Νόμος Κατσέλη: «Βροχή» αιτήσεων για να προλάβουν τα υψηλά όρια προστασίας πρώτης κατοικίας

akinita_arthro

Υπολογίζεται ότι πάνω από 10.000 αιτήσεις έγιναν το τελευταίο τρίμηνο του έτους από  δανειολήπτες για να προλάβουν τα υψηλά όρια προστασίας πρώτης κατοικίας

Μαζικά σπεύδουν οι δανειολήπτες στα ειρηνοδικεία για να ενταχθούν στον νόμο Κατσέλη, όσο αυτός είναι ακόμα σε ισχύ. Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Δικαιοσύνης που δημοσιεύει η εφημερίδα «Καθημερινή», ενώ στο τρίτο τρίμηνο του 2018 οι νέες αιτήσεις ήταν 5.340 στο τέταρτο τρίμηνο υπερδιπλασιάστηκαν. Υπολογίζεται ότι πάνω από 10.000 αιτήσεις έγιναν μόνο το τελευταίο τρίμηνο του έτους.

Οι υπερήμεροι δανειολήπτες θέλουν να προλάβουν τα υψηλά όρια προστασίας, τα οποία θεωρείται βέβαιο ότι με το νέο σύστημα θα μειωθούν.

Το νέο πλαίσιο θα προβλέπει εξωδικαστική ρύθμιση και σε κάποιες περιπτώσεις κούρεμα της οφειλής από τις τράπεζες και επιδότηση της δόσης από το Δημόσιο. Ωστόσο το όριο προστασίας, δηλαδή η αξία της πρώτης κατοικίας αποτελεί στοιχείο της διαπραγμάτευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ της κυβέρνησης και των τραπεζών, ενώ θα συζητηθεί και με τους θεσμούς που έρχονται την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα για τη δεύτερη μεταμνημονιακή αξιολόγηση

ΣΧΟΛΙΑ (6)

Ανδρέας

Για σωτηρία πρώτων κύριων κατοικιών πρέπει να αρχίσει άμεσα κατάσχεση εξοχικών, καταστημάτων, γραφείων, οικοπέδων, αγροκτημάτων, οχημάτων κλπ οφειλετών προς πληρωμή χρεών.

ΚΩΣΤΑΣ-ΔΡΑΜΑ

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟ 60 ΜΕ 70% ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΤΕΛΗ ΜΠΑΤΑΚΙΑ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΟΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΧΛΑΠΑΚΙΑΣΜΑΤΑ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΙΟΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΙ...

Πανος

Σε εμάς που φτύνουμε αίμα και στερούμαστε τα βασικά για να είμαστε εντάξει με τις υποχρεώσεις μας θα γίνει κάτι?

Χεχεχε

Στο τέλος θα τα χαρίσουν τα δάνεια θα τα διαγράψουν αρκεί να ψηφίσουν αυτούς που θέλουν και να μη ξεκολλήσουν από τη καρέκλα.Η απόλυτη ξεφτίλα.

Άγγελος

Αφού σε λίγο έρχονται, κούρεμα, 120 δόσεις, επιδότηση δόσης, διαγραφή και λοιπές προεκλογικές παπαριές, γιατί ο κόσμος τρέχει να καλυφθεί κάτω από την ομπρέλα του νόμου Κατσέλη (ΠΑΣΟΚ);; Απλούστατα διότι κανείς δεν εμπιστεύεται τον αρχιψεύτη και τα συναυτώ λαμόγια.

κπξ

Ζήτω Ο ΝΟΜΟΣ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ.!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης