Στην αντεπίθεση η Κίνα: Δασμοί σε αμερικανικά αγαθά αξίας €75 δισ.

tramp_kina

Οι δασμοί σε μερικά προϊόντα θα τεθούν σε εφαρμογή την 1η Σεπτεμβρίου και σε άλλα στις 15 Δεκεμβρίου

Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα την επιβολή νέων τελωνειακών δασμών σε αμερικανικά αγαθά αξίας περίπου 75 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που σηματοδοτεί την τελευταία κλιμάκωση στην παρατεταμένη εμπορική διένεξη ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου.

Το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου ανέφερε σε ανακοίνωσή του πως επιβάλλει πρόθετους δασμούς 5% ή 10% σε συνολικά 5.078 προϊόντα προερχόμενα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, στα οποία περιλαμβάνονται αγροτικά προϊόντα, αργό πετρέλαιο, μικρά αεροσκάφη και αυτοκίνητα.

Οι δασμοί σε μερικά προϊόντα θα τεθούν σε εφαρμογή την 1η Σεπτεμβρίου και σε άλλα στις 15 Δεκεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

ΕΛΛΗΝ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οι ΔΑΣΜΟΙ 25% ΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΑΠΟ ΗΠΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΥΡΣΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΤΑ ΙΑΠΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΣ ΔΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ. ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝΒΕΒΑΙΟ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΝ ΔΑΣΜΟΙ ΑΠΟ ΗΠΑ ΣΕ ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΕΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΜΕ ΜΟΝΟ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΡΕΑΣ.

Καλά κάνει ο Τραμπ

Οι κινέζοι κλέβουν.

Εισαι ασχετος

Αλλου ειναι το ψωμι.

Ταουφικ

Και να κλάσει εσύ θα λες τι ωραία που μυρίζει. Οπαδός και χωρίς δικιά σου γνώμη, ένα ζωο και μισό δηλαδή.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ypourgio_anaptixis

Ο όρος προέβλεπε την μονομερή αναπροσαρμογή του εκπιπτόμενου ποσού σε ισόβια ασφαλιστήρια συμβόλαια νοσοκομειακής περίθαλψης, χωρίς να καθορίζει σαφώς το πλαίσιο της αναπροσαρμογής

4113237

Στην οικονομική ανάλυσή της η τράπεζα σημειώνει ότι διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις για την ταχύτερη υιοθέτηση ενός φιλικότερου προς την ανάπτυξη μείγματος δημοσιονομικής πολιτικής