Αισιόδοξος ο Τσίπρας για την οικονομία μετά τη συνάντησή του με Ντράγκι - Κερέ

tsipras_draghi

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας είχε συνάντηση με τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι – Κυβερνητικές πηγές εκφράζουν αισιοδοξία για τη θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας

Διμερείς επαφές είχε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι και τον Μπενουά Κερέ, επίσης της ΕΚΤ.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές το συμπέρασμα της συζήτησης είναι πως τα ελληνικά ομόλογα φαίνονται να αποδεσμεύονται από τα Ιταλικά, μετριάζοντας έτσι τις αναταράξεις που τους προκαλούνται από την οικονομική αστάθεια στην Ιταλία.


Σε μια ίσως αμφίσημη δήλωση, η κυβερνητική πηγή απέδωσε τις πρόσφατες αναταράξεις σε «εξωγενείς παράγοντες», χωρίς όμως να κατονομάζει το ποιες είναι αυτές.


Πάντως δεν είναι γνωστό αν υπήρξε συζήτηση γύρω από την διαχείριση των κόκκινων δανείων για τα οποία αναμένεται το πράσινο φως από την ΕΚΤ για να ξεκινήσουν πρωτοβουλίες μείωσης τους.


Οι κυβερνητικές πηγές συμπλήρωσαν πως το άλλο που απορρέει από τη συζήτηση του Πρωθυπουργού με την ΕΚΤ είναι πως «η θετική πορεία της Ελληνικής οικονομίας και η διαρκής βελτίωση των μεγεθών της υπάρχει θα αρχίσει να αναγνωρίζεται από τις αγορές».

Σύμφωνα με την ελληνική πλευρά, η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και υπήρξε αναγνώριση της θετικής πορείας και των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας.

Τα συμπεράσματα που προέκυψαν από τη συζήτηση είναι ότι το ελληνικό ομόλογο αποσυνδέεται σιγά αλλά σταθερά από ιταλικό, παρά γεγονός πως η ΕΚΤ χρηματοδοτεί το ιταλικό και όχι το ελληνικό (qe), γεγονός που 1) Αποδεικνύει ότι οι οποίες διακυμάνσεις στα ελληνικά ομόλογα δεν έχουν ως αιτία την ελληνική οικονομία αλλά είναι εξωγενή τα αίτια, 2) Σηματοδοτεί ότι η θετική πορεία ελληνικής οικονομίας και η διαρκής βελτίωση των θεμελιωδών μεγεθών θα αρχίσει σιγά σιγά να αναγνωρίζεται από τις αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Φάνης

Ωχ άμα είναι αισιόδοξος ο τσάκαλος, περιμένετε για το κραχ. Άμα δηλώσει ΠΟΛΥ αισιόδοξος, πάρτε μακαρόνια και χαρτί υγείας...

takis

ντροπη σου που εδιωξες τον κοτζια ζε σουι ΜΑΚΕΝΤΟΝΣΚΙ

Στη φωτό

Σα Κάγκουρας καταληψίας με το γυμνασιάρχη ειναι

Έλλην πολίτης

Επειδη οσο έχουμε ακούσει τον Πινόκιο τα τελευταία χρονια, οτι ειπε ηταν ψεματα, ας ξερουμε οτι επέρχονται ζοφερές μέρες επειδη οτι λεει ο Χαχας ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Φυγε παιδακι μου, φτάνει, λυπήσου μας.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

eforia-pic

«Το σύστημα υποβολής έχει ανοίξει από τις 28 Μαρτίου, διάστημα που θεωρείται ικανό και εύλογο για να έχουν τη δυνατότητα όλοι να υποβάλλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις» τονίζει σε δήλωσή του ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος

suntakseis_ar

Όπως εξήγησε στον ΘΕΜΑ 104,6 πρόκειται για 400.000 εκκρεμείς συντάξεις από τα  ταμεία ιδιωτικών υπαλλήλων και του δημοσίου και για 150.000 συντάξεις χηρείας για τις οποίες εκκρεμεί η καταβολή των αυξήσεων που έχει ψηφιστεί από τις 15 Μαΐου

7