Μια κατάσχεση το λεπτό κάνει η εφορία

efories-oures

Από το 2009 έως και σήμερα οι οφειλέτες του Δημοσίου έχουν αυξηθεί κατά 3 εκατομμύρια, καθώς από το 1 εκατομμύριο που ήταν πριν την κρίση, τώρα ανέρχονται σε 4,2 εκατομμύρια

Πορείες... παράλληλες καταγράφουν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογουμένων με τις κατασχέσεις που διενεργεί η εφορία αδειάζοντας τραπεζικούς λογαριασμούς.

Από το 2009 έως και σήμερα οι οφειλέτες του Δημοσίου έχουν αυξηθεί κατά 3 εκατομμύρια, καθώς από το 1 εκατομμύριο που ήταν πριν την κρίση, τώρα ανέρχονται σε 4,2 εκατομμύρια, ενώ η υπερφορολόγηση οδήγησε στην εκτίναξη κατά 188% των ληξιπρόθεσμων οφειλών κατά τα χρόνια των μνημονίων.

Στο φαινόμενο αυτό, η εφορία προσπαθεί να «απαντήσει» με κατασχέσεις. Φέτος στο 10μηνο έγιναν 105.000 κατασχέσεις από τραπεζικούς λογαριασμούς, αριθμός που αντιστοιχεί σε 52 κατασχέσεις την ώρα ή περίπου σε μια κατάσχεση ανά λεπτό των εργάσιμων ημερών και ωρών.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», οι κατασχέσεις δεν αφορούν μόνο μεγάλες οφειλές, αλλά κυρίως μικρά χρέη ακόμη και για 500 ευρώ. Παρά την ένταση των αναγκαστικών μέτρων, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ωστόσο αυξάνονται και προσεγγίζουν τα 9 δισ. ευρώ. Από την άλλη, όσο περνάει ο καιρός τόσο και πιο αναποτελεσματικό γίνεται το μέτρο των κατασχέσεων, αφού οι λογαριασμοί αδειάζουν, καθώς οι οφειλέτες αποφεύγουν να αφήνουν χρήματα σε αυτούς. Έτσι, οι τράπεζες χάνουν καταθέσεις, ενώ ταυτόχρονα ενισχύεται η παραοικονομία.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ (11)

Πρώτη φορα αριστερά

Καταστροφή των Ελλήνων. 50 χρόνια θα κλαίνε οι αριστεροί. Τι πήγε λάθος, θα λένε. Γιατί την φτύσανε πάλι την αριστερά;

Η...

...ΑΑΔΕ δηλαδή... ο Πιτσιλής ντε! Ο ήρωας του καλοκαιριού λοιπόν. Τώρα είναι η εφορία που κάνει κατασχέσεις? Όχι ο Πιτσιλής? Μπερδεμένα είναι? Μήπως τα μπερδεύετε εσείς? Καλό παιδί ο Διοικητής?

Θα γυρίσει ο καιρός

Θα πληρώσουν όλοι αυτοί.

Εύπιστος ο λαός

Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, περισσότερο ψεύτης απο τον Τσίπρα πεθαίνεις.

Κράτος gangster

Τα λεφτά ή τη ζωή σου...

λαος κλεφτες

Καιρος ηταν. Το ρημαξατε το κρατος, λαμογια

nikos

1euro exo .....as kanoun oti nomizoun!!!

ΑΝΤΙΦΑ ΕΚΑΛΗΣ

Πρώτη φορά αριστερά...με τις υγείες τους όσοι τον ήπιαν...τον πικρό καφέ

@

Ναι, αλλά μοιράστηκε κοινωνικό μέρισμα...

Κρόνος

Σε λίγο δεν θα υπάρχει τίποτα να πάρουν, να δω τι θα παίρνουν τότε.

Candyman

Τότε θα είναι που θα "σκάσει" ο κρατισμός στην Ελλάδα, με ένα μεγάλο ΜΠΑΜ. Κάτσε να δεις, έρχονται μεγάλες στιγμές. Κοντός ψαλμός αλληλούϊα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης