Σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών ενόψει 2ης αξιολόγησης

oiks

Στην «ατζέντα» των διαπραγματεύσεων με το «κουαρτέτο» θα τεθεί και το ζήτημα με τα αναδρομικά που διεκδικούν στα δικαστήρια της χώρας εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι και εν ενεργεία δημόσιοι υπάλληλοι 

Νέος νόμος Κατσέλη, ρυθμίσεις χρεών, αλλαγές στο Δημόσιο, πληρωμή ληξιπροθέσμων και εκτέλεση προϋπολογισμού είναι μερικά μόνον από τα «αγκάθια» που έχει μπροστά της η κυβέρνηση, ενόψει της Έκθεσης των Θεσμών που θα κατατεθεί στο Eurogroup του Μαρτίου. Τέσσερις ημέρες πριν ξεκινήσουν οι νέες καταφτάσουν οι απεσταλμένοι της ευρωπαϊκής Τρόικας (ΕΕ,ΕΚΤ, ΕΜΣ) και του ΔΝΤ, πραγματοποιείται σήμερα ευρεία σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου υπό τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στο υπουργείο Οικονομικών, με την συμμετοχή των κ.κ. Γ.Χουλιαράκη, Ε.Αχτσιόγλου και Δ.Λιάκο.

Το παζάρι ενόψει της 2ης μεταμνημονιακής αξιολόγησης, περιλαμβάνει:

Σε αυτές περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:

■ «Κόκκινα» δάνεια - εξωδικαστικός συμβιβασμός

■ Αποφυγή συσσώρευσης νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες

■ Διασφάλιση ανταγωνιστικότητας με αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού

■ Αποκρατικοποιήσεις - κλειδιά (άδεια καζίνο στο «Ελληνικό», σύμβαση για το «Ελ. Βενιζέλος», ΕΛΠΕ, Εγνατία Οδός, Λιμάνια, κ.ά.)

■ Στελέχωση με επιπλέον προσωπικό της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

■ Τοποθετήσεις γενικών γραμματέων στο Δημόσιο

■ Νέες ρυθμίσεις έως 120 δόσεις για οφειλέτες με χρέη σε Ασφαλιστικά Ταμεία και Εφορίες

■ Ολιστική ρύθμιση για οφειλές σε εφορία, ταμεία και τράπεζες με μόνιμο εξωδικαστικό μηχανισμό (β' εξάμηνο 2019).

■ Κλιμακωτός ακατάσχετος επαγγελματικός λογαριασμός που θα «χτίζεται» ανάλογα με την καταβολή των δόσεων.

Στην «ατζέντα» των διαπραγματεύσεων με το «κουαρτέτο» που θα παραμείνει στην Αθήνα έως την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, θα τεθεί και το ζήτημα με τα αναδρομικά που διεκδικούν στα δικαστήρια της χώρας εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι και εν ενεργεία δημόσιοι υπάλληλοι για τις μισθολογικές περικοπές που υπέστησαν στη διάρκεια των μνημονιακών νόμων.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

GIASASA

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας υποστήριξε ότι εάν η Ελλάδα ακολουθήσει σωστή οικονομική πολιτική, μπορεί να κερδηθεί το στοίχημα της αναβάθμισης των κρατικών ομολόγων και να υπάρξει αναβάθμισή τους

yu_XL

Οι συνθήκες της αγοράς θα καθορίσουν λίγο πολύ το χρονοδιάγραμμα για τις επόμενες κινήσεις της Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ, η οποία έχει θέσει στόχο να πραγματοποιήσει, ακόμη κι εντός του έτους, μεγάλη αύξηση κεφαλαίου προκειμένου αφενός να ενισχύσει τη διασπορά, αφετέρου, να χρηματοδοτήσει τις νέες της επενδύσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.