ΥΓΕΙΑ: Τι φέρνει η ολοκλήρωση της εξαγοράς από τη CVC Capital Partners

ΥΓΕΙΑ: Τι φέρνει η ολοκλήρωση της εξαγοράς από τη CVC Capital Partners

Οι προοπτικές και οι νέες δυνατότητες που προκύπτουν για τον νέο ιδιοκτήτη είναι ισχυρές, αφού θα έχει υπό τον έλεγχό του το υψηλότερο μερίδιο στην αγορά

ygeia-cvc-1
Μια νέα σελίδα στο χώρο της ιδιωτικής υγείας ανοίγει η ολοκλήρωση της εξαγοράς του 83,59% του θεραπευτηρίου «Υγεία» από την εταιρεία ειδικού σκοπού Hellenic Healthcare. Η τελευταία, που αποτελεί βραχίονα του fund CVC Capital Partners, το οποίο και διαχειρίζεται περί τα 70 δισ. δολάρια με μεγάλη εξειδίκευση στον κλάδο της υγείας παγκοσμίως, εξελίσσεται πλέον στο μεγαλύτερο οργανισμό στον κλάδο των ιδιωτικών υπηρεσιών υγείας.

Και τούτο καθώς στην κατοχή της έχουν περάσει του τελευταίους 18 μήνες επίσης οι ιδιωτικές κλινικές Metropolitan Hospital και Ιασώ General (πλέον Metropolitan General). Πλέον η Hellenic Healthcare θα ελέγχει 5 νοσοκομεία, αφού στον όμιλο Υγεία συμπεριλαμβάνονται τα «Μητέρα» και «Λητώ».

Οι προοπτικές

Όπως είναι σαφές, η κίνηση αυτή δημιουργεί νέα δεδομένα τόσο σε επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών όσο και σε επίπεδο αγοράς εργασίας καθώς το νέο σχήμα αναμένεται να απασχολήσει περί τα 4.100 άτομα προσωπικό πέραν των αντίστοιχων γιατρών. Οι προοπτικές και οι νέες δυνατότητες που προκύπτουν για τον νέο ιδιοκτήτη είναι ισχυρές, αφού θα έχει υπό τον έλεγχό του το υψηλότερο μερίδιο στην αγορά. Άμεσα, δε, θα φανούν στο «Υγεία» η ενίσχυση της ρευστότητας και οι νέες στρατηγικές που εξασφαλίζονται μέσω της συμμετοχής σε έναν ισχυρό χρηματοδοτικά όμιλο.

Την ίδια στιγμή η συμφωνία φέρνει σημαντικές οικονομίες κλίμακας από τις συνέργειες με τα άλλα νοσοκομεία του ομίλου, καθώς θα υπάρξει ενιαία πολιτική στην αντιμετώπιση των μεγάλων πελατών, των ασφαλιστικών εταιρειών αλλά και των προμηθευτών. Το δυνατό brand και η ιστορία του «Υγεία» αποτελούν εγγύηση για τους εργαζομένους και το επιστημονικό προσωπικό ενώ, όπως λένε πηγές της Hellenic Healthcare, θα υπάρξει απόλυτος σεβασμός στην κουλτούρα του νοσοκομείου.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης