Μειώνει τις τιμές στόχους για τις ελληνικές τράπεζες η Goldman Sachs

Μειώνει τις τιμές στόχους για τις ελληνικές τράπεζες η Goldman Sachs

Ως κύρια επιλογή στην Ελλάδα παραμένει η μετοχή της Alpha bank με σύσταση αγοράς και τιμή- στόχο τα 2,45 ευρώ (12μηνο). Για τις υπόλοιπες μετοχές η σύσταση είναι ουδέτερη σύσταση με την Εθνική στα 2,76 ευρώ, την Εurobank στα 1,03 ευρώ και την Τράπεζα Πειραιώς στα 3,25 ευρώ

gold_09
Οι πιέσεις στα κύρια έσοδα επιμένουν εκτιμά σε έκθεση της η Goldman Sachs για τις τέσσερις ελληνικές τράπεζες, ωστόσο διακρίνει ισχυρότερες δυναμικές στον σχηματισμό των μη εξυπηερετούμενων δανείων. Στην έκθεση της η Goldman Sachs, χαμηλώνει τις τιμές – στόχους απο 1 % έως 5%. Ως κύρια επιλογή στην Ελλάδα παραμένει η μετοχή της Alpha bank με σύσταση αγοράς και τιμή- στόχο τα 2,45 ευρώ (12μηνο). Για τις υπόλοιπες μετοχές η σύσταση είναι ουδέτερη σύσταση με την Εθνική στα 2,76 ευρώ, την Εurobank στα 1,03 ευρώ και την Τράπεζα Πειραιώς στα 3,25 ευρώ.

Η Goldman Sachs σημιεώνει την άνοδο κερδών προ φόρων παρά τις πιέσεις στα κύρια έσοδα. Τα τελευταία συνεχίζουν να μειώνονται, παρόλο τον χαμηλό ρυθμό εν μέσω της απομόχλευσης, της αναδιάρθρωσης δανείων και της συμπίεσης του περιθωρίου στα περιουσιακά στοιχεία.

Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι, η μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων υποστηρίζεται απο τις τάσεις του καλύτερο σχηματισμού των Npl’s. Και οι τέσσερις τράπεζες είδαν ένα καλύτερο σχηματισμό στο δέυτερτο τρίμηνο, καθώς επηρεάστηκε απο τις πωλήσεις δανείων και τις χαμηλότερες πτωχεύσεις στον καταναλωτικό και επιχειρηματικό τομέα. Το τρίτο στοιχείο για τις ελληνικές τράπεζες είναι ότι η ρευστότητα συνεχίζει να βελτιώνεται καθώς οι τράπεζες σταδιακά ανακοινώνουν εισροές και περαιτέρω μείωση της χρηματοδότησης απο το Ευρωσύστημα. Σημειώνεται ότι η Τράπεζα Πειραιώς έχει απεμπλακεί απο τον μηχανισμό του Ela, απο τον περασμένο Ιούλιο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης