Μικτές τάσεις στην αγορά πετρελαίου

Μικτές τάσεις στην αγορά πετρελαίου

Το προθεσμιακό συμβόλαιο Απριλίου 2019 για το Brent διαμορφώνεται στα 67, 12 δολ. ανά βαρέλι

2f15a8153bb3fa85a3227a2bb97cc692_XL
Ήπιες διακυμάνσεις και μικτά πρόσημα κατέγραψε το πετρέλαιο, εξαιτίας και της αύξησης στα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ.

Το προθεσμίακο συμβόλαιο Απριλίου 2019 για το Brent ενισχύθηκε μόλις +0,06% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 67,12 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαρτίου 2019 για το αμερικανικό αργό είχε ήπια πτώση της τάξης του -0,31% στα 56,98 δολ. ανά βαρέλι.

Οι τιμές του «μαύρου χρυσού» δέχονται σημαντική στήριξη από τις περικοπές που πραγματοποιούν τις τελευταίες εβδομάδες ο ΟΠΕΚ και η Ρωσία, καθώς και από τις προσδοκίες των επενδυτών ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα θα συνάψουν εμπορική συμφωνία πριν από το τέλος του Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, τα προκαταρκτικά στοιχεία του API έδιεξαν ότι τα αποθέματα αμερικανικού αργού αυξήθηκαν κατά 1,3 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 15 Φεβρουαρίου 2019, την ίδια στιγμή ωστόσο που οι αναλυτές προέβελπαν μεγαλύτερη άνοδο των αποθεμάτων, και συγκεκριμένα κατά 3,5 εκατ. βαρέλια.

Όσον αφορά την παραγωγή πετρελαίου της χώρας, αυτή παραμένει στα 11,9 εκατ. βαρέλια ημερησίως, γεγονός που αποτελεί επίπεδο ρεκόρ, με την Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας να αναμένει περαιτέρω άνοδο κατά τους επόμενους μήνες.

Παράλληλα νέα αύξηση, για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα, κατέγραψαν τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα (21/2/2019) η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ).

Περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο Newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης