ΑΑΔΕ: Σε ποια προϊόντα αλλάζουν ΦΠΑ και τιμές

ΑΑΔΕ: Σε ποια προϊόντα αλλάζουν ΦΠΑ και τιμές

Δείτε τον αναλυτικό κατάλογο για το τι μειώνεται και τι όχι από Δευτέρα, που έδωσε στη δημοσιότητα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων

shopping-2613984_1920
Αναλυτικό κατάλογο με όλες τις αλλαγές ΦΠΑ που πρέπει να γίνουν στις ταμειακές μηχανές μέσα στο σαββατοκύριακο, εξέδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, μετά την δημοσίευση των νέων διατάξεων στην Εφημερίδα τη Κυβερνήσεως .

Με βάση την ανακοίνωση της ΑΑΔΕ:

1. Παραμένουν στο 13% και δεν μειώνονται οι τιμές για βασικά αγαθά όπως ψωμί, γάλα, κρέας, αυγά, μέλι, ψάρια, ελαιόλαδο, τυριά, ζυμαρικά, άλευρα, δημητριακά, λαχανικά, ύδρευση, ζώντα ζώα, είδη για εξυπηρέτηση ατόμων με ειδικές ανάγκες. Επίσης παραμένουν στον υπερμειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 6 % φάρμακα, βιβλία.

2. Στο 24% παραμένουν και πολλά επεξεργασμένα προϊόντα, όπως πχ , τα φυσικά μέλια στα οποία προστίθενται έστω και μικρές ποσότητες προϊόντων όπως κανέλα, ροδοπέταλα, ξηροί καρποί, αλλά και ροφήματα με βάση το γάλα που περιέχουν κακάο, καφέ, γεύσεις φρούτων κλπ.

3. Μειώνονται στο 13% ΦΠΑ από 24%, μεταξύ άλλων, όλα τα είδη ζυμαρικών, ψωμιών ψαριών και μαλακοστράκων, καφέ, χυμοί φρούτων και λαχανικών, διάφορα παρασκευάσματα διατροφής με βάση τα δημητριακά, τα αλεύρια, τα άμυλα, και τα παρασκευάσματα για σάλτσες, σούπες και ζωμούς.

4. Μειώνεται επίσης στο 6% από 13% η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, φυσικού αερίου και θέρμανσης μέσω δικτύου (τηλεθέρμανση).

Κλείσιμο
Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη την απόφαση της ΑΑΔΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης