LIVE

Κορωνοϊός

Φορολογικές δηλώσεις: Οι τρόποι για να καλύψετε τα τεκμήρια

forologiki-dilosi-2

Με ποια εισοδήματα μπορείτε να καλύψετε τη διαφορά που προκύπτει από το τεκμαρτό εισόδημα

Δεκάδες κατηγορίες εισοδημάτων που δεν υπάγονται στις γενικές διατάξεις της φορολογίας εισοδήματος καθώς επίσης και διάφορες κατηγορίες εσόδων που απέκτησαν οι φορολογούμενοι το 2018 μπορούν να χρησιμοποιηθούν στις φετινές φορολογικές δηλώσεις για να καλύψουν διαφορές φορολογητέου εισοδήματος που θα προκύψουν από τα τεκμήρια διαβίωσης και απόκτησης περιουσιακών στοιχείων.

Από τα ποσά που θεωρούνται "εισοδήματα", ορισμένα, αν και απαλλάσσονται από τον φόρο εισοδήματος ή έχουν ήδη φορολογηθεί στην πηγή, θα επιβαρυνθούν, κατά την εκκαθάριση των δηλώσεων, με ειδική εισφορά αλληλεγγύης 2,2%-10%, ενώ άλλα, ήδη απαλλαχθέντα από τον φόρο εισοδήματος ή φορολογηθέντα, θα απαλλαγούν και από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

Έτσι, οι φορολογούμενοι μπορούν να επικαλεστούν τα εισοδήματα αυτά για να καλύψουν πιθανά τεκμήρια και έτσι να αποφύγουν τον πρόσθετο φόρο.

Σύμφωνα, ειδικότερα, με την ισχύουσα νομοθεσία, οι προστιθέμενες διαφορές φορολογητέου εισοδήματος λόγω τεκμηρίων, μπορούν να καλυφθούν με 60 διαφορετικές κατηγορίες εισοδήματος:

Α) Εισοδήματα που απαλλάσσονται από τον φόρο ή φορολογούνται αυτοτελώς κατά την καταβολή τους, αλλά υπόκεινται σε ειδική εισφορά αλληλεγγύης 2,2%-10%.

Τα εισοδήματα αυτά είναι τα εξής:

1) Τα μερίσματα.
2) Οι τόκοι των τραπεζικών καταθέσεων.
3) Οι τόκοι των συμφωνιών επαναγοράς (repos/ reverse repos) 4) Τα δικαιώματα.
5) Τα κέρδη από την μεταβίβαση μεριδίων ή μερίδων σε προσωπικές εταιρείες.
6) Τα κέρδη από την μεταβίβαση κρατικών ομολόγων και εντόκων γραμματίων ή εταιρικών ομολόγων.
7) Τα κέρδη από την μεταβίβαση παραγώγων χρηματοοικονομικών προϊόντων.
8) Οι τόκοι ομολόγων ή έντοκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ


Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (7)

Λογιστής

Πριν γίνει η συγχώνευση των ασφαλιστικών ταμείων στον ΕΦΚΑ βλέπαμε τις ετήσιες επιχορηγήσεις ανά ταμείο. Δεν είναι πολλά χρόνια πριν όταν βλέπαμε ότι για επιχορηγήσεις στο ταμείο του ΙΚΑ το κράτος έδινε κοντά στα €6.000 τον χρόνο ανά συνταξιούχο, για το ταμείο συνταξιούχων (φαγάδες)της ΔΕΗ έδινε περί €750 εκατομμύρια το χρόνο ή κοντά στις €16.000 τον χρόνο ανά συνταξιούχο, ενώ στα ταμεία συντάξεων του ΟΤΕ και της Ολυμπιακής έδινε ως και άλλα €600 εκατομμύρια τον χρόνο ή €11.000 ανά συνταξιούχο.( φαγάδες). Στο τότε ΤΕΒΕ και ΟΑΕΕ το κράτος επιχορηγούσε περί τα €800 ανά συνταξιούχο ετησίως ΜΟΝΟ ! Ακόμα και στη σπατάλη του ελληνικού κράτους οι αυτοαπασχολούμενοι μικρομεσαίοι και ελεύθεροι επαγγελματίες ήταν στην απέξω. Όταν έβρεχε εκατόευρα κρατούσαν ομπρέλα. Αυτά τα €250 δισ. που μοίρασε το κράτος στην εικοσαετία συν τους τόκους αυτών (άλλα €70 δισ. με 3% επιτόκιο) κατέληξαν €320 δισ. από τα €340 δισ. που χρωστάμε ως χώρα.

Λογιστής

Όλοι οι μικρομεσαίοι, πρέπει να απαλλάσσονται από την υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης, μέχρι να γίνει η Ελλάδα κράτος κανονικό, όπως είναι τά άλλα κράτη της Ευρώπης!! Διότι η Ελλάδα βρίσκεται σε γκρεμό, και τά παιδιά της δε μπορούν να βρουν δουλειά να εργαστούν, ούτε να κάνουν οικογένεια και να αποκτήσουν παιδιά.

@

Τι λες καλέ; Και τις ακρίδες πως θα τις ταΐζουμε; Ε;

Ellinas

Οι τρόποι για να κλέψετε το Δημόσιο παρουσιάζονται σήμερα, που αλλού?....στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ!

van

Έλα να δούμε πόσο άσχετος και ....αφελής είσαι. 1. Ελεύθερος επαγγελματίας φορολογείται από το πρώτο ευρώ των εσόδων του και με αυτά τα φορολογηθέντα χρήματα φορολογείται ξανά για να .....φάει και να ζήσει ο ίδιος και τα παιδιά του!!!! 2. Δεν επέλεξε να μπεί σε κανένα δημόσιο και γι' αυτό πρέπει να τιμωρηθεί βάναυσα με επιπλέον φόρο, κεφαλικό και ετήσιο (τέλος επιτηδεύματος - παγκόσμια πρώτη πατέντα) 3. Το ποσοστό του κέρδους του από μία δουλειά χωρίς ωράρια, κυριακές και ...σχόλες, ούτε σκασιαρχία και άδειες από την σημαία είναι 20 ευρώ από τα 100 που θα εισπράξει από τον πελάτη του (η ανάλυση δεν είναι διαθέσιμη για σένα .... διατίθεται όμως σε σοβαρούς και νοήμονες) 4. Τα τεκμήρια διαβίωσής του, τα απαραίτητα δηλαδή σπίτι και αυτοκίνητο που στις περισσότερες περιπτώσεις χρησιμοποιείται για την άσκηση του επαγγέλματός του, φορολογούνται επιπλέον στην περίπτωση που δεν καταφέρει να ...έχει τόση δουλειά ώστε να καταφέρει να καλύψει την ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΟΥΣ, προστιθέμενα στην ΑΞΙΑ της ΎΠΑΡΞΗΣ του που είναι επίσης 2900 ευρώ κατά άτομο. (5800 μαζί με πιθανή σύζυγο). Αυτά μόνο για το ξεκάρφωμά σου ....χαχόλε δημοσιουπαλληλάκο. ΠΟΙΟΣ ΚΛΕΒΕΙ ΠΟΙΟΝ;

Γιώργης

Τα δικαιώματα σου είναι βλάξ. Και εσυ ο ίδιος τα απαιτείς αλλά τως πολύ σανό και σε έπιασε κόψιμο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης