Χρηματιστήριο: «Βουτιά» των τραπεζών γκρέμισε τον γενικό δείκτη

chrimatistirio

Πτώση 1,96% - Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 763,45 μονάδες - «Kτυπήματα» δέχθηκαν και μετοχές του Ftse 25

Ευκαιρία για γρήγορη αποκομιδή κερδών βρήκαν στην Αθήνα καθώς εκδηλώθηκαν ρευστοποιήσεις σε τράπεζες ,αλλά και σε επιλεγμένες μετοχές.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 1,96% στις 763,45 μονάδες. Η αγορά ξεκίνησε νωθρά, αλλά στην συνέχεια με σταδιακή απώλεια όλων των στηρίξεων, άρχισε να καταγράφει απώλειες που συνοδεύθηκαν με άνοδο τζίρου. Απο το μεσημέρι και μετά ξεκίνησαν οι ρευστοποιήσεις σε τραπεζικές μετοχές ενω “κτυπήματα” δέχθηκαν και μετοχές του Ftse 25.

Βουτιά 7,01% για την μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στα 0,2678 ευρώ. Με πτώση 7,12 % η μετοχή της Eurobank στα 0,926 ευρώ. Βουτιά 6,15% για την μετοχή της Alpha bank στα1,83 ευρώ. Με πτώση 4,85% η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς στα 2,94 ευρώ. Βουτιά 3,19% για την Μπέλα στα 3 ,36 ευρώ. Βουτιά 2,98% γαι τον ΟΤΕ στα 10,10 ευρώ. Με πτώση 1,83% η μετοχή της ΔΕΗ στα 1,926 ευρώ. Η αξία των συνολικών συναλλαγών ανήλθε στα 78,5 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Στέφανος

Η πτώση των τιμών των μετοχών των τραπεζών οφείλεται στο αυξημένο λειτουργικό κόστος τους εξαιτίας της μη ένταξης των στελεχών τους στο νομοθετημένο μηνιαίο μισθό υπαλλήλων των 586 ευρώ και της δωρεάς δανείων αγύριστων σε αφερέγγυους αναξιόπιστους επιχειρηματίες-επαγγελματίες από τραπεζικούς κατά παράβαση επαγγελματικού καθήκοντος.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

hotel_gr

Στην πρώτη θέση βρέθηκαν τα ελληνικά ξενοδοχεία όσον αφορά τους δείκτες ποιότητας σε ένα σύνολο επτά προορισμών της Μεσογείου και συγκεκριμένα την Ισπανία, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Κροατία, την Κύπρο και την Τουρκία.

papantasio-gaila

Η κυβέρνηση επιδιώκει να ανακοινώσει φοροελαφρύνσεις μετά το Πάσχα – Μειώσεις ΦΠΑ και φόρου εισοδήματος στο επίκεντρο, σύμφωνα με την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, που υποστήριξε χθες ότι «δεν είμαστε πλέον σε πρόγραμμα, ώστε να περιμένουμε το τέλος του χρόνου»

tsakalotos_art

Η αύξηση που επικαλείται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για την περίοδο 2015-2016 προήλθε γιατί αυξήθηκαν οι φτωχότεροι και μειώθηκαν οι πιο πλούσιοι - Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και του ΟΟΣΑ που διαψεύδουν τον υπ. Οικονομικών