Financial Times: H Ελλάδα δεν είναι ο πιο ριψοκίνδυνος δανειστής της ζώνης του ευρώ

foto-bond

Μετά τις επιδόσεις του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου η απόδοση του οποίου - για πρώτη φορά από το 2008 - ήταν χαμηλότερη του ιταλικού

Στις επιδόσεις των ελληνικών ομολόγων που σημειώνουν το ένα ράλι μετά το άλλο με αποτέλεσμα την Πέμπτη το περιθώριο ανάμεσα στα ελληνικά-ιταλικά ομόλογα να διαμορθωφεί αρνητικά για πρώτη φορά μετά το 2008 αναφέρονται σε άρθρο τους οι Financial Times σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα έχασε την διαφορά του να είναι ο πιο επικίνδυνος κρατικός δανειστής στην Ευρωζώνη».

«Τα ελληνικά ομόλογα έχουν πραγματοποιήσει ένα δυναμικό ράλι αυτό το χρόνο καθώς οι επενδυτές που "πεινάνε" για επιτόκια βιάζονται να αποκτήσουν χρέη από σημεία της ζώνης του ευρώ που προηγουμένως ήταν σε κρίση - μια τάση που κέρδισε περισσότερο έδαφος μετά την αναβάθμισ της Αθήνας από την Standard & Poor’s» γράφουν οι FT προσθέτοντας ότι για την Ιταλία ορισμένοι επενδυτές παραμένουν ανήσυχοι λόγω των πολιτικών εντάσεων του τελευταίου έτους.

Οι Financial Times παρατηρούν, επίσης, ότι τα ελληνικά ομόλογα άντεξαν το παγκόσμιο sell-off της Πέμπτης με την απόδοση να φτάνει μέχρι και το 1,1%. «Το αντίστοιχο ιταλικό ομόλογο ανέβηκε στο 1,16%» γράφουν οι FT.

Σύμφωνα με το άρθρο η αποκατάσταση της αγοράς ελληνικών ομολόγων «υπήρξε η πιο εντυπωσιακή».

«Οι επενδυτές εμφανίζονται ενθαρρυμένοι από την σχετικά δυνατή ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας φέτος και η εκλογή της κεντροδεξιάς κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον Ιούλιο, αύξησε τις ελπίδες ότι οι φιλικές προς τις επιχειρήσεις μεταρρυθμίσεις θα επιταχυνθούν» προστίθεται στο άρθρο.

Παρά την πρόσφατη αναβάθμιση η αξιολόγηση του ελληνικού χρέους παραμένει στα επίπεδα του junk «ωστόσο ορισμένοι επενδυτές ποντάρουν στο ότι το θετικό outlook έχει ανοίξει τον δρόμο για την επιστροφή στην επενδυτική βαθμίδα. Αυτό θα πυροδοτήσει την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα αγοράς χρέους της ΕΚΤ».

Σε αντίθεση σημειώνεται στο άρθρο η Ιταλία έχει αρνητικό outlook λόγω των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

thumbnail

Ο διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, Σαλμάν, ο οποίος πέρυσι φέρεται να πρόσφερε τρία δισεκατομμύρια λίρες (!) για να αγοράσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, φαίνεται δεν πτοήθηκε από το «όχι» της οικογένειας Γκλέιζερ

ypallilos-xenodoxeioy

Η πτώση των διανυκτερεύσεων στα καταλύματα στην Ελλάδα- ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα αλλά και κάμπινγκ- υπολογίζεται στο 3%, την ίδια στιγμή που συνολικά στην Ε.Ε. πέρυσι, οι διανυκτερεύσεις αυξήθηκαν κατά 2,4%

vroytsis-arthro

O υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ανέφερε επίσης ότι με το νέο Ασφαλιστικό καταργείται η υποχρέωση επιστροφής ασφαλιστικών οφειλών για τους νέους επιστήμονες, που δημιουργούνταν με το παλαιό σύστημα, λόγω των μειωμένων εισφορών για τα πρώτα πέντε έτη ασφάλισης

53
200124125007_citigoe_iv_065

Πληθαίνουν οι προτάσεις νέων ηλεκτρικών αυτοκινήτων της χώρας μας, έχοντας ως αποτέλεσμα να μειώνονται και οι τιμές τους. Και, παρότι ακόμη το ηλεκτρικό αυτοκίνητο δεν είναι φθηνό, ας δούμε ποιο είναι το λιγότερο ακριβό που μπορεί κανείς να αποκτήσεις σήμερα.