Fitch για Ιταλία: Οι πολιτικές των δύο κομμάτων θα διογκώσουν τη δημοσιονομική «τρύπα»

Fitch για Ιταλία: Οι πολιτικές των δύο κομμάτων θα διογκώσουν τη δημοσιονομική «τρύπα»

Τα δύο βασικά ρίσκα, σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, είναι η δημοσιονομική χαλάρωση και το πιθανό πλήγμα στην εμπιστοσύνη των επενδυτών στην χώρα

fitch
Κίνδυνος για το πιστωτικό προφίλ της Ιταλίας αποτελούν οι οικονομικές πολιτικές στις οποίες έχουν συμφωνήσει τα δύο λαϊκιστικά και ευρωσκεπτικιστικά κόμματα, σύμφωνα με τη Fitch Ratings.

Τα δύο βασικά ρίσκα, σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, είναι η δημοσιονομική χαλάρωση και το πιθανό πλήγμα στην εμπιστοσύνη των επενδυτών στην χώρα.

«Το πολιτικό ρίσκο ήταν παράγοντας κλειδί όταν υποβαθμίσαμε την Ιταλία σε ΒΒΒ τον Απρίλιο του 2017 και σημειώσαμε την αυξανόμενη επιρροή του λαϊκισμού και του ευρωσκεπτικισμού» σημειώνεται σε έκθεση που δημοσίευσε ο οίκος αξιολόγησης.

Η Fitch υπογραμμίζει πως μια πλήρη εφαρμογή των βασικών δημοσιονομικών δεσμεύσεων, ιδίως του βασικού καθολικού εισοδήματος και της αλλαγής των ορίων συνταξιοδότησης, θα αύξαναν σημαντικά το δημοσιονομικό έλλειμμα από το 2,3% στο οποίο διαμορφώθηκε πέρυσι. Τα μέτρα που προτείνονται για τόνωση των εσόδων, για παράδειγμα η φορολογική συμμόρφωση, δεν θα αντιστάθμιζαν τον αντίκτυπο των παραπάνω δεσμεύσεων, επισημαίνει.

Η προθυμία του νέου συνασπισμού να μην συμμορφωθεί στους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ αυξάνει τον κίνδυνο για περαιτέρω αύξηση του δημόσιου χρέους και μίας αποσταθεροποιητικής αντίδρασης στις χρηματοοικονομικές αγορές, προσθέτει o οίκος αξιολόγησης.

ΠΗΓΗ:
Κλείσιμο
newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης