Οριακές μεταβολές στη Wall Street

0000wall

Ο Dow Jones -0,05% στις 24.311 μονάδες, ο S&P 500 +0,11% στις 2.669 μονάδες και ο Nasdaq +0,02% στις 7.119 μονάδες

Οριακές μεταβολές και εναλλαγή προσήμων για τις αμερικανικές μετοχές στη Wall. Tα κέρδη που σημειώθηκαν στην αρχή της συνεδρίασης στον τεχνολογικό τομέα εξανεμίσθηκαν με την Amazon να υποχωρεί από το ρεκόρ που σημείωσε ενδοσυνεδριακά.

Αναλυτικά, ο Dow Jones -0,05% στις 24.311 μονάδες, ο S&P 500 +0,11% στις 2.669 μονάδες και ο Nasdaq +0,02% στις 7.119 μονάδες.

Ο δείκτης της τεχνολογίας σημείωσε οριακή άνοδο, καθώς η Apple, η Netflix και η Alphabet υποχώρησαν. Νωρίτερα, κατέγραψε άνοδο άνω του 1% λόγω των ισχυρών αποτελεσμάτων της Amazon.

«Φαίνεται ότι έχουμε φτάσει στην κορυφή του momentum», δήλωσε ο Daniel Deming της KKM Financial.«Περάσαμε την Τετάρτη και την Πέμπτη με ισχυρά κέρδη, αλλά οι άνθρωποι εξακολουθούν να αναρωτιούνται: Και τώρα τι;».

Η Microsoft και η Intel ανέφεραν καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα για κέρδη και έσοδα μετά την λήξη της χθεσινής συνεδρίασης, ενώ οι Chevron και Colgate ανακοίνωσαν κέρδη τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες σήμερα, Παρασκευή.

Σε γενικές γραμμές η περίοδος ανακοίνωσης κερδών ήταν θετική. Από τις εταιρείες του S&P 500 που έχουν αναφέρει τα τριμηνιαία αποτελέσματα μέχρι στιγμής, το 79,4% ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών, σύμφωνα με τh FactSet.

Επίσης, οι επενδυτές εστίασαν και στα στοιχεία που ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου για το το ΑΕΠ των ΗΠΑ το οποίο αυξήθηκε κατά 2,3% τους πρώτους τρεiς μήνες του 2018. Οι οικονομολόγοι που ρωτήθηκαν από το Reuters ανέμεναν αύξηση 2%.

Πηγή: www.newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

stoiximan

Για mega deal στο χώρο του Στοιχήματος ετοιμάζεται ο ΟΠΑΠ, σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν στον Τύπο το τελευταίο 24ωρο. Σύμφωνα με αυτές ο Οργανισμός μέσω της κυπριακής του θυγατρικής, Opap Investments αναμένεται να εξαγοράσει το μερίδιο 37% που κατέχει στην Gambling Malta Ltd ο επιχειρηματίας Φώτης Μπόμπολας.

greece

Tα επικαιροποιημένα στοιχεία που ανήρτησε χθες η Παγκόσμια Τράπεζα για τις επιδόσεις 214 χωρών το 2017, δείχνουν ότι η Ελλάδα κατρακύλησε στον δείκτη «κυβερνητικής αποτελεσματικότητας» από την 96η θέση στην 101η της λίστας

31
tourismos

Πάνω από το ήμισυ των στερεών αποβλήτων που προέρχονται από τον τουριστικό τομέα στην Ελλάδα θα μπορούσε, μέσα από βέλτιστες πρακτικές, να οδεύει κάθε χρόνο προς την ανακύκλωση, ενώ παράλληλα μπορούν να γίνουν προσπάθειες για να μειωθούν τα οργανικά απόβλητα.

pipe_gas

Στην ατζέντα της κυβέρνησης ξαναμπαίνει δύο χρόνια μετά την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τα Σκόπια, ο αγωγός φυσικού αερίου, ο οποίος είχε υπογραφεί μεταξύ του ΔΕΣΦΑ και της κρατικής εταιρείας της γείτονας χώρας ΜΕR. Πρόκειται για τον αγωγό που θα ξεκινάει από την Νέα Μεσημβρία Θεσσαλονίκης και θα καταλήγει στη FYROM, προσφέροντας μία εναλλακτική πηγή προμήθειας φυσικού αερίου για την χώρα, η οποία σήμερα εξαρτάται από το Ρωσικό αέριο.