Στην αντεπίθεση η Κίνα: Δασμοί σε αμερικανικά αγαθά αξίας €75 δισ.

tramp_kina

Οι δασμοί σε μερικά προϊόντα θα τεθούν σε εφαρμογή την 1η Σεπτεμβρίου και σε άλλα στις 15 Δεκεμβρίου

Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα την επιβολή νέων τελωνειακών δασμών σε αμερικανικά αγαθά αξίας περίπου 75 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που σηματοδοτεί την τελευταία κλιμάκωση στην παρατεταμένη εμπορική διένεξη ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου.

Το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου ανέφερε σε ανακοίνωσή του πως επιβάλλει πρόθετους δασμούς 5% ή 10% σε συνολικά 5.078 προϊόντα προερχόμενα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, στα οποία περιλαμβάνονται αγροτικά προϊόντα, αργό πετρέλαιο, μικρά αεροσκάφη και αυτοκίνητα.

Οι δασμοί σε μερικά προϊόντα θα τεθούν σε εφαρμογή την 1η Σεπτεμβρίου και σε άλλα στις 15 Δεκεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

ΕΛΛΗΝ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οι ΔΑΣΜΟΙ 25% ΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΑΠΟ ΗΠΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΥΡΣΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΤΑ ΙΑΠΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΣ ΔΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ. ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝΒΕΒΑΙΟ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΝ ΔΑΣΜΟΙ ΑΠΟ ΗΠΑ ΣΕ ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΕΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΜΕ ΜΟΝΟ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΡΕΑΣ.

Καλά κάνει ο Τραμπ

Οι κινέζοι κλέβουν.

Εισαι ασχετος

Αλλου ειναι το ψωμι.

Ταουφικ

Και να κλάσει εσύ θα λες τι ωραία που μυρίζει. Οπαδός και χωρίς δικιά σου γνώμη, ένα ζωο και μισό δηλαδή.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

eee_ee

Αυξάνεται στο ένα δισ. - Σήμερα το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα αφορά σε 240.000 νοικοκυριά και καλύπτει συνολικά 450.000 ανθρώπους - Στόχος είναι το 0,5% του ΑΕΠ να διατίθεται για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, αναφέρει το Μέγαρο Μαξίμου

26
alphabank-768x512

Ένδεκα μήνες από την ανάληψη του τιμονιού της Alpha Bank, ο Βασίλης Ψάλτης ανακοινώνει το σχεδιασμό του για μια νέα αρχή, χωρίς παλαιά βάρη και με νέο οργανόγραμμα για την ιστορική τράπεζα