Roots : Η πλατφόρμα προετοιμασίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για άντληση κεφαλαίων

business

Η πλατφόρμα θα δέχεται στην ιστοσελίδα Roots.gr στις 14 Δεκεμβρίου -Στόχος η προετοιμασία της νέας φουρνιάς των επιχειρήσεων και η ενίσχυση του ρόλου της κεφαλαιαγοράς 

Ρίζες ή αγγλιστί Roots. Μ αυτό το όνομα παρουσιάστηκε σήμερα απο το Χρηματιστήριο και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο η πλατφόρμα προετοιμασίας μικρομεσαίων επιχειρήσεων για την άντληση κεφαλαίων ( pro IPO ) και το πρόγραμμα που θα υποστηρίζει και θα εκπαιδεύει τις επιχειρήσεις μέσω συμβούλων και των καλύτερων πρακτικών εταιρικής διακυβέρνησης .

Η πλατφόρμα, η οποία, θα δέχεται αιτήσεις εταιρειών μέσα απο την ομώνυμη ιστοσελίδα Roots.gr, στις 14 Δεκεμβρίου 2018 προήλθε απο την συζήτηση που είχε με τον Αμερικανό Πρέσβη κ. Τζέφρι Πάιατ ο διευθύνων σύμβουλος του χρηματιστηρίου κ. Σ. Λαζαρίδης σχετικά με την φυγή Ελλήνων στο εξωτερικό.

Η προτροπή και η υποστήριξη του Αμερικανού πρέσβη με φορείς, όπως το Αμερικανικό σύμβουλιο ανταγωνιστικότητας και το Πανεπιστήμιο της Αριζόνας οδήγησαν στην δημιουργία του προγράμματος Roots.

Ο πρόεδρος του χρηματιστηρίου κ. Π. Χαζηπαναγίωτου επισήμανε ότι, φιλοδοξία του προγράμματος είναι να προετοιμάσουν τη νέα φουρνιά των επιχειρήσεων για την άντληση κεφαλαίων και να ενισχύσει τον ρόλο της κεφαλαιαγοράς ως πηγή χρηματοδότησης της οικονομίας.

Ο εκ των δημιουργών της ιδέας, πρέσβης κ. Πάιατ δήλωσε ενθουσιασμένος απο την πρωτοβουλία η οποία θα ενισχύσει την ελληνική επιχειρηματικότητα.

Τόνισε ότι είναι σημαντικό για την ανάπτυξη η συμμετοχή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Η Αμερικανική κεφαλαιαγορά και οι φορείς του προγράμματος θα ενισχύσει τις επιχειρήσεις με το δίκτυο επαφών, ενω επανέλαβε την δέσμευση των ΗΠΑ να στηρίξει την Ελλάδα στην επιχειρηματικότητα, αναφέροντας τις πρόσφατες πρωτοβουλίες αμερικανικών εταιρειών στην Διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ο πρόεδρος του Ελληναμερικανικού Επιμελητηρίου υποστήριξε ότι, πρόκειται για μια ολιστική πρόταση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις προκειμένου να καταστούν ελκυστικές σε επενδυτές, καθώς θα βελτιώνουν την παρουσίαση των προοπτικών μέσα απο το κτίσιμο του φακέλλου. Όπως πρόσθεσε η πλατφόρμα θα απευθύνεται σε καινότομες επιχειρήσεις, οι οποίες, όμως, θα έχουν περάσει το πρώτο στάδιο της ιδέας.

Ο Ceo του χρηματιστηρίου αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στο πρόγραμμα. Συγκεκριμένα σε συνεργασία με φορείς όπως το Παγκόσμιο συμβούλιο ανταγωνιτικότητας, το Πανεπιστήμιο της Αρίζονας που θα παρέχουν δίκτυο επαφών και υποστήριξη, οι προτάσεις των εταιρειών θα αξιολογούνται απο ειδική επιτροπή και στην συνέχεια, όσες είναι επενδύσιμες, θα προχωρούν στην υλοποίηση.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4708377

Τα νεότερα στοιχεία του ΟΟΣΑ - τόσο σε ονομαστικούς όρους αποδοχών όσο και στα «λεφτά στην τσέπη» - δείχνουν ότι το εισόδημα του Ελληνα εργαζόμενου επέστρεψε στα επίπεδα του 2013, χαμηλότερα δηλαδή και από εκεί που βρίσκονταν το 2014!

52
c006d2271e0a7117710051c23aad7361_XL

Σοφέρ με λιμουζίνα που περιμένει να σε πάει στην ειδική πύλη 12 για VIP του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. Ενα υπερσύγχρονο ιδιωτικό jet με ανέσεις και υπηρεσίες που μόνο σε ταινίες έχουμε δει, έτοιμο να σε πάει σε όποιο μέρος του κόσμου επιθυμείς.

8db80d17d4e06e009ac612f2f3bc3e7e_XL

Εγκλωβισμένη σε χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, που φέτος δεν θα ξεπεράσουν το 1,9% και την επόμενη τετραετία θα κινηθούν στα ίδια επίπεδα, ή στην καλύτερη περίπτωση θα φτάσουν έως το 2,5%, θα παραμείνει η ελληνική οικονομία, εάν δεν υπάρξουν δραστικές παρεμβάσεις βελτίωσης του επενδυτικού περιβάλλοντος, σύμφωνα με την τελευταία ανάλυση του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, την οποία παρουσιάζει σήμερα το «business stories».