Πάιατ: Ισχυρή η υποστήριξη της κυβέρνησης Τραμπ στην οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας

pyatt_2

Ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα ανέφερε ότι οι ΗΠΑ βλέπουν τη χώρα μας ως «πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή» - Τι δήλωσε σε δείπνο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού επιμελητηρίου στη Νέα Υόρκη 

Την ισχυρή υποστήριξη της διακυβέρνησης Τραμπ στην οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας εξέφρασε ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, κατά τη διάρκεια δείπνου που έγινε στη Νέα Υόρκη.

Ο κ. Πάιατ επανέλαβε ότι «οι ΗΠΑ βλέπουν την Ελλάδα ως πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή». Μάλιστα, ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα αναφέρθηκε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου οι ΗΠΑ θα είναι η τιμώμενη χώρα. Όπως ανέφερε, πρόκειται για μια εξαιρετικά ελπιδοφόρα στιγμή για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

Οι δηλώσεις του κ. Πάιατ έγιναν σε δείπνο που διεξήχθη τη Δευτέρα στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο του Greek Investment Roadshow 2018, που συνδιοργάνωσε το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος.

Παρών ήταν και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, που ανέφερε ότι όντας παρών σε παρόμοιες εκδηλώσεις τα τελευταία δύο χρόνια, μπορεί πλέον να δηλώσει με απόλυτη εμπιστοσύνη ότι η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα.

«Είμαστε μόλις λίγες εβδομάδες μακριά από την έξοδο από το μνημόνιο, αλλά η αλλαγή υπάρχει ήδη», ανέφερε ο κ. Χαρίτσης, υποστηρίζοντας ότι η οικονομική κατάσταση βελτιώνεται, γεγονός που επιβεβαιώνεται από όλους τους δείκτες.

«Τα τελευταία δύο χρόνια, το 2016 και το 2017 είχαμε περισσότερες επενδύσεις απ' ότι τα πρώτα πέντε χρόνια της κρίσης μαζί. Οπότε μπορούμε να πούμε ότι σταδιακά αφήνουμε την κρίση πίσω μας. Σίγουρα υπάρχουν ισχυρές προκλήσεις μπροστά μας και πρέπει να γίνει πολύ δουλειά και σας χρειαζόμαστε όλους να στηρίξετε αυτήν την αλλαγή», επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός.

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Jim

Ρε μας δουλεύει αυτός, θα βάλει ανάπηρο να τρέξει κατοστάρι με κανονικούς αθλητές ?

ΠΟΙΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ, ΡΕ ΣΕΙΣ? ΤΡΕΛΛΑΘΗΚΑΤΕ ?

ΑΠΟΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ, ΝΑΙ !!! ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΚΛΙΜΑΚΑ, ΜΑΛΙΣΤΑ !! ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΕΔΡΕΣ ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ, ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΕΙΣ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΚΑΤΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ, ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΜΑΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΗ ΤΥΠΟ, ΩΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ .. ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ, ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ, ΔΗΜΕΥΣΕΙΣ, ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ, ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ .... ΠΟΙΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ??? ΠΛΑΚΑΤΖΗΔΕΣ !!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

folli-follie

Αναθεωρημένο επιχειρηματικό πλάνο για την πλήρη αναδιοργάνωση της χρηματοοικονομικής της λειτουργίας εκπονεί η εταιρεία, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, σχετικά με τη νέα αιτηση υπαγωγής της σε καθεστώς προστασίας 

komision_arthro

«Η εισήγηση που έγινε δεκτή αφορούσε την κατάργηση του μέτρου της περικοπής των συντάξεων», λένε κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών και συνεπώς το μέτρο καταργείται, δεν αναβάλλεται - Δεν υπήρξαν ενστάσεις επί του σχεδίου προϋπολογισμού του 2019 λένε οι ίδιες πηγές - Η τελική απόφαση αναμένεται στο Eurogroup της 3ης Δεκεμβρίου

182
apergia

Οι συνομιλίες ξεκινούν αύριο το μεσημέρι με την Συνομοσπονίδα να έχει αποφασίσει αποχή - Χαρακτηρίζει τον καθορισμό κατώτατου μισθού ως κατάλυση του δικαιώματος των εργαζομένων να διαπραγματεύονται συλλογικά και ελεύθερα