Βρετανία: Κατρακυλά η στερλίνα λόγω της πολιτικής αστάθειας

Βρετανία: Κατρακυλά η στερλίνα λόγω της πολιτικής αστάθειας

Το βρετανικό νόμισμα υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 35 μηνών – Ο Μπόρις Τζόνσον καλείται να αντιμετωπίσει την αντιπολίτευση και τους αντάρτες των Τόρις που προσπαθούν να αποτρέψουν άτακτο Brexit

sterlina1
Κατρακυλά η στερλίνα με την ισοτιμία της έναντι του δολαρίου να υποχωρεί κάτω από το όριο των 1,20 δολαρίων, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 35 μηνών.

Την ώρα που ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δοκιμάζει σήμερα τις δυνάμεις του στη Βουλή των Κοινοτήτων, οι αγορές προετοιμάζονται για μια χαοτική εβδομάδα στη πολιτική σκηνή .

Η στερλίνα υποχώρησε στο 1,1971 έναντι του δολαρίου κατά την έναρξη των συναλλαγών στο Λονδίνο, επίπεδο που είναι το χαμηλότερο από τον Οκτώβριο του 2016. Την ίδια ώρα ο Μπόρις Τζόνσον ετοιμάζεται για την σημερινή κρίσιμη αναμέτρηση στη Βουλή που θα κρίνει το μέλλον του κόμματός τους αλλά και του ιδίου.

Η βρετανική αντιπολίτευση και οι «αντάρτες» των Συντηρητικών περνούν στην αντεπίθεση σε μια προσπάθεια να βάλουν φρένο στα σχέδια του Τζόνσον για άτακτο Brexit.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης