Τι εισφορές θα πληρώνουν οι επαγγελματίες το 2019 - Αναλυτικοί πίνακες

asfalistikes-eisfores

Τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται με το νομοσχέδιο που κατατίθεται τις επόμενες ημέρες στη Βουλή

Αλλάζουν τα δεδομένα για τις εισφορές τουλάχιστον 250.000 επαγγελματιών από την 1η Ιανουαρίου 2019 με το νομοσχέδιο που κατατίθεται τις επόμενες ημέρες στη Βουλή.

Για την μεγάλη κατηγορία των μη μισθωτών που ασφαλίζονταν στον πρώην ΟΑΕΕ το ασφάλιστρο για σύνταξη πέφτει στο 13,33% από τα ειδοποιητήρια Ιανουαρίου. Αντίστοιχα θα διαμορφωθούν και τα ασφάλιστρα και για τους τίτλους κτήσης, όπως και για τα μπλοκάκια που ασφαλίζονται ως ελεύθεροι επαγγελματίες και όχι ως οιονεί μισθωτοί.

Από τον Γενάρη του 2019 αναμένεται να ξεκινήσει και η εισφοροδότηση των τίτλων κτήσης με το νέο πλέον ασφάλιστρο του 13,33% αφού αναμένεται να εκδοθεί η υπουργική απόφαση που θα ρυθμίζει τα διαδικαστικά για την παρακράτηση των εν λόγω εισφορών στις πρώην αποδείξεις επαγγελματικής δαπάνης.

Με τις αλλαγές διαμορφώνονται τέσσερις διαφορετικές ταχύτητες εισφορών  από 1/1/2019 για τους μη μισθωτούς, δηλαδή για ελεύθερους επαγγελματίες, μπλοκάκια και όλους όσοι αμείβονται με τίτλο κτήσης. Το money – money.gr ετοίμασε έναν πλήρη οδηγό και για τις 4 ταχύτητες ασφαλίστρων που μπαίνουν σε εφαρμογή από 1/1/2019.

 - Οι τίτλοι κτήσης θα έχουν ασφάλιστρο για σύνταξη στο 13,33% και όχι στο 20%.

- Τα μπλοκάκια που ασφαλίζονται ως ελεύθεροι επαγγελματίες εκτός της πλατφόρμας του νόμου Κατρούγκαλου θα καταβάλλουν 13,33% για σύνταξη. Αντίθετα τα μπλοκάκια που ασφαλίζονται ως οιονεί μισθωτοί θα συνεχίσουν να καταβάλλουν τις εισφορές τους όπως σήμερα.

Διαβάστε περισσότερα και δείτε αναλυτικούς πίνακες ΕΔΩΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

eforia-pic

«Το σύστημα υποβολής έχει ανοίξει από τις 28 Μαρτίου, διάστημα που θεωρείται ικανό και εύλογο για να έχουν τη δυνατότητα όλοι να υποβάλλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις» τονίζει σε δήλωσή του ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος

suntakseis_ar

Όπως εξήγησε στον ΘΕΜΑ 104,6 πρόκειται για 400.000 εκκρεμείς συντάξεις από τα  ταμεία ιδιωτικών υπαλλήλων και του δημοσίου και για 150.000 συντάξεις χηρείας για τις οποίες εκκρεμεί η καταβολή των αυξήσεων που έχει ψηφιστεί από τις 15 Μαΐου

7