον από όσους ασχολούνται με την προστασία του περιβάλλοντος, έστω και αυτή τη φορά να εκφράσουν την πραγματική τους ανησυχία.


Πηγή:  https://archipelago.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (15)

Φίλιππος Αναστασίου

( Η Συνεχεια προηγουμένης αναρτήσεώς μου).... Το πρόβλημα έγκειται όχι τόσο στην συχνότητα εκπομπής τους, αλλά κυρίως στην κυματομορ φή τους και στην διαμόρφωση τους. Παράδειγμα ο ήλιος εκπέμπει καθαρά ημιτονοειδή ακτινοβο λία ευρέως φάσματος. Το νερό είναι πολύ ευάλωτο στις ηλεκτρομαγνητικές εκπομπές γιατί είναι έντονα "πολωμένο" μόριο. Εάν βάλεις νερό στόν φούρνο μικροκυμάτων και ποτίζεις μέ αυτό τα φυτά σου, θά ΔΕΙΣ σε λίγες βδομάδες, αυτά να πηγαίνουν κατά διαόλου. Οπότε φαντάσου με την 5G τι θα πάθει το σώμα σου, που είναι κατά τό 70% νερό, με τους 5Ghz, 28Ghz, 39Ghz, 60Ghz και μέχρι 300 Ghz (συχνότητες εκπομπής τού συστήματος 5G ), η οποία απορροφάται κατά κόρον από τό οξυγόνο. Tα 60GHz απορροφούνται από το οξυγόνο κι αυτό αντιδρά με μόρια υδρογόνου, με τόσην ενέργειαν, ώστε το νερό του σώματος φτάνει σε σημείο βρασμού. Το μόριο τού οξυγόνου καθίσταται ασταθές κι αδυνατεί, να συνδεθεί με τον σίδηρο, σε κάθε μια από τις 4 υπο ομάδες της αιμοσφαιρίνης.  Αυτό εκδηλώνεται σαν “ασφυξία” κι σάν αδυναμία αναπνοής. Σκέψου και κάνε τους συνειρμούς με το σήμερα μετά τήν Πανδημία τού κορωνοϊού Covid 19, "ΑΔΥΝΑΜΙΑΝ ΑΝΑΠΝΟΗΣ". Τα σημερινά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 2G, 3G και 4G εκπέμπουν σε 5 συχνότητες (800, 900, 1800, 2100 και 2600ΜΗz.  Μέχρι στιγμής αυτά που ανακοινώ νουν είναι ότι δίκτυο 5G, αναμένεται να λειτουργεί σε μια μπάντα υψηλής συχνότητας του ασύρματου φάσματος, κάπου μεταξύ 30 έως 300 Ghz.(Giga Hertz) Σ’ αυτά τα κύματα, η μεταφορά δεδομένων πραγματοποιείται μέν σε ιδιαιτέρως υψηλές ταχύτητες, αλλά όμως επίσης είναι ιδιαιτέρως δύσκολο να παρακάμπτουν εμπόδια όπως τοίχους και κτίρια. Μπορεί στα δίκτυα 4G, οι κεραίες να είναι απομα κρυσμένες η μία από την άλλη και τα εμπόδια να ΜΗΝ αποτελούν σοβαρό πονοκέ φαλο, όμως στο δίκτυο 5G αυτό είναι πρόβλημα. Οι πάρο χοι λοιπόν είναι αναγκασμένοι, για να χτίσουν ένα δίκτυο, να πολλαπλα σιάσουν εκθετικά τις κεραίες τους, έτσι ώστε να έχουν την ίδια κάλυψη. Αντιλαμβάνεσαι ότι το τοπίο θα γεμίσει παντού με μίνι κεραίες, κάτι που μήπως σού ακούγεται άραγε καλά...;;;;  (Συνεχίζεται)...

Φίλιππος Αναστασίου

Διαβάστε τί ακριβώς έγραψε ο Καθηγητής Φυσικής Περιβάλλοντος τού ΑΠΘ κ. Θ. Σαμαράς σχετικά μέ τό δολοφονικό, τής κινητής τηλεφωνίας, Δίκτυο ΠΈΜΠΤΗΣ γενιάς το περιβόητο Δίκτυο 5G: Οι τεχνικοί των δικτύων κινητής τηλεφωνίας αντιλαμβάνονται τις βιολογικές επιδράσεις της ακτινοβολίας μόνο με όρους ενέργειας, σε συνάρτηση με την συχνότητα εκπομπής. Στήν καλύτερη περίπτωση δέχονται τήν επίδραση στα βιολογικά συστήματα από την σκοπιά μόνον τής θερμικής επαγωγής. Επειδή ακόμη από το Ακαδημαϊκό κατεστημένο ΔΕΝ είναι αποδεκτό (τούς το απαγορεύουν μέ ποινή εξοστρακισμού ) τό φαινόμενο τής "ενδοεπικοινωνίας των κυττάρων" και των "οργανισμών" γενικότερα, με ηλεκτρομαγνητικήν ακτινοβολία ("βιοφωτόνια")....!!! Κατά συνέπειαν αδυνατούν μέχρις εσχάτων τουλάχιστον, ν’ αντιληφθούν και να κατανοήσουν την πρόκληση παρεμβολών στην "ενδοεπικοινωνία των βιοσυστημάτων", με καταστρο φικά αποτέλεσμα στην "ομοιόσταση" τους. (Συνεχίζεται...)

Φίλιππος Αναστασίου

(Η συνέχεια τής προηγουμένης αναρτήσεώς μου)...Εχουνε λύσει ΌΛΑ τα προβλήματα υποσιτισμού, ενέργειας, ασθενειών, οικονομικού στραγγαλισμού και όλα τα δεινά πού ΤΑΛΑΝΊΖΟΥΝ τά ανθρωπόζωα τού πλανήτη μας και η ταχύτητα τού ιντερνέτ άραγε τώρα τούς εμάρανε...;;; Δηλαδή, ΔΕΝ νοιάζονται διόλου νά έχουν τροφή, νερό και καλή ζωή οι χώρες που υποφέρουν από την έλλειψη τους - κι ευθύνονται αποκλειστικά οι εξουσιαστές των ανθρωπόζωων γι αυτό - αλλά, η όλη έγνοια τους είναι πώς να σέ στουμ πώσουν στα εμβόλια και τα τσιπάκια πού επενδύει ο "παραθυράκιας", ο Bill Gates, με την εγκληματική του οργάνωση και οι υψηλές ταχύτητες...;;;; Δηλαδή θα ψήσουν το ανθρωπόζωο για μεγαλύτερες ταχύτητες..;;;; Λίγο μυαλό ΔΕΝ διαθέτεις άραγε ώστε να κάνεις μόνος σου τούς κατάλληλους συνειρμούς..;;;; «Πιστεύω ότι πρίν από την μετάβαση στα χιλιοστομετρικά κύματα, στην περιοχή δηλαδή από 26 έως 28 GHz, θα πρέπει να συλλέξουμε περισσό τερα δεδομένα για την αλληλεπίδρα ση της χιλιοστομετρικής ηλεκτρο μαγνητικής ακτινοβολίας με τους ανθρώπινους ιστούς και, κυρίως, με το δέρμα, γιατί εκεί θα απορροφάται κυρίως αυτή η ακτινοβολία. Είναι βέβαια γεγονός, ότι τά δεδομένα, που έχουμε μέχρι στιγμής, τείνουν στην κατεύθυνση ότι ΔΕΝ θα υπάρχει τάχατες κάποια επίπτωση στήν υγεία, αλλά, κατά την προσω πική μου άποψη, η επιστημονική καί ιατρική έρευνα για τις συχνότητες αυτές πρέπει όχι μόνο νά συνεχιστεί αλλά και νά διευρυνθεί...!!! »  Θεόδωρος Σαμαράς, καθηγητής του τομέα Εφαρμογών Φυσικής καί Φυσικής Περιβάλλοντος τού Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ομάδα 180 επιστημόνων και γιατρών από 36 χώρες, κάνει έκκληση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προτείνοντας την αναστολή τής ανάπτυξης των δικτύων 5G, μέχρι έως ότου οι κίνδυνοι για την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον να έχουν διερευνηθεί πλήρως από  ανεξάρτητους σοβαρούς Επιστήμονες κυρίως τής Ιατρικής καί Επιστήμης τής Βιολογίας...!!!

George

Κάτι δεν κολλάει στην υπόθεση. Δηλαδή τα έπιασαν, έκοψαν με μαχαίρι το πτερύγιο και μετά τα άφησαν ελεύθερα να πεθάνουν? Μόνο σαδιστής θα το έκανε αυτό. Αν ήθελε απλώς να τα σκοτώσει για κάποιο λόγο θα τα σκότωνε όταν τα έπιασε, δεν θα τα άφηνε να πεθάνουν μαρτυρικά.

Νταξει έχουμε τα θέματα μας αλλά

αυτό το συγκεκριμένο αποκλείεται να έγινε από Έλληνες . Τα δελφίνια εδώ είναι αγαπητά ζωα όπως σε ολους τους λαούς με ναυτική παράδοση. Μόνο απάνθρωποι μπουνταλάδες θα μπορούσαν να κάνουν κάτι τέτοιο (Ονόματα δε λέμε , οικογένειες δε θίγουμε )

Logic

Πιθανόν να είναι τούρκοι, μπορεί και όχι, τι σημασία έχει;Σημασία έχει το λιμενικό να κάνει τη δουλειά του, όποιος δολοφονεί στη φυλακή για 20-30 χρονάκια και άει σιχτίρ!

Λυκούργος

Ναι και τος χελώνες στη Νάξο πέρισυ τούρκοι τος σκότωναν. Άθλιοι Αιγύπτιοι νάφτες σε Έλληνες αφεντικ

Lina

Καταραμένα ανθρωποειδή...

Μπύρα free

Ακριβώς,Lina...........

Απίστευτη βαρβαρότητα

Aυτοί που τα κάνουν αυτά είναι παλιάνθρωποι, σαδιστές και αποβράσματα. Πρέπει να κινητοποιηθούν οι πάντες για να βρεθούν, ίσως και απο φωτογραφίες δορυφόρων. Οι δράστες πρέπει να επικηρυχθούν και να τους αφαιρεθεί για πάντα η άδεια αλιείας - αν είναι ψαράδες.

@

Ναι, μόνο που αυτό πρέπει να το κάνουν οι Τουρκικές Αρχές, γιατί κάτι τέτοια συνηθίζουν να τα κάνουν οι Τούρκοι "ψαράδες". Όσοι είναι από την περιοχή, γνωρίζουν.

Χαχαχα

Να να ενημερωθούν και οι μετανάστες μπας και όλοι μαζί σώσουμε την κατάσταση..

Κατερίνα Δ.

Ανάμεσα σε Ικαρία Χίο και Σάμο δραστηριοποιούνται και τούρκικα αλιευτικά και το παρουσιάζουμε ως δεδομένο. Γελοίοι.

Κράτα τους χαρακτηρισμούς για τον εαυτό σου

Γνωρίζεις τί θα πεί "διεθνή ύδατα"?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης