Μοσκοβισί: Το τέλος του προγράμματος δεν είναι το τέλος του δρόμου των μεταρρυθμίσεων

pierremoscovisci

Ο «πεντάλογος» του ευρωπαίου επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων ενόψει της 20ης Αυγούστου - Το καθεστώς επιτήρησης θα συνεχίσει να υπάρχει - Οι εταίροι αναμένουν την τήρηση των δεσμεύσεων από την Ελλάδα

Με πέντε σημεία υποδέχεται την έξοδο της Ελληνικής οικονομίας από το τρίτο μνημόνιο ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, τονίζοντας πως η χρηματοδότηση της Ελλάδας για την αποφυγή μιας χρεοκοπίας ήταν μονόδρομος για την ΕΕ, αλλά και πως το καθεστώς εποπτείας θα συνεχίσει να υπάρχει, με όλους τους εταίρους να αναμένουν την τήρηση όλων των δεσμεύσεων της χώρας.


Για το κατά πόσον η ΕΕ είχε δίκιο να "σώσει την Ελλάδα":


"Χωρίς ευρωπαϊκή οικονομική βοήθεια, η ελληνική οικονομία θα είχε καταρρεύσει και ίσως να μην είχε ανακάμψει για δεκαετίες. Το κόστος και οι συνέπειες αυτής της κατάρρευσης σε άλλες χώρες, αλλά και συνολικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα ήταν πολύ μεγαλύτερες από τα δισεκατομμύρια ευρώ που δανείστηκε η Ελλάδα. Όλες οι οικονομίες της ΕΕ θα είχαν παρασυρθεί, τουλάχιστον εν μέρει, στην ελληνική άβυσσο. Ως Ευρωπαϊκή Ένωση, βγαίνουμε από αυτή την εμπειρία ισχυρότεροι."


2) Είναι το τέλος του τρίτου ελληνικού προγράμματος και το τέλος της ελληνικής κρίσης:


"Η 20η Αυγούστου σηματοδοτεί το τέλος των οκτώ ετών που ήταν ιδιαίτερα οδυνηρά για τον ελληνικό λαό και αποσταθεροποίησε βαθιά τη ζώνη του ευρώ. Ωστόσο, καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν έχει κάνει περισσότερα για τον εκσυγχρονισμό της διοίκησης και της οικονομίας της. Σήμερα, η Ελλάδα έχει επανέλθει στην ανάπτυξη και το κάποτε τεράστιο δημόσιο έλλειμμα έχει μετατραπεί σε ένα σταθερό δημοσιονομικό πλεόνασμα.


Είναι σαφές ότι η πραγματικότητα στην πράξη παραμένει δύσκολη. Ο χρόνος για λιτότητα έχει τελειώσει, αλλά το τέλος του προγράμματος δεν είναι το τέλος του δρόμου για μεταρρυθμίσεις. Πρέπει να γίνει ακόμα πολλή δουλειά ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της. Η μείωση του δημόσιου χρέους και η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων πρέπει να είναι οι κυριότερες προτεραιότητες της κυβέρνησης. "


3) Γιατί η κρίση διήρκεσε τόσο πολύ:


«Στην αρχή της ελληνικής κρίσης δεν είχαμε ούτε την ικανότητα ούτε τα εργαλεία, πόσο μάλλον τη πολιτική κουλτούρα, για να διαχειριστούμε την κατάσταση. Επίσης υποτιμήσαμε τη βαθιά κρίση που αντιμετωπίζει το ελληνικό κράτος και η οικονομία του. Φυσικά και η επί τούτω τρόικα των θεσμών με διαφορετικές κουλτούρες, προτεραιότητες και περιορισμούς, σε συνδυασμό με την ανάγκη ομοφωνίας στην Ευρωομάδα, σήμαινε ότι οι συμφωνίες συχνά καθυστέρησαν και υποβαθμίστηκαν.


Οκτώ χρόνια κρίσης είναι μεγάλο διάστημα: πολλοί πολιτικοί, Έλληνες και Ευρωπαίοι, φέρουν κάποια ευθύνη και θα δεχθώ το μερίδιό μου. Όμως πολλοί από εμάς έχουμε κάνει ό, τι μπορούμε για να βοηθήσουμε τον ελληνικό λαό. Έδωσα επίμονα αυτήν τη μάχη, μερικές φορές μόνος ή με τον Πρόεδρο Ζαν Κλόντ Γιούνκερ στο πλαίσιο των Eurogroup. Είμαι υπερήφανος που υπήρξα συνεπής σε αυτή την επιδίωξη."


4) Σχετικά με το αν οι τεχνοκράτες επικράτησαν έναντι της δημοκρατίας:


"Αν και οι υπάλληλοι είχαν σημαντική επιρροή στη διαδικασία, ενήργησαν βάση εντολής που δόθηκε από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης, οι οποίοι έλαβαν και τις τελικές αποφάσεις. Ωστόσο, η ίδια η Ευρωομάδα ως συλλογικό όργανο δεν υπόκειται σε πραγματικό δημοκρατικό έλεγχο. Εγώ ο ίδιος αισθάνθηκα άβολα όταν αποφασίσαμε, πίσω από κλειστές πόρτες, τη μοίρα εκατομμυρίων Ελλήνων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο περιέγραψα αυτήν την κατάσταση ως δημοκρατικό σκάνδαλο: όχι επειδή οι υπουργοί ενήργησαν με κακή βούληση, αλλά επειδή συχνά δεν ήταν πλήρως ενημερωμένοι ή δεν είχαν ακριβή εντολή από τα εθνικά κοινοβουλια τους. Από αυτό προκύπτει ένα σαφές μάθημα: η Ευρωομάδα πρέπει να γίνει πιο δημοκρατική, πιο διαφανής και να παρακολουθείται καλύτερα ».


5) Σχετικά με το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρωζώνης:


"Η ολοκλήρωση του προγράμματος είναι μια ιστορική στιγμή για την Ελλάδα αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη. Η Ελλάδα ξαναβρίσκει τη νόμιμη θέση της στην Ευρωζώνη και απολαμβάνει μεγαλύτερη αυτονομία στη χάραξη της οικονομικής πολιτικής της. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση εγκαταλείπει την Ελλάδα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα διασφαλίσει την τήρηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα, παραμένοντας όμως σύμμαχος της Ελλάδας. Η παρακολούθηση που θα διεξαχθεί δεν είναι ένα τέταρτο πρόγραμμα που αποκρύπτεται: δεν περιλαμβάνει νέα μέτρα ή μεταρρυθμίσεις. Για την Ελλάδα, πρόκειται για την ενίσχυση της υποστήριξης από όλους τους εταίρους για την ολοκλήρωση των βασικών μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται για τη διασφάλιση ενός σταθερού μέλλοντος για τη χώρα. Για τους Ευρωπαίους εταίρους, πρόκειται για την βεβαίωση ότι η Ελλάδα θα σέβεται τις προηγούμενες δεσμεύσεις της. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.


Η Ευρωζώνη πρέπει να συνεχίσει την ολοκλήρωση της και να σκεφτεί τις επόμενες κρίσεις, οι οποίες αναπόφευκτα θα προκύψουν. Πρέπει να προβλέψουμε, αντί να περιμένουμε μέχρι να βρισκόμαστε στην άκρη της αβύσσου. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέβαλε τις προτάσεις της προς αυτή την κατεύθυνση: ελπίζω ότι τα κράτη μέλη μας θα έχουν τη σοφία να προσβλέπουν στο μέλλον με εμπιστοσύνη ».

ΣΧΟΛΙΑ (25)

φι

μεσα σε ενα μηνα ο μοσκοWC εκανε τρεις διαφορετικες δηλωσεις...δεν ξερω αν ισχυει καποια απ' αυτες...αν εχει ρωτησει τα αφεντικα του τους γερμανους τοτε καλως ,αλλιως υπαρχει προβλημα........καμμια ουσια οι δηλωσεις ολων των ευρωπαιων αξιωματουχων πλην των αφεντικων της εε των γερμανων...το 30% των δηλωσεων γερμανων αξιωματουχων εχουν καποια βαρυτητα ...τα υπολοιπα τα ξαναλεμε το 2032 οταν θα ξανα εξετασουμε αν το χρεος ειναι βιωσιμο ,μεχρι τοτε καλα σαραντα ,χρονο, τριετες, εξαετες και βαλε μνημοσυνο και μημονιο μαζι.

Εγώ ξέρω

Ότι αν δεν υπήρχε το ΠΑΣΟΚ δεν θα είχαμε σχολείο και ρεύμα στο χωριό μου... και οι μισθοί θα ήταν 100 ευρώ.

....

Υπηρξε πασοκ....και στα σχολεια ειχαν φωτοτυπιες αντι βιβλίων και ανεργία 27%. Δεν ξερω βεβαια αν θυμάσαι τι έφαγες χθες....η μνημη ρεταρει

Οι τιμητές του ορθολογισμού επίγονοι των αντιστασιακών

Οι μετσρρυθμίσεις στην Ελλάδα ήταν απαίτηση του κκε εσωτερικού και του πστερούλη Κύρκου και του Φλωράκη ( Κυρκοφλωράκης) ενωμένη αριστερά , κλπ , κοκ, δημοκρατικο -προοδευτικών - δυνάμεων!!! . Διότι μετά τον συνασπισμό (Κυρκοφλωράκης) μπερδευτήκανε τα πράγματα και πολλοί του Φλωράκη ώς τότε μείνανε ως ανάμικτο Κυρκοφλωρακέικο μετά σχήμα κσι φτάσανε ως Σύριζα στις μέρες μας. Ούτω Επίγονοι και απόγονοι τών ζαχαριάδη ,Ιωάννίδη ,Σιάντου, Μιχαήλ Κύρκου, Βασίλη Μπαρτζώτα ( κκε εσωτερικού μετά το 1974) , Ρούσου, Παρτσαλίδη , Κύρκου ( με τον μπερέ στην συμφωνία της Βάρκιζας) , Φλωράκη ( καπετάν Γιώτη) , Παπασταματιάδη, Λούλη, Βογιατζή ( του ΕΑΜ και της χούντας του 1967) , Τζήμα Σαμαρινιώτη ( υπόθεση Τσιγάντε) , Σαργολόγου ( υπόθεση χρημάτων απ την Μόσχα) κλπ Καλά και όλοι αυτοί οι σημερινοί επίγονοι με μήτρα Εαμική και αντιστασιακή ( κατά Μίμη Ανδρουλάκη ) δεν μπορέσανε να αντισταθούν στην επιβουλλη χρεωκοπίας και μάλιστα είναι οι ίδιοι τιμητές του ορθολογισμού των αγορών και του φορολογικού σιφνιδιασμού ανορθολογιστών πολιτών. Όπως τους ανορθολογιστές σπάταλους και φαγάδες πολίτες τους όρισε ο μέχρι την μεταπολίτευση κουμουνιστής και αντιστασιακός Πάγκαλος .

Ποιά χαρά ρε κουμπάρε;

Αν δεν είχε ψηφίσει ο κόσμος Α. Παπανδρέου το 81 και ειδικά το 85, δεν θα τους μαθαίναμε ποτέ αυτούς. Το αθώο παιδικό χαμόγελο του κοριτσιού της προεκλογικής αφίσας του 1985 (ναι στη χαρά της "Αλλαγής"), έμπνευσης Λαλιώτη, οδήγησε τους Έλληνες στη χρεωκοπία και στο ΔΝΤ. Τσοβόλα δώστα όλα! Χρέος από 20 στο 80% του ΑΕΠ εξαιτίας του Α. Παπανδρέου, που μετά δεν μαζευόταν με τίποτα. Σήμερα είναι 180% του ΑΕΠ κι όσο κυβερνούν οι συνεχιστές του, θα εξακολουθεί να ανεβαίνει με γεωμετρική πρόοδο. Ελληνίδες, Έλληνες η "μεγάλη δημοκρατική παράταξη" σάς τσάκισε τα παϊδια! Πάρτε το χαμπάρι επιτέλους και σταματείστε να αυτοκτονείτε.

Γκέμπελς

Αυτό το γελοίο παραμύθι πότε θα σταματήσει? Ο Ανδρέας παρέλαβε το χρέος 36% και το παρέδωσε 66%... Το βρώμικο 89 εκτίναξε το χρέος στο 85% και ο Μητσοτάκης το πήγε 110% για ήταν μεγάλος ηγέτης και τα λοιπά... 30% το ανέβασε ο Ανδρέας σε 8 χρόνια και μάλιστα μια εποχή που τα χρέη όλων των κρατών λόγω της καταργησης του Μπρέντον Γουντς ανέβαιναν σαν τρελά! 45% ο Μητσοτάκης σε 4 χρόνια....

Η άχρηστη και εσκεμένη χρεωκοπία της Ελλάδος

Το κράτος του το 1938 ανέλαβε τις εγγυήσεις πρός την πυρκάλ ,όταν η Εθνική τράπεζα μετά τον θάνατο του Δροσόπουλου απέσυρε την εγγύηση στην Πυρκάλ . Διότι η Πυρκάλ έφερνε σκληρό συνάλλαγμα και χρυσό στην τράπεζα της Ελλάδος απ την εξαγωγή πολεμικού υλικού στην Ισπανικό εμφύλιο πόλεμο. Το Ελληνικό κράτος δεν έκανε το ίδιο το τέλος του 2009 αρχή 2010 , για να εγγυηθεί την βιοσιμώτητα εκείνων που μπορούσαν να κινητοποιήσουν τον λαό περί της ήδη επερχόμενης και ολοκληρωτικά στημένης χρεωκοπίας της χώρας. Και τότε Μέρκελ και Σαρκοζί παρακαλούσαν να μην ανοίξουν το θέμα της κινητοποίησης των πολιτών στην Ευρώπη. Την Ελλάδα την χρεωκοπήσανε αλλά και η Ελλαδα ψρεωκόπησε για όχι πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ εγγυήσεις.Την αρχή του 2009 βς τον Απρίλη της δώσανε όλο το έλλειμα του 2009 λόγω της αλληλεγγύης Μπαρόζο Λαικών κομμάτων στην Ευρώπη. Και μετά έκλεισε η βουλή για να μην ξανανοίξει ώς τις εκλογές. Μετά χρεωκόπησε η χώρα γιατί δεν εγγυήθηκε το κράτος την κινητοποίηση των πολιτών. Δηλάδή η χώρα εδέχετο επίθεση οικονομική και οι πολιτικοί και το κράτος σφύριξα παθητικότητα. Το 1,1 δις εγγυήσεις το 1938 ήταν το 4- 5% των συνολικών δαπανών του κράτους. Τα 100 εκ ευρώ το 2009 ήταν 0,01% των δαπανών του κράτους. Προτίμησε το Ελληνικό πολιτικό σύστημα την παράδοση της χώρας στην χρεωκοπία, από την αντίσταση στην επίθεση για την χρεωκοπία.Απο το 1936 και ώς 1940 το κράτος και η πολιτική του διαχείρηση είχαν αποφασίσει την αντίσταση στην επίθεση που εσχεδιάζετο έναντι της χώρας. Από το 2007 και μετά το κράτος είχε και έχει σφυρίξει υποταγή.

χαχαχα

Ελληνικά από τα Lidl

Δημοκριτος

(Παρακαλω να βαλετε το σχολιο μου επειδη δεν ειμαι ρομποτ).Μηπως δεν μας τα λεει καλα ο Μοσχοβισι.Ισχυριζεται οτι τωρα βγαινουμε απο την κριση και τη λιτοτητα.Απο ποια λιτοτητα βγαινουνε,οταν απο το Δεκεμβριο θα μειωθουν οι συνταξεις εως 18% και απο τον Ιανουαριο καταργειται το αφορολογητο.Μας δουλευει ο ανθρωπος; Μαλλον το παιζει λαμογιο.

Δημοκριτος

Μηπως δεν μας τα λεει καλα ο Μοσχοβισι; Λεει οτι η Ελλαδα βγαινει απο την κριση και τη λιτοτητα.Μας δουλευει; Απο ποια λιτοτητα βγαινουμε,οταν απο το το Δεκεμβρη θα γινει μειωση στις συνταξεις εως 18% και απο τον Ιανουαριο καταργειται το αφορολογητο; Δεν ειναι καλα ο ανθρωπος.Το παιζει λαμογιο.

Κυβιστής

Κάπως αλλιώς μας τα έλεγες όταν ήσουν τις προάλλες εδώ. Για να μην πληρώσεις τίποτα και να τη βγάλεις μπέχο; Αλλά σαν αυτά με τις κολοτούμπες δεν μας προσθέτεις απολύτως τίποτε. Οι κολοτούμπες από τους πολιτικούς, μας έχουν γίνει πλέον τρόπος ζωής. Ξέρεις κ. Μοσχοβισί πριν πόσα χρόνια έχει γυριστεί η ταινία ''ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΣ''; Σε τα μας; Οι κολοτούμπες είναι η σπεσιαλιτέ του μαγαζιού μας που λέγεται ΑΝΕΛ & Σ (ΥΡ) Ι (Ζ) Α.

@

εγω στο κουτι του μπαγκς μπανι αλλα διαβαζω να λεει ο επιτροπος...βοθροφυλλαδες της διαπλοκης, σταματηστε τον πολεμο στην κυβερνηση της Αριστερας

θεσπρωτος

Τα παραπονα σας , ΣΑΥΤΟΥΣ που σας ΕΚΛΕΨΑΝ και σας ΧΡΕΩΣΑΝ 400 δις .

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

georgieva_staikouras

«Ο κ. Σταϊκούρας με ενημέρωσε σχετικά με τις προσπάθειες εξισορρόπησης των δαπανών προς όφελος της κοινωνικής προστασίας και ένταξης» ανέφερε, μεταξύ άλλων, η επικεφαλής του ΔΝΤ για τη συνάντησή της με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών