Βρούτσης στον ΘΕΜΑ 104,6 για τις συντάξεις: Όσοι δικαιούνται αναδρομικά θα ικανοποιηθούν

vroutsis_ar

«Θα τακτοποιηθούν όλα μέχρι κεραίας στη βάση των αποφάσεων του ΣτΕ» διεμήνυσε ο υπ. Εργασίας - Τι θα αλλάξει στους συντελεστές αναπλήρωσης

Κατηγορηματικός ότι όσοι δικαιούνται αναδρομικά στις συντάξεις τους μετά τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, που καταρρίπτουν βασικές συνιστώσες του ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου, θα ικανοποιηθούν εμφανίστηκε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Όπως εξήγησε, αν και το υπουργείο Εργασίας περιμένει τις ολοκληρωμένες αποφάσεις, με βάση τις περιλήψεις που εκδόθηκαν την περασμένη Παρασκευή «όλοι οι οποίοι με βάση την απόφαση δικαιούνται αναδρομικά θα ικανοποιηθούν πλήρως πάντα υπό την αίρεση της εθνικής οικονομίας. Το πόσοι και πόσα θα τα δούμε στην τελική απόφαση, το πότε θα καθοριστεί από το τελικό ποσό».

Σημείωσε, δε, ότι «μπορεί να προκύψουν και αναδρομικά που δεν ξέρουμε ακόμα. Υπάρχει μια περιοχή που θέλουμε να διευκρινιστεί περισσότερο στην τελική απόφαση του ΣτΕ».

«Θα τακτοποιηθούν όλα μέχρι κεραίας στη βάση των αποφάσεων του ΣτΕ. Είναι πολιτική θέση μας ότι θα ευθυγραμμιστούμε απόλυτα με τις αποφάσεις του ΣτΕ. Θα ικανοποιήσουμε πλήρως την περιγραφή και τις κατευθυντήριες γραμμές των αποφάσεων του ΣτΕ» τόνισε ο υπουργός Εργασίας.Τι θα αλλάξει στους συντελεστές αναπλήρωσης

Όσον αφορά το θέμα της ανταποδοτικότητας που επίσης κρίθηκε αντισυνταγματική από το ΣτΕ ο κ. Βρούτσης αρχικά παρατήρησε ότι «επιβεβαιώνεται η κριτική που κάναμε στην ανταποδοτικότητα που έκανε το θέμα μη ελκυστικό το σύστημα».

Εξηγώντας τι συνέβαινε με τον νόμο Κατρούγκαλου ο Γιάννης Βρούτσης είπε ότι «οι συντελεστές αναπλήρωσης είχαν μια ταξικότητα μέσα με την έννοια ότι όσοι έδιναν περισσότερους πόρους ήταν αντιστρόφως ανάλογη η σύνταξη που ελάμβαναν».

«Το ΣτΕ λέει ότι είναι αντσυνταγματικό και εκεί θα παρέμβουμε. Υπάρχουν συντελεστές αναπλήρωσης που είναι ποσοστά που υπολογίζονται πάνω στον βασικό μισθό. Θα βελτιώσουμε τα ποσοστα που αφορούν τα περισσότερα χρόνια εργασίας και τα ποσοστά που θα αφορούν τους περισσότερους μήνες εισφορών. Πρακτικά ο τίτλος είναι όσοι αμείβονται καλύτερα θα παίρνουν μεγαλύτερες συντάξεις».

Ψέματα τα περί πλεονασμάτων στον ΕΦΚΑ επί ΣΥΡΙΖΑ

Ο υπουργός Εργασίας καταφέρθηκε, τέλος, κατά της κριτικής του ΣΥΡΙΖΑ ότι με την κυβέρνηση ΝΔ υπάρχουν ελλείμματα στον ΕΦΚΑ. «Ποτέ δεν υπήρχαν πλεονάσματα στον ΕΦΚΑ αλλά εξαπατούσαν γιατί σταματούσαν τις δαπάνες. Ο προϋπολογισμός που έδειχνε 246 εκατ. ευρώ σήμερα είναι με έλλειμμα γιατί θα επιστρέψουμε τα 160 εκατ. από τις διαφορές των εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες ενώ δεν έβαλαν στον λογαριασμό τις αυξήσεις των συντάξεων χηρείας που χορηγήθηκαν από την κυβέρνηση ΝΔ πριν από λίγο καιρό».

Αφού ξεκαθάρισε ότι «ο κόσμος δεν θα δει συντάξεις να κόβονται γιατί υπάρχουν ελλείμματα στον ΕΦΚΑ», στη συνέχεια εξήγγειλε ότι «στον νόμο που καταθέτουμε την Πέμπτη στη Βουλή μια ειδική διάταξη που επιβάλουμε ισολογισμούς, θα υπάρξει διαγωνισμός με τις καλύτερες εταιρείες για να υπάρξουν ισολογισμοί με διεθνή πρότυπα στον ΕΦΚΑ».

Καμία παράταση στη ρύθμιση για τις 120 δόσεις

Όσον αφορά, τέλος, τη ρύθμιση για τις 120 δόσεις και το ενδεχόμενο παράτασης, ο υπουργός Εργασίας είπε ότι «δεν θα υπάρξει καμία μετατόπιση για τον χρόνο. Είναι η τελευταία ευκαιρία για την πιο ευνοϊκή ρύθμιση που υπήρξε ποτέ».

Εκτίμησε, δε, ότι όσον αφορά τις αιτήσεις για ρύθμιση χρεών στα ασφαλιστικά ταμεία είπε ότι «θα αγγίξουμε τις 450.000 αιτήσεις που σημαίνει 1 στους 3 οφειλέτες έκαναν αίτηση. Εκτιμώ ότι θα αγγίξει το ποσό των 4 δισ. ευρώ».

Πέτσας στον ΘΕΜΑ 104,6: Θα φέρουμε νέο ασφαλιστικό

Στον ΘΕΜΑ 104,6 μίλησε νωρίτερα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση θα λύσει και το θέμα των εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών και την χαμηλή ανταποδοτικότητα των συντάξεων «όταν πάρουμε στα χέρια μας τις καθαρογραμμένες αποφάσεις».

Τα δύο ζητήματα αυτά «θα διορθωθούν κατά γράμμα με βάση τις αποφάσεις» πρόσθεσε ο κ. Πέτσας διευκρινίζοντας ότι «έχει μια δημοσιονομική πλευρά το ζήτημα, αν είναι δέκα μήνες ή περισσότερα τα αναδρομικά».

Εξήγγειλε, δε, ότι «θα υπάρξει νέο ασφαλιστικό για να δούμε πώς βελτιώνουμε την ανταποδοτικότητα γιατί αυτό σημαίνει από μόνη της αύξηση συντάξεων και αυτό αποτελεί μια δημοσιονομική πτυχή που πρέπει να εξεταστεί».

Έθεσε, τέλος, και ένα χρονοδιάγραμμα λέγοντας ότι «η πρόθεσή μας είναι να το κάνουμε γρήγορα. Αν έχουμε σε 15 ημέρες τις καθαρογραμμένες αποφάσεις του ΣτΕ, θέλουμε σε ένα τρίμηνο να παρουσιάσουμε την πρότασή μας».

ΣΧΟΛΙΑ (18)

Νίκος Α

Εδώ και τώρα ο πρωθυπουργός θα πρέπει να το πάρει πάνω του το θέμα των αναδρομικών... άσχετα με τις προσαρμογές που σχεδιάζει ο Βρούτσης στον όντως άδικο νόμο Κατρουγκαλου, αναδρομικά με την σημερινή κατάσταση της Ελλάδας είναι τερατώδη πρόκληση... Άλλωστε οι συνταξιούχοι θα δουν ελάχιστα στη τσέπη τους αφού τα περισσότερα θα τους τα φάνε διάφοροι δικηγόροι,εργατολογοι, συνταγματολόγοι και οι κάθε λογής Αυτιαδες και Παπαδακηδες...ΚΑΝΕΝΑ αναδρομικό για ΚΑΝΈΝΑΝ

ΜΚ

Οι αναλγητοι δικαστές εισηγήθηκαν αναδρομικά και αυξήσεις συνταξεων για τη πάρτη τους και για όλο το κυφηναριο των υψηλοσυνταξιουχων του δημοσίου και των ΔΕΚΟ...Την ίδια στιγμή εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι περιμένουν έως 3 χρόνια για την δικιά τους σύνταξη και έως 5 χρόνια για το επικουρικό τους

ΓΔΜ

Ηλικία 73 ετών, σύνταξη €750 παρακράτηση λόγω ωφειλων €510 μηνιαιως, καθαρή σύνταξη €240. Πως μπορεί να ζήσει κανείς με αυτά βρε ανιστόρητοι; Δηλαδη αν παράκρατούσατε €100 αντί για €510 το κράτος θα έπεφτε έξω;

lelos

Εάν πήρε σύνταξη από τα 45 τότε πρέπει να του την κόψουν. Ραγιαδιστάν είμασταν, τώρα επιτέλους θα γίνουμε Ευρωπαικό κράτος.

Άγις

Οι φον-ΦΑΣΙΣΤΕΣ που ΖΗΛΕΥΟΥΝ κάθε τι και ΖΗΛΕΥΟΥΝ και τους συνταξιούχους μας λένε να νοιαστούμε το τι κάνουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο._______Κάθε ζήτημα είναι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ των άλλων. _______Όταν ο καθένας ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΦΟΡΟΥΣ στο τέλος του μηνός, δεν βγήκε ο αποκάτω Φον-ΦΑΣΙΣΤΑΣ να πει: "Τι κάθεστε και πληρώνετε ΦΟΡΟΥΣ; Εδώ οι Τούρκοι "τρυπάνε" το Αιγαίο"!__________ΖΗΛΕΥΟΥΝ και ΜΙΣΟΥΝ οι Φον-ΦΑΣΙΣΤΕΣ, μόνο!..

Συνταξιούχος OΣΕ

Όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά Βρούτση.

Steve

Ρε βλαμμενοι.Αυτη τη στιγμη που μιλαμε οι Τούρκοι τρυπανε μεσα στην κυπριακή ΑΟΖ, μπαίνουν στη Συρία, κανουν οτι γουστάρουν,και σεις ζητατε τα αναδρομικα σας? Και ο αλλος λέει θα τα δώσω? Ρε εισαστε καλα ολοι σας?

φιλε

ποιος νοιαζετε? Συνταξαρα, και αγιος ο θεος. Τι χωρα (σε εκταση και κατασταση) θα παραδωσουν στα παιδια τους ουτε που τους ενδιαφερει. Να πεφτει η συνταξη και καφες καθε πρωι. Μην πεταχτει καποιος εξευπνος και πει ειναι πληρωμενα, γιατι δεν ισχυει.

kkkk

Αφήστε ρε τα αναδρομικά και πράσινα άλογα. Βάλτε αυτά τα κεφάλαια και των επιδομάτων μου μοιράζετε άσκοπα να εξοπλιστεί η χώρα με κανα αεροπλάνο και φρεγάτα γιατι σε λίγο τα σύνορα μας θα φτάσουν στην Αθήνα.

ΚΜ

Και ποιος θα πολεμησει...οι στρατιωτικοί με τις παχυλές συντάξεις από τα 45 χρόνια τους????...άσε που μερικοί τα κλέβουν και τα πουλάνε (δες τι έγινε στη Λέρο)

«Θα τακτοποιηθούν όλα μέχρι κεραίας»

Βρούτση το ξερα ότι εισαι ο πιο Large (με τα λεφτά των άλλων) , απο το 2012 που έθεσες σαν "εθνικό στόχο" την καταβολή των εφΑΡΠΑΞ...

Συριζάκια

Ξύδι. Σας ενοχλεί που ο Κυριάκος με τις αποφάσεις του ΣτΕ επιστρέφει αυτά που εκλεψε ο αλητάμπουρας κωλοτούμπας τσίπρας απο τους συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες (επιστροφή εισφορών) κλπ

Εδώ γελάμε

Βαθιά νυχτωμένος, όπως αυτά που έδωσε ο Σαμαράς στους ένστολους, ήρθε ο Τσίπρας έδωσε τα υπόλοιπα μισά που υποτίθεται έδωσε ο Σαμαράς τα οποία ήταν διπλάσια του Σαμαρά και εφάπαξ, ο Σαμαράς σε 36 δόσεις ,δυστυχώς για σας κάποιοι δεν είναι κορόιδα.

Το μόν καλό της ΣυριζοΦασιστίλαςο

Βρούτση και όσοι δεν το ήξεραν το κατάλαβαν τούς 3 μήνες πολύ καλά. Οι υψηλοσυνταξιούχοι κυρίως του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ που βγήκαν σύνταξη απο τα 55--60 με 10 000 ένσημα θα πάρουν 500σάρικα και 1000ρικα ΣΥΝ στις ήδη υψηλές συντάξεις τους και οι συνταξιούχοι στον ιδιωτικό τομέα π-χ με "πρόωρη σύνταξη" στα 62 με 10.400 ένσημα όπως εγώ θα παίρνουν 600 ευρω σύνταξη. ΤΟ ΜΟΝΟ καλό που έκανε η Συριζφασιστίθλα ήταν που έκοψε τις συντάξεις πάνω απο τα 1300 ευρω και αύξησε τις συντάξεις των 500 και 600 ευρώ. Να μου το θυμηθείς σε 4 χρόνια πάλι τον Απατεώνα θα έχουμε για Πρωθυπουργό και τη Συριζοφασιστίλα να μας αποτελειώνει γιατι ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΑΔΙΟΡΘΩΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΜΕΝΟΥΣ !

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

syntakseis-arthro

Το νέο σύστημα δίνει μεγαλύτερη έμφαση σε όσους αποχωρούν με περισσότερα από 30 και έως 40 έτη ασφάλισης ενώ στη συνέχεια τα ποσοστά αναπλήρωσης «κόβουν ταχύτητα» - Δείτε παραδείγματα και πίνακες

Berlin2

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Συνέδριο Τροφίμων και Γεωργίας υπό τον τίτλο «Τροφή για όλους. Εμπόριο για ασφαλή, ποικίλη και βιώσιμη διατροφή» που διεξήχθη στο Βερολίνο από τις 16 έως τις 18 Ιανουαρίου 2020 στο πλαίσιο του οποίου διεξήχθη και η 12η Σύνοδος Υπουργών Γεωργίας

syntaksies

Τις επόμενες ημέρες το ασφαλιστικό νομοσχέδιο με τίτλο «Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση και Ψηφιακός Μετασχηματισμός Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-Ε.Φ.Κ.Α.)». θα τεθεί σε ηλεκτρονική διαβούλευση και στη συνέχεια θα προωθηθεί για ψήφιση στη Βουλή

54
Greece is planning a 30 Billion Euro debt-swap exercise

Το οικονομικό επιτελείο πιστεύει ότι θα υπάρξει μια θετική έκθεση για την 5η ενισχυμένη μεταμνημονιακή εποπτεία και για την πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών - Επόμενος σταθμός, στον οποίο ενδέχεται να τεθεί επί τάπητος το θέμα της μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων είναι το Eurogroup της 18ης Μαΐου

1
ship_ar

Θα κερδηθεί το μεγάλο στοίχημα της κρουαζιέρας; - Το κόστος κατασκευής ανέρχεται στα €103 εκατ. – Θα δοθεί σημαντική ώθηση στο λιμάνι του Πειραιά, που θα γίνει home port κρουαζιέρας - Εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας