Αισιόδοξος ο Τσίπρας για την οικονομία μετά τη συνάντησή του με Ντράγκι - Κερέ

tsipras_draghi

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας είχε συνάντηση με τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι – Κυβερνητικές πηγές εκφράζουν αισιοδοξία για τη θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας

Διμερείς επαφές είχε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι και τον Μπενουά Κερέ, επίσης της ΕΚΤ.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές το συμπέρασμα της συζήτησης είναι πως τα ελληνικά ομόλογα φαίνονται να αποδεσμεύονται από τα Ιταλικά, μετριάζοντας έτσι τις αναταράξεις που τους προκαλούνται από την οικονομική αστάθεια στην Ιταλία.


Σε μια ίσως αμφίσημη δήλωση, η κυβερνητική πηγή απέδωσε τις πρόσφατες αναταράξεις σε «εξωγενείς παράγοντες», χωρίς όμως να κατονομάζει το ποιες είναι αυτές.


Πάντως δεν είναι γνωστό αν υπήρξε συζήτηση γύρω από την διαχείριση των κόκκινων δανείων για τα οποία αναμένεται το πράσινο φως από την ΕΚΤ για να ξεκινήσουν πρωτοβουλίες μείωσης τους.


Οι κυβερνητικές πηγές συμπλήρωσαν πως το άλλο που απορρέει από τη συζήτηση του Πρωθυπουργού με την ΕΚΤ είναι πως «η θετική πορεία της Ελληνικής οικονομίας και η διαρκής βελτίωση των μεγεθών της υπάρχει θα αρχίσει να αναγνωρίζεται από τις αγορές».

Σύμφωνα με την ελληνική πλευρά, η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και υπήρξε αναγνώριση της θετικής πορείας και των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας.

Τα συμπεράσματα που προέκυψαν από τη συζήτηση είναι ότι το ελληνικό ομόλογο αποσυνδέεται σιγά αλλά σταθερά από ιταλικό, παρά γεγονός πως η ΕΚΤ χρηματοδοτεί το ιταλικό και όχι το ελληνικό (qe), γεγονός που 1) Αποδεικνύει ότι οι οποίες διακυμάνσεις στα ελληνικά ομόλογα δεν έχουν ως αιτία την ελληνική οικονομία αλλά είναι εξωγενή τα αίτια, 2) Σηματοδοτεί ότι η θετική πορεία ελληνικής οικονομίας και η διαρκής βελτίωση των θεμελιωδών μεγεθών θα αρχίσει σιγά σιγά να αναγνωρίζεται από τις αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Φάνης

Ωχ άμα είναι αισιόδοξος ο τσάκαλος, περιμένετε για το κραχ. Άμα δηλώσει ΠΟΛΥ αισιόδοξος, πάρτε μακαρόνια και χαρτί υγείας...

takis

ντροπη σου που εδιωξες τον κοτζια ζε σουι ΜΑΚΕΝΤΟΝΣΚΙ

Στη φωτό

Σα Κάγκουρας καταληψίας με το γυμνασιάρχη ειναι

Έλλην πολίτης

Επειδη οσο έχουμε ακούσει τον Πινόκιο τα τελευταία χρονια, οτι ειπε ηταν ψεματα, ας ξερουμε οτι επέρχονται ζοφερές μέρες επειδη οτι λεει ο Χαχας ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Φυγε παιδακι μου, φτάνει, λυπήσου μας.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

oikonomikwn_main

Τι αποκαλύπτει το προσχέδιο προϋπολογισμού Το κόστος ανέρχεται σε 138 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί από το υπερπλεόνασμα που θα διανεμηθεί ως κοινωνικό μέρισμα τον Δεκέμβριο - Σύμφωνα με πληροφορίες, το μέτρο εγκρίθηκε από τους θεσμούς, γιατί έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα και ενισχύει τη ρευστότητα στην αγορά

kristalina2

Το Ταμείο αναφέρει ότι σχεδόν το 40% του εταιρικού χρέους σε οκτώ μεγάλες χώρες -ΗΠΑ, Κίνα, Ιαπωνία, Γερμανία, Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία- θα είναι αδύνατον να εξυπηρετηθεί, εάν υπάρχει επιβράδυνση, έστω και κατά το ήμισυ σοβαρή σε σχέση με αυτή πριν από μια δεκαετία -κατάρρευση Lehman Brothers