Νέα γκάφα του ΕΦΚΑ: Χρέωσε μισθωτούς με εισφορές ελεύθερου επαγγελματία

Νέα γκάφα του ΕΦΚΑ: Χρέωσε μισθωτούς με εισφορές ελεύθερου επαγγελματία

Έκπληκτοι χιλιάδες μηχανικοί δημόσιοι υπάλληλοι διαπίστωσαν ότι έχουν χρεωθεί επιπλέόν 167 ευρώ

4418772
Λάθος εισφορές 167 ευρώ επιπλέον καταλόγισε ο ΕΦΚΑ σε μισθωτούς «μετατρέποντάς» τους σε ελεύθερους επαγγελματίες.

Θύματα, αυτή τη φορά, χιλιάδες μηχανικοί δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι διαπίστωσαν αιφνιδιαστικά ότι από λάθος του ΕΦΚΑ έχουν χρεωθεί με επιπλέον εισφορές ελεύθερου επαγγελματία για τον Ιανουάριο του 2019, τις οποίες μάλιστα οφείλουν να εξοφλήσουν εντός μιας ημέρας - μέχρι 28/2/19.

Υπάρχουν μάλιστα και περιπτώσεις, όπου έχουν χρεωθεί εισφορές ακόμη και για ολόκληρο το 2018!

Σύμφωνα με στελέχη του ΕΦΚΑ που αναγνωρίζουν το λάθος – αναμένεται ανακοίνωση- πιθανότατα να δοθεί παράταση για την εξόφληση της «οφειλής» προκειμένου να διορθωθεί το λάθος.

Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων,κ. Γιάννης Βρούτσης σχολιάζοντας τη νέα γκάφα, τόνισε :

«Νέο κρούσμα λανθασμένων υπολογισμών και μάλιστα λίγες μόνο μέρες μετά τα λάθη στους υπολογισμούς των αναδρομικών στους συνταξιούχους, έρχεται να επιβεβαιώσει την πλήρη διάλυση του ΕΦΚΑ.

Κλείσιμο
Για την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς αυτής γκάφας και του διοικητικού χάους που επικρατεί στον ΕΦΚΑ, η Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ) που εκπροσωπεί 8.000 και πλέον μηχανικούς, απέστειλε επιστολή στο Υπουργείο Εργασίας και στον ΕΦΚΑ, με σκοπό την διόρθωση των τραγικών αυτών λαθών.

Δυστυχώς, τρία χρόνια μετά την εφαρμογή του ασφαλιστικού μορφώματος “Κατρούγκαλου” και τη δημιουργία του ΕΦΚΑ, το Υπουργείο Εργασίας εξακολουθεί να εμφανίζει σημάδια πρωτοφανούς διοικητικού χάους και συμπτώματα παράλυσης, με θύματα πάντα τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης