Οδηγός: Η φορολογική δήλωση σε 30 λεπτά, για μισθωτούς - συνταξιούχους

Οδηγός: Η φορολογική δήλωση σε 30 λεπτά, για μισθωτούς - συνταξιούχους

forologiki-dilosi
Με 12 κινήσεις, το πολύ μέσα σε 30 λεπτά, είναι πλέον δυνατή η ηλεκτρονική συμπλήρωση και υποβολή της φετινής φορολογικής δήλωσης από κάθε μισθωτό και συνταξιούχο που δεν έχει εισοδήματα από άλλες πηγές (ενοίκια, επιχειρήσεις, γεωργικές δραστηριότητες κ.λπ.).
Ειδικά για όσους διαμένουν σε δική τους  ιδιόκτητη κατοικία ή σε δωρεάν παραχωρηθείσα και δεν είχαν κατά τη διάρκεια του 2018 καμία μεταβολή  στα αυτοκίνητά τους,  τα βήματα που απαιτούνται είναι απλά και η διαδικασία εύκολη, καθώς τα περισσότερα στοιχεία που πρέπει να δηλωθούν και φέτος είναι προσυμπληρωμένα στους αντίστοιχους κωδικούς.
 
To money-money.gr παρουσιάζει αναλυτικά οδηγό με τις κινήσεις που μπορείτε να κάνετε, εφόσον είστε μισθωτός ή συνταξιούχος  προκειμένου να συμπληρώσετε και να υποβάλετε ηλεκτρονικά τη φετινή φορολογική δήλωση σε χρόνο-ρεκόρ:

1) Ελέγξτε τα προσωπικά στοιχεία τα δικά σας και της συζύγου σας, όπως αυτά έχουν προσυμπληρωθεί στον πίνακα 1 της ηλεκτρονικής δήλωσης.  Αν κάποιο από τα στοιχεία αυτά δεν έχει συμπληρωθεί σωστά θα πρέπει εσείς να το διορθώσετε. Επίσης, αν κάποιο από τα στοιχεία αυτά δεν έχει αναγραφεί καν θα πρέπει εσείς να το συμπληρώσετε.

2) Συμπληρώστε στον πίνακα 1 τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.) τον δικό σας και της συζύγου σας (αν είστε έγγαμος), εφόσον ο αριθμός αυτός δεν είναι προσυμπληρωμένος από την Α.Α.Δ.Ε. (με βάση τα στοιχεία της περυσινής σας δήλωσης).

Κλείσιμο
3) Επιβεβαιώστε τα προσωπικά σας στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου και του Α.Μ.Κ.Α., ώστε να σας επιτραπεί να εισέλθετε στους υπόλοιπους πίνακες της φορολογικής σας δήλωσης.

4) Ελέγξτε τα ποσά των εισοδημάτων και των παρακρατηθέντων φόρων που έχουν ήδη προσυμπληρωθεί δίπλα από τους κωδικούς αριθμούς που βρίσκονται στις παραγράφους 1 ή 2,3 και 10,11 του πίνακα 4Α της φορολογικής δήλωσης. «Κλικάροντας» πάνω στα αντίστοιχα πεδία, τα οποία έχουν χρώμα πορτοκαλί, εμφανίζονται στην οθόνη του υπολογιστή σας τα αναλυτικά στοιχεία για τα ποσά των ετησίων φορολογητέων αποδοχών, των αναλογούντων και των παρακρατηθέντων φόρων εισοδήματος και της παρακρατηθείσας ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης του έτους 2018. 

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης