Φλαμπουράρης: Δικαιολογημένες οι ενστάσεις της ΟΤΟΕ για τα «κόκκινα δάνεια»

4709503

Χωρίς ουσία η συνάντηση του υπουργού Επικρατείας με τους συνδικαλιστές του τραπεζικού τομέα

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνάντηση που ζήτησε η ΟΤΟΕ με τον υπουργό Επικρατείας κ. Φλαμπουράρη (υπεύθυνο από την πλευρά της Κυβέρνησης για τις Τράπεζες) προκειμένου η συνδικαλιστική οργάνωση να καταθέσει τις θέσεις της για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο των Τραπεζών και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των τραπεζοϋπαλλήλων και, ταυτόχρονα, να ακούσει τις θέσεις της Κυβέρνησης για τα θέματα αυτά.

Ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ, ανέλυσε τις θέσεις του κλάδου για το μείζον θέμα της διαχείρισης των κόκκινων δανείων και επεσήμανε ότι πρέπει να βρεθεί αποτελεσματική λύση ενώ μίλησε ακόμα για την έλλειψη ρευστότητας και την αδυναμία χρηματοδότησης της πραγματικής οικονομίας. Αναφέρθηκε, επίσης, στην ψηφιοποίηση των τραπεζικών εργασιών που εξελίσσεται χωρίς κανόνες και διαδικασίες ελέγχου και τόνισε ότι οι εργαζόμενοι στις Τράπεζες που έχουν συρρικνωθεί αριθμητικά με απώλεια 26.000 θέσεων εργασίας την τελευταία δεκαετία, αντιμετωπίζουν με άγχος και ανασφάλεια την κατάσταση που βιώνουν καθημερινά και δεν πρόκειται να μείνουν απαθείς αν απειληθεί περαιτέρω η απασχόληση και τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Αναφέρθηκε, ιδιαίτερα, στις προσπάθειες των Τραπεζών να μεταφέρουν τη διαχείριση των κόκκινων δανείων εκτός Τραπεζών και δήλωσε κατηγορηματικά στον Υπουργό ότι, η ΟΤΟΕ είναι αντίθετη, έχει τις δικές της απόψεις και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να επιτρέψει μεταφορά τραπεζοϋπαλλήλων έξω από τον τραπεζικό κλάδο.

Επεσήμανε ότι οι Τράπεζες ως μοχλός της οικονομίας οφείλουν να ανταποκριθούν στο ρόλο τους και η Κυβέρνηση στο πλαίσιο της δικής της πολιτικής ευθύνης για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας, οφείλει να αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που της ανήκει.

Τόνισε ακόμα ότι η ΟΤΟΕ έχει καταθέσει προτάσεις από το 2015 για τα κρίσιμα θέματα των Τραπεζών που παραμένουν ακόμα επίκαιρες και μπορούν να υλοποιηθούν και ζήτησε από την Κυβέρνηση να μελετήσει και να αξιοποιήσει τις προτάσεις αυτές.

Ακόμα τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία μετά τις τρεις διαδοχικές ανακεφαλαιοποιήσεις για τους μετόχους και τις Διοικήσεις των Τραπεζών, οι οποίες πρέπει να σταματήσουν επιτέλους να επικαλούνται συνεχώς το λειτουργικό κόστος με το «μάτι» σταθερά να κοιτάζει μόνο στους εργαζόμενους, αντί να φροντίσουν για την αύξηση των εσόδων που πρέπει να είναι η αιχμή του στρατηγικού τους σχεδιασμού.

Τέλος, ενόψει των διαπραγματεύσεων για την Κλαδική Σ.Σ.Ε. που βρίσκονται σε εξέλιξη, ενημέρωσε τον κ. Φλαμπουράρη ότι ο κλάδος των τραπεζοϋπαλλήλων ως πρωτοπόρος στις συνδικαλιστικές και κοινωνικές κατακτήσεις που αφορούν κυρίως σε θεσμούς και εργασιακά δικαιώματα, είναι έτοιμος να αντιδράσει δυναμικά αν οι Τράπεζες επιχειρήσουν να πλήξουν την απασχόληση στον κλάδο και επεσήμανε ότι η προστασία της εργασίας αφορά σε όλους τους τομείς και τις υπηρεσίες των Τραπεζών χωρίς καμία εξαίρεση.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ, ζήτησε τις θέσεις της Κυβέρνησης για όλα τα παραπάνω αλλά και γενικότερα για τους δικούς της σχεδιασμούς που αφορούν συνολικά στο χώρο των Τραπεζών.

Ο κ. Φλαμπουράρης δήλωσε ότι κατανοεί τις θέσεις της ΟΤΟΕ καθώς και τους φόβους των εργαζομένων.

Τόνισε ακόμα ότι η Κυβέρνηση θα στηρίξει την απασχόληση και τα εργασιακά δικαιώματα διευκρινίζοντας, παράλληλα, ότι οι λύσεις που θα επιλεγούν για την αντιμετώπιση των κρίσιμων θεμάτων όπως τα κόκκινα δάνεια, η προστασία της πρώτης κατοικίας και η προσπάθεια τόνωσης της πραγματικής οικονομίας στο πλαίσιο της λειτουργίας των Τραπεζών, δεν πρέπει να πλήξει τους εργαζόμενους.

Σε ότι αφορά στη διαχείριση των κόκκινων δανείων ζήτησε από την ΟΤΟΕ να του στείλει υπόμνημα θέσεων και επιχειρημάτων που θα αφορά στη διαχείριση των δανείων αυτών μέσα στις Τράπεζες και δήλωσε ότι θεωρεί δικαιολογημένες τις ενστάσεις της συνδικαλιστικής οργάνωσης απέναντι στις πρωτοβουλίες των Τραπεζών.

Η ΟΤΟΕ, θεωρεί ότι η συνάντηση με τον Υπουργό Επικρατείας, αν και δεν κατέληξε σε συγκεκριμένα συμπεράσματα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη δεδομένου ότι από την πλευρά της συνδικαλιστικής μας οργάνωσης τέθηκαν όλα τα θέματα που μας αφορούν στην Κυβέρνηση, η οποία οφείλει να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες. Τέλος, η ΟΤΟΕ κατέστησε σαφές ότι οι εργαζόμενοι στις Τράπεζες προετοιμάζονται ήδη και θα είναι έτοιμοι να αντιδράσουν αν απειληθεί η απασχόληση και τα εργασιακά τους δικαιώματα.

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Ρε

Βρωμογερε, το νερό το πληρωσες;

Άστεγος

Οφειλές για δάνεια, εισφορές, φόρους, τέλη, πρόστιμα, ΦΠΑ, λογαριασμούς, μισθούς, ημερομίσθια, πρέπει να πληρώνονται μέσω πώλησης, δευτερευουσών κατοικιών, εξοχικών σπιτιών, εργοστασίων, βιοτεχνιών, ξενοδοχείων, καταστημάτων, γραφείων, οικοπέδων, αγροκτημάτων, οχημάτων, σκαφών των υπόχρεων επιχειρηματιών-επαγγελματιών.

amerikanos

Εεε εγω το ειπα ειμαι εναντια στην ιδιωτικη ιδικτησια οταν αυτη ειναι του φασιστα γειτονα ... στην βιλλα μου στην σιγινα πσντως οι κατοικοι για να με ευχαριστησουν μου δινουν εθελοντικα νερο για την πισινα μου ... τωρα κοιταξτε να δειτε ειναι και καποιοι σντιδραστικοι φασιστες που τα βαζουν με τις τραπεζες ... εγω ειδα οτι ο πολακης που ειχσ αναγκη απο λεφτα πηγε και πειρε δανειο ... ξερετε αυτο εγινε για τελευταια φορα την αλλη βδομαδα θα φυτεψουμε ευρωδεντρα στην αθηνα δεντρακια που αντι για φυλλα βφαζουν ευρω ... θα δειτε το ωραια που ειναι η ζωη με τον συριζα

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

atm_trapezes

Τράπεζες - Χρεώσεις: Τι αλλάζει - Διαβάστε όλες τις νέες χρεώσεις που θα τεθούν σε ισχύ από τα τέλη του Οκτώβρη -  Πόσο θα κοστίζει η αλλαγή… PIN; - Επανέρχεται η συνδρομή για τις πιστωτικές κάρτες

27